Restricții de circulație în București, pentru parada de Ziua Națională

Restricții de circulație în București, pentru parada de Ziua Națională
Publicat: 28/11/2013, 17:13
Actualizat: 28/11/2013, 17:13

Circulația rutieră va fi restricționat pe Șoseaua Kiseleff și pe străzile din zona Arcului de Triumf din Capitală, vineri, când are loc repetiția pentru manifestările de 1 Decembrie, și duminică, pentru parada militară organizată de Ziua Națională.

Traficul va fi restricționat vineri și duminică, între orele 05.00 și 14.00, pe axul central și pe banda I de circulație de pe Șoseaua Kiseleff, între Piața Presei Libere și Piața Arcul de Triumf, pentru desfășurarea manifestărilor organizate cu ocazia Zilei Naționale a României, a anunțat Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, în cele două zile, între orele 9.00 și 14.00, va fi restricționat traficul rutier pe Șoseaua Kiseleff – între Piața Presei Libere și Piața Victoriei, pe strada Alexandru Constantinescu – între Piața Arcul de Triumf și Bulevardul Mărăști, pe Bulevardul Mareșal Alexandru Averescu – între Piața Arcul de Triumf și Bulevardul Mărăști, pe Bulevardul Constantin Prezan – între Piața Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle, precum și temporar pe strada Ion Mincu, între Bulevardul Aviatorilor și Bulevardul Ion Mihalache.

În Piața Presei Libere, circulația rutieră va fi restricționată vineri, între orele 11.00 și 12.00, pentru reorganizarea dispozitivului de defilare, pentru a doua trecere, pe perioada întoarcerii tehnicii militare. Totodată, în momentul încolonării tehnicii, între orele 09.00 și 14.00, va fi restricționat traficul, pe banda I de circulație, în Piața Presei Libere, între Șoseaua Kiseleff și Șoseaua București-Ploiești.

În Piața Arcului de Triumf, începând de sâmbătă, ora 11.00, va fi restricționat traficul rutier pe sensul dinspre Piața Presei Libere către Bulevardul Al. Constantinescu, pe două benzi de circulație și pe Bulevardul Al. Constantinescu, între Piața Arcului de Triumf și Bulevardul Mărăști, benzile I și II, pentru amplasarea tribunelor.

În perioada restricțiilor de trafic, șoferii pot circula pe rutele ocolitoare: Șoseaua București-Ploiești – Piața Presei Libere – Piața Montreal – Bulevardul Mărăști – strada Alexandru Constantinescu – Piața Domenii – Bulevardul Ion Mihalache; Șoseaua București-Ploiești – Piața Presei Libere – Piața Montreal – Bulevardul Mărăști – Bulevardul Mareșal Averescu – strada Turda – Podul Grant; Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Bulevardul Nicolae Caramfil – Bulevardul Aerogării – DN1; Șoseaua Ștefan cel Mare – strada Barbu Văcărescu – Bulevardul Aerogării – DN 1.

Totodată, de joi, ora 20.00, până duminică, ora 14.00, vor fi interzise opririle și staționările în alveolele de pe Șoseaua Kiseleff, din dreptul Monumentului Infanteristului.

În seara zilei de 1 Decembrie, când va fi organizată Retragerea cu Torțe, circulația rutieră va fi restricționată, între orele 18.00 și 22.00, pe banda I de circulație de pe traseul: Palatul Cercului Militar Național – Bulevardul Regina Elisabeta – Bulevardul M. Kogălniceanu – Piața Operei – Bulevardul Eroii Sanitari Bulevardul Gh. Marinescu – Palatul Cotroceni – Grădina Botanică – Șoseaua Cotroceni – Bulevardul Iuliu Maniu – Bulevardul G-ral Vasile Milea – Bulevardul Timișoara, sediul Regimentului 30 Gardă Mihai Viteazul.

Mijloacele de transport în comun care trec prin zona Arcului de Triumf vor circula pe trasee modificate, atât în 29 noiembrie, cât și în 1 decembrie, în perioada restricțiilor de trafic, a anunțat Regia Autonomă de Transport București.

Autobuzele linia 131 vor circula pe traseul de bază între terminalul „Piața Romană” și Piața Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bulevardul Aviatorilor, strada Nicolae Caramfil, Bulevardul Aerogării, Șoseaua București-Ploiești, „Complex Comercial Băneasa”.

Linia de autobuz 149 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și intersecția străzii Băiculești cu Bulevardul Poligrafiei, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul Poligrafiei, strada Jiului, Bulevardul Gloriei, până la cap de linie „Cartier Dămăroaia”, cu întoarcere prin strada Natației, strada Jiului, Pasaj Poligrafiei, de unde va reveni pe traseul actual.

Autobuzele liniei 205 vor merge pe traseul de bază între terminalul „Gara de Nord” și intersecția Bulevardului Ion Mihalache cu strada Al. Constantinescu, apoi modificat în ambele sensuri, pe Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Bucureștii Noi, Bulevardul Gloriei, strada Piatra Morii, strada Coralilor, Șoseaua Străulești, Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Bulevardul Gheorghe Ionescu Sisești, de unde vor reveni pe traseul de bază.

Linia de autobuz 261 va funcționa pe traseul actual între terminalul „Complex Comercial Băneasa” și intersecția Șoselei Gh. Ionescu Sisești cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Șoseaua Străulești, strada Coralilor, strada Piatra Morii, cu întoarcere prin intersecția cu Bulevardul Gloriei, apoi pe strada Piatra Morii, până la terminalul „Cartier Dămăroaia”.

Autobuzele liniei 282 vor merge pe traseul de bază între terminalul „Gara de Nord” și intersecția Șoselei N. Titulescu cu Bulevardul Banu Manta, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Șoseaua Titulescu, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Calea Dorobanților, Piața Dorobanților, strada Av. Radu Beller, de unde vor reveni pe traseul de bază.

Liniile 304 și 449 vor funcționa pe traseul de bază între terminalul „Ștrand Străulești”, respectiv „Pasaj CFR Balotești” și intersecția Șoselei București-Ploiești cu Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, apoi pe un traseu modificat pe Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Șoseaua Străulești, strada Coralilor, strada Piatra Morii, cu întoarcere prin intersecția cu Bulevardul Gloriei, apoi pe strada Piatra Morii, până la terminalul „Cartier Dămăroaia”.

Autobuzele liniei 331 vor merge pe traseul de bază între terminalul „Piața Romană” și Piața Charles de Gaulle, apoi pe un traseu modificat prin Bulevardul Aviatorilor, Piața Victoriei, Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Bucureștii Noi, Bulevardul Gloriei, până la terminalul „Cartier Dămăroaia”, cu întoarcere pe strada Natației, strada Jiului, Bulevardul Bucureștii Noi, de unde vor reveni pe traseul de bază.

Linia 330 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Faur Poarta 4” și „Piața Charles de Gaulle”, unde mașinile vor întoarce, iar autobuzele liniei 335 vor merge pe traseul de bază între terminalul „Barajul Dunării” și „Piața Charles de Gaulle”, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, pe Bulevardul Aviatorilor, strada Nicolae Caramfil, Bulevardul Aerogării, Șoseaua București-Ploiești, terminalul „Complex Comercial Băneasa”.

Autobuzele liniei 780 vor merge pe traseul de bază între terminalul „Gara Basarab” și intersecția străzii Clăbucet cu Bulevardul Ion Mihalache, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri, prin Bulevardul Ion Mihalache, Bulevardul Bucureștii Noi, Bulevardul Gloriei, strada Coralilor, Șoseaua Străulești, Bulevardul Ion Ionescu de la Brad, Șoseaua București-Ploiesti, terminalul „Aeroportul Henri Coandă”.

Linia 783 va funcționa pe traseul de bază între terminalul „Piața Unirii” și Piața Victoriei, apoi pe un traseu modificat în ambele sensuri pe Bulevardul Aviatorilor, strada Nicolae Caramfil, Bulevardul Aerogării, Șoseaua București-Ploiești, terminalul „Aeroportul Henri Coandă”.

RATB a precizat că în ziua de 1 Decembrie va fi suplimentat numărul mijloacelor de transport pe liniile 41, 105 și 330, pentru a asigura condiții optime de transport celor care doresc să asiste la parada organizată cu ocazia Zilei Naționale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația