Rețea de traficanți de droguri, destructurată după percheziții în două județe

Redactor:
Andreea Tobias
Rețea de traficanți de droguri, destructurată după percheziții în două județe
O rețea de traficanți de droguri a fost destructurată de polițiști în urma a 24 de percheziții în Călărași și Constanța. La percheziții, procurorii și polițiștii au găsit cannabis, bunuri folosite la cântărirea drogurilor, bijuterii și bani. Șapte persoane au fost reținute.

Procurorii DIICOT Călărași și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Călărași au făcut 24 de percheziții domiciliare în orașele Călărași și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic intern de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În aceeași zi, în Constanța a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant în urma căreia o persoană a fost depistată în timp ce avea asupra sa cantitatea de 100 grame fragmente vegetale (cannabinoizi sintetici).

Anchetatorii bănuiesc că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat ai cărui membri au acționat au cumpărat și preparat cantități mari de substanțe cu conținut psihoactiv pe care le-au vândut pe piața ilicită din orașele Călărași, Constanța, Slobozia, Fetești, precum și în localitățile limitrofe.

S-a constat că membrii grupării s-au aprovizionat cu substanțe cu conținut psihoactiv de la dealeri din municipiul Constanța, activitate intermediată de trei persoane.

De asemenea, s-a stabilit că acestea cumpărau, săptămânal, cantitatea de 100 grame de substanță cu conținut psihoactiv, pe care o porționau și o comercializau în plicuri, contra unor sume cuprinse între 15 lei și 25 lei.

Cu ocazia perchezițiilor au fost identificate și ridicate 160 de pliculețe și 26 doze ce conțineau fragmente vegetale, 6 pungi ce conțineau fragmente vegetale vrac (în total aproximativ 600 grame, din care 190 grame cannabis), zeci de punguțe autoblocante folosite la dozarea și comercializarea substanțelor, bunuri folosite la cântărirea substanțelor cu conținut psihoactiv și a drogurilor, bijuterii din aur și sumele de 11.500 lei, 750 euro și 1000 lire sterline.

Marți, procurorii DIICOT Călărași au dispus reținerea, pentru o perioadă de 24 de ore, a șapte persoane, urmând ca miercuri să fie prezentate Tribunalului Călărași, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru două inculpate a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Inchide