Restricții în trafic timp de trei zile, la Sibiu, pentru funeraliile lui Florin Cioabă

Restricții în trafic timp de trei zile, la Sibiu, pentru funeraliile lui Florin Cioabă
Traficul în unele zone din municipiul Sibiu va fi restricționat timp de trei zile și închis complet, vineri, pentru o oră, pentru a permite priveghiul, respectiv deplasarea cortegiului la înmormântarea autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Publicat: 21/08/2013, 16:01
Actualizat: 26/03/2019, 20:32

Traficul în unele zone din municipiul Sibiu va fi restricționat timp de trei zile și închis complet, vineri, pentru o oră, pentru a permite priveghiul, respectiv deplasarea cortegiului la înmormântarea autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comisia de Avizare a Cererilor de Organizare a Adunărilor Publice din cadrul Primăriei Sibiu a avizat, miercuri, desfășurarea manifestărilor publice cu ocazia ceremoniilor funerare organizate pentru Florin Cioabă în perioada 21 – 23 august.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sibiu, de miercuri, de la ora 17.00, și până vineri, la ora 8.00, va fi restricționa traficul pe o singură bandă de circulație pe Șoseaua Alba Iulia, unde locuiește familia Cioabă, pe porțiunea cuprinsă între străzile Grâului și Agricultorilor, iar participanții la priveghi pot staționa atât pe banda de circulație delimitată, cât și pe trotuar și pot folosi trecerile de pietoni pentru a traversa.

Conform sursei citate, vineri, când va fi înmormântat Florin Cioabă, între orele 8.00 și 13.00 va fi restricționat traficul pe două benzi din cele patru ale Șoselei Alba Iulia, pe porțiunea cuprinsă între străzile Grâului și Agricultorilor, urmând ca între orele 13.00 și 14.00 traficul să fie închis complet pe Șoseaua Alba Iulia.

Reprezentanții Primăriei Sibiu mai spun că vineri, la ora 13.00, va începe deplasarea cortegiului funerar, de acasă, pe traseul: Șoseaua Alba Iulia nr. 46 (locuința familiei Cioabă – n. r.) – strada Grâului (cu oprire la Biserica Penticostală, unde slujea Florin Cioabă) – Șoseaua Alba Iulia (pe o singură bandă de mers) – urcare spre strada Andrei Șaguna (banda întâi de circulație și trotuarul aflate pe partea opusă sediului Prefecturii Sibiu) – Piața Unirii (o singură bandă) – Calea Dumbrăvii (sensul de mers până la Cimitirul Municipal Sibiu va fi închis circulației rutiere, pe tronsoane: sens giratoriu Bulevardul Vasile Milea – sens giratoriu Mihai Viteazu și sens giratoriu Mihai Viteazu – Cimitirul Municipal Sibiu) – Cimitirul Municipal Sibiu.

Circulația rutieră va fi deviată, cu variante de ocolire pe străzile adiacente.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a încetat din viață duminică, la vârsta de 58 de ani, în spitalul Akdeniz Ãœniversitesi din Antalya, unde medicii îi montaseră, vineri, un dispozitiv care să-i ajute inima să pompeze sânge.

Trupul neînsuflețit al lui Florin Cioabă a fost adus, marți seară, în România, cu o cursă de linie care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă”, iar de acolo sicriul a fost transportat cu o mașină la Sibiu, unde a ajuns în jurul orei 04.40.

Florin Cioabă va fi înmormântat în Cimitirul Municipal Sibiu, lângă mormântul tatălui său, unde familia sa a concesionat o parcelă de teren pentru 25 de ani.

Dorin Cioabă, fiul autointitulatului rege al romilor, Florin Cioabă, a declarat că înmormântarea va avea loc vineri, chiar dacă monumentul funerar nu va fi terminat, deoarece din țară și din străinătate au început să vină oameni.

„Programul urmează să îl fixăm acum, familia, împreună cu consilierii tatălui meu. Așa cum am spus, noi încercăm și cred că, totuși, vineri va fi înmormântarea. Vrem să facem pregătirile așa cum trebuie. Din cauză că toată familia a fost plecată în afara țării, încercăm să rezolvăm totul rapid. De aceea, acum tot ce pot să fac este să mulțumesc tutoror celor care au vărsat o lacrimă în memoria tatălui meu. Îi așteptăm pe toți cei care vor să vină să își ia rămas bun. Oricine poate să vină și să participe la funeralii. Ziua de astăzi este dedicată familiei și prietenilor apropiați și vrem ca fiecare membru al familiei să aibă prilejul să își manifeste durerea față de această mare pierdere”, afirma Dorin Cioabă.

El spunea că la funeralii sunt așteptați foarte mulți oameni din străinătate, dar și președintele Traian Băsescu, cu care Florin Cioabă a avut o „relație specială”.

„Noi ne așteptăm să vină domnul președinte. Este bine venit. El a vut o relație mai specială cu tatăl meu și dacă consideră că prietenia aceasta trebuie încheiată în modul acesta, atunci să vină să își ia rămas bun de la tatăl meu. Cu cel mai mare drag, întreaga comunitate îl așteptă”, declara Dorin Cioabă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat și-a adunat toate lozurile necâștigătoare cumpărate și a calculat câți bani a pierdut....
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta-minune lui Carmen Brumă: ce consumă iubita lui Mircea Badea de ani buni! Așa se...
Florin Piersic, operat de urgenţă. Marele actor s-a simţit rău în timpul unui spectacol la...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
INTERZIS total în noaptea de ÎNVIERE. Regulile au fost anunțate chiar astăzi, 30 aprilie
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Nu există măreție fără familie". Visul lui Maluma a devenit în sfârșit realitate. Ipostaza emoționantă...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Test de cultură generală. Ce înseamnă acronimul NASA?