Remus Rădoi a depus plângere pe numele lui Cumpănașu, în care cere să fie cercetat pentru inducerea în eroare a anchetatorilor/ Unchiul Alexandrei: Este culmea tupeului. Începe să-mi placă jocul

Remus Rădoi a depus plângere pe numele lui Cumpănașu, în care cere să fie cercetat pentru inducerea în eroare a anchetatorilor/ Unchiul Alexandrei: Este culmea tupeului. Începe să-mi placă jocul
Publicat: 11/12/2019, 17:14

Plângerea a fost depusă de omul de afaceri din Caracal, Remus Rădoi, la Parchetul General, însă procurorii au declinat-o către Parchetului Judecătoriei Sector 4 București.

Această declinare este surprinzătoare ca traseu între parchete, în condițiile în care plângerea lui Rădoi împotriva lui Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, conține și solicitarea ca Alexandru Cumpănașu să fie cercetat pentru posibile fapte de corupție.

Potrivit Monitorului Justiției, în primul rând, Rădoi a solicitat PICCJ verificarea cu privire la „inducerea în eroare a organelor de anchetă și a opiniei publice cu scopul de a obține foloase materiale, respectiv capital electoral, tăinuirea de informații, crearea unui val de nemulțumire în rândul opiniei publice la adresa organelor de anchetă prin inducerea unei idei nefondate cu probe, cum ca acestea ar avea diverse interese în a nu rezolva cazul Caracal. Aceste fapte au fost săvârșite pe intreaga perioadă a derulării anchetei menționate anterior, culminând cu momentul din data de 8 noiembrie 2019, în ultimele ore de desfășurare a campaniei electorale, când acesta lansează în spațiul public ideea că una din fete trăiește în mod cert și că deține imagini concrete dar pe care nu le-a depus organelor din România, acestea nefiind de încredere”.

Remus Rădoi a mai solicitat parchetului să facă cercetări și cu privire la o eventuală faptă de fraudă privind obținerea și cheltuirea unor fonduri precum: „încasarea alocațiilor copiilor minori în anul 2018 în valoare de 3.600 lei/copil/an adică 300 lei/copil/lună, după cum apare în declarația sa de avere, în condițile în care pragul maxim al alocației în anul 2018 a fost de 85 de lei – pentru copiii între 2 și 18 ani și de 200 lei – pentru copiii între 0 și 2 ani și pentru cei cu dizabilități; prețul cu care Cumpănașu Alexandru a obținut un apartament de lux de la RAAPPS; editarea a trei broșuri de 15,17, respectiv 18 pagini ce nu conțin informații originale ci conținut copiat de pe Wikipedia și alte site-uri, broșuri pentru care Cumpănașu Alexandru a încasat suma de 837.080 lei de la Ministerul Culturii în perioada septembrie-noiembrie 2018”.

Referitor la această declinare a plângerii lui Rădoi la o judecătorie de sector, surse judiciare au dezvăluit că este vorba mai mult ca sigur de o greșeală a PICCJ, care va fi îndreptată cat mai curând, întrucît competența pe faptele descrise aparține Direcției Naționale Anticorupție.

A doua zi după ce afaceristul Rădoi a depus această plângere penală la PIICJ, Alexandru Cumpănașu a reacționat, pe FACEBOOK, cu următoarea declarație:

„CULMEA INFRACTORILOR! Un interlop infractor îmi face plângeri penale! Este CULMEA TUPEULUI. Începe să-mi placă jocul. Dacă un interlop își spune „om de afaceri”, vă dați seama în ce țară trăim⁉ Pentru documentare urmăriți articolele scrise de Sorina Matei despre acest dubios pe care l-a sunat șeful poliției OLT în ziua de după răpirea Alexandrei în loc să apeleze la Parchet. Și unde i-a trimis pe polițiști? Mai țineți minte?! În altă localitate, departe de zona de acoperire a STS. Probabil că interlopul crede că mă intimidează cu aceste plângeri și amenințări. Au prins curaj interlopii după alegeri și cei care au plătit până acum pentru răpirea Alexandrei, datorită mie⁉ Îi anunț atât: el și restul clanurilor din Olt vor face pușcărie pentru răpirea Alexandrei și acoperirea urmelor lui Dincă. GARANTEZ‼ NIMIC nu mă va opri! Probabil interlopul a aflat că am probe BETON despre activitatea lui ilegală și interlopă și împreună cu câțiva politicieni complici de-ai lui cu care face „afaceri” dintr-un anume partid încearcă să vadă dacă mă simt intimidat. Ei bine, sunt așa de intimidat de nu mai pot . Eu prefer să vorbească faptele. O să vedeți în perioada următoare ce evoluție va lua cazul Alexandrei, cine sunt clanurile INTERLOPE din Olt și cine le acoperă. Pe câți bani lucrează aceste clanuri și de la ce instituții, dar și ce activități criminale au”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Vitamina care ar putea încetini îmbătrânirea