Restricții de trafic și autobuze deviate în Capitală, pentru parada de 1 Decembrie

Restricții de trafic și autobuze deviate în Capitală, pentru parada de 1 Decembrie
Publicat: 27/11/2015, 16:09

Potrivit MApN, începând de vineri după-amiază și până marți la ora 15.00 sunt interzise parcarea și staționarea mașinilor pe bulevardul Națiunile Unite, de la strada B.P. Hașdeu până la Piața Națiunile Unite, strada Izvor și bulevardul Libertății, între Splaiul Independenței și Rond Coșbuc, pe ambele părți, inclusiv bretelele din Piața Constituției (cele dinspre Parchetul General și Ministerul Finanțelor Publice).

De asemenea, începând de luni dimineață, de la ora 08.30 și până marți, la ora 16.00, traficul va fi restricționat pe bulevardul Libertății, benzile I și II de circulație, între bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie, sensul dinspre Splaiul Independenței către Piața Regina Maria.

Duminică, atunci când va avea loc o repetiție pentru paradă, și marți, între orele 05.00 – 15.00, vor fi restricții de trafic pe următoarele artere: Calea 13 Septembrie, de la intersecția Tudor Vladimirescu până la bulevardul Libertății; strada Izvor, de la strada B.P. Hașdeu, până la Piața Arsenalului; strada B.P. Hașdeu, între str. Izvor și Splaiul Independenței; Splaiul Independenței, de la Piața Operei până la podul Națiunile Unite, sensul către Piața Unirii; bulevardul Unirii, intersecția cu bulevardul I.C. Brătianu până la Piața Constituției; bulevardul Națiunile Unite; bulevardul Regina Maria, între bulevardul Unirii și Piața Regina Maria; bulevardul George Coșbuc, de la intersecția cu B-dul. Tudor Vladimirescu, până la Piața Regina Maria; Calea Rahovei, între bulevardul Libertății și bulevardul George Coșbuc.

Rutele ocolitoare recomandate de Poliția Rutieră sunt următoarele: Calea 13 Septembrie – Șoseaua Panduri – strada Dr. Rainer – bulevardul Eroilor – strada Știrbei Vodă – Calea Victoriei; Calea 13 Septembrie – Șoseaua Panduri – strada Dr. Rainer – bulevardul Eroilor – strada Știrbei Vodă – strada Berzei – strada Buzești – Piața Victoriei; Calea Rahovei – strada Progresului – strada Constantin Istrate – bulevardul Mărășești – bulevardul Dimitrie Cantemir – Piața Unirii.

Mai multe linii de autobuz și tramvai vor avea trasee deviate, duminică și marți, în timpul restricților de trafic pentru repetiția și parada de 1 Decembrie.

Potrivit Regiei Autonome de Transport București, duminică și marți, între orele 05.00 și 15.00, va fi restricționat traficul rutier pe Calea 13 Septembrie între Bd. Tudor Vladimirescu și Bd. Libertății, str. Izvor, Bd. B. P. Hașdeu, Splaiul Independenței între Piața Operei și Podul Națiunile Unite, Bd. Unirii între Piața Constituției și Bd. I.C. Brătianu, Bd. Națiunile Unite, Bd. Libertății, Bd. Regina Maria, Bd. George Coșbuc, Calea Rahovei între Bd. Libertății și Bd. George Coșbuc.

În timpul restricțiilor de trafic din cele două zile, tramvaiele liniilor 7, 23, 27, 32 și 47, precum și autobuzele liniilor 104, 123, 124, 117, 136, 232 și 385 vor circula pe trasee deviate. Și autobuzele liniilor de noapte N110, N114, N115 și N121 vor circula pe rute modificate față de traseele de bază.

De asemenea, pentru asigurarea legăturii între Calea Rahovei și Piața Unirii, va fi înființată linia navetă de autobuze 632, care va avea traseu de la terminalul „Piața Sfânta Vineri” și stația „Șoseaua Progresului”, pe str. Sf. Vineri, Piața Unirii, Bd. Dimitrie Cantemir, Bd. Mărășești, str. Dr. Istrati, Șos. Viilor, str. Năsăud, Șos. Progresului, Calea Rahovei, cu întoarcere pe str. Odoarei, Șos. Viilor, str. Dr. Constantin Istrati, Bd. Mărășești, Bd. Dimitrie Cantemir, Piața Unirii, Bd. Corneliu Coposu, Piața Sf. Vineri.

Și luni, 30 noiembrie, de la ora 09.00, va fi retricționat traficul rutier pe bulevardul Libertății, tronsonul bulevardul Națiunile Unite – Calea 13 Septembrie, pentru montarea tribunei oficiale în Piața Constituției. În timpul restricțiie de trafic, autobuzele liniei 136 vor merge pe un traseu deviat.

În noaptea de luni spre marți, între orele 23.00 și 05.00, autobuzele liniei N121 vor circula de la terminalul „Zețarilor” la intersecția Calea 13 Septembrie cu strada Izvor, apoi pe un traseu modificat, în ambele sensuri, pe strada Izvor, bulevardul Națiunile Unite, Splaiul Independenței, Piața Unirii.

Peste 2.600 de militari și specialiști, cu 360 de mijloace tehnice, din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Administrația Națională a Penitenciarelor și Poliția Locală București vor participa, marți, începând cu ora 11.00, la parada militară de Ziua Națională a României, în Piața Constituției din București.

Militarilor români li se vor adăuga detașamente de militari din Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii și Turcia.

Până în 2014, parada militară Ziua Națională a avut loc pe Șoseaua Kiseleff, cu defilarea militarilor din Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, SRI și SPP, precum și a mijloacelor tehnice pe sub Arcul de Triumf.

Parada militară de 1 Decembrie are loc în Piața Constituției pentru al doilea an consecutiv, în condițiile în care la Arcul de Triumf au loc lucrări de consolidare.

Lucrările de consolidare, restaurare și conservare la Arcul de Triumf au început în martie 2014, iar termenul de finalizare a proiectului era martie 2015.

Consolidarea și restaurarea monumentului Arcul de Triumf este făcută cu fonduri prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013 și erau estimate la o valoare de 30.461.626, 92 de lei, din care 19.534.718,59 de lei fonduri nerambursabile. Din bugetul de stat au fost alocați alți 8.475.402,65 de lei, iar 2.451.505,69 de lei reprezentau cofinanțarea Primăriei Capitalei.

Lucrările de restaurare, consolidare și conservare sunt făcute de un consorțiu format din Romconstruct și UTI.

Arcul de Triumf este monument istoric de clasa A, ce comemorează victoria României în Primul Război Mondial. Proiectat de Petre Antonescu, monumentul a fost construit în perioada 1921-1922 și renovat în perioada 1935 – 1936.

Din anul 1990, ziua de 1 Decembrie a devenit, prin lege, Ziua Națională a României.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Băsescu îl spulberă iar pe Geoană. Întrebarea la care trebuie să răspundă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”