Revenire neașteptată din comă a lui MICHAEL SCHUMACHER. Prof. dr. Alexandru-Vlad Ciurea: „Nu va mai fi omul performant de dinainte”

Revenire neașteptată din comă a lui MICHAEL SCHUMACHER. Prof. dr. Alexandru-Vlad Ciurea: „Nu va mai fi omul performant de dinainte
Publicat: 16/06/2014, 21:24
Actualizat: 10/05/2019, 06:30

MICHAEL SCHUMACHER, fostul pilot german de Formula 1, a ieșit din comă după 6 luni. Acesta a fost transportat, luni dimineață, la un spital din Lausanne, a anunțat unitatea medicală din Elveția, citată de AFP.

Medicul primar neurochirurg prof. dr. Alexandru-Vlad Ciurea a declarat pentru gândul că această revenire este una suprinzătoare și, având în vedere felul în care au evoluat lucrurile în cazul său, MICHAEL SCHUMACHER și-ar putea relua viața.

FOTO // Prof. dr. Alexandru-Vlad Ciurea, medic primar neurochirug, șef de secție și șeful departamentului de chirurgie la Spitalul Sanador București

„Faptul că și-a revenit din comă reprezintă un semn bun. Deocamdată nu mă pot pronunța dacă va avea nevoie de ajutor din partea familiei sau a unui cadru medical specializat toată viața, având în vedere că evoluția stării lui de sănătate a fost una spectaculoasă. Un lucru este cert: nu va mai fi omul performant de altă dată. Familia lui trebuie să se mulțumească dacă va redeveni un membru al familie care nu va necesita în permanență ajutor”, a precizat prof. dr. Ciurea.

Medicul primar neurochirurg a fost optimist în ceea ce privește evoluția stării de sănătate a lui MICHAEL SCHUMACHER încă de la primele semne de revenire, care au fost întregistrate în urmă cu două luni. „Semnele sunt foarte bune, sigur se vor îmbunătăți de la o zi la alta. Pentru asta îl ajută și starea de sănătate și faptul că a fost un sportiv de performanță, că a avut activitate sportivă, dar și vârsta pe care o are. Toate concură spre o ameliorare evidentă”, a declarat prof. dr. Ciurea în urmă cu două luni într-un interviu acordat pentru gândul.

MICHAEL SCHUMACHER înțelege vocile pe care le aude și recționeză la stimuli

Fostul pilot german de Formula 1 MICHAEL SCHUMACHER, care a ieșit din comă după accidentul suferit la schi, în 29 decembrie 2013, a fost transportat, luni dimineață, la un spital din Lausanne, a anunțat unitatea medicală din Elveția, citată de AFP. „Schumacher a fost adus în această dimineață la Spitalul Universitar din Lausanne”, a declarat pentru AFP, Darcy Christen, purtătorul de cuvânt al spitalului elvețian.

Lausanne este la aproxiamtiv 40 de kilometri de locuința septuplului campion mondial de Formula 1, aflată la Gland, pe malul Lacului Leman. Potrivit Bild, pilotul german poate să înțeleagă vocile pe care le aude și să recționeze la stimuli.

Christen a afirmat că Schumacher are alături de el familia. „Familia este alături de el într-un spațiu amenajat special pentru a avea intimitate și pentru a-i asigura cea mai bună îngrijire. Ca la orice pacient, dorim să respectăm secretul medical și intimitatea familiei”, a precizat Darcy Christen.

MICHAEL SCHUMACHER a intrat în comă după un accident la schi în stațiunea franceză Meribel

MICHAEL SCHUMACHER, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în stațiunea franceză Meribel. Germanul, care a suferit grave leziuni craniene, a fost operat de două ori la cap și plasat în comă artificială La o lună de la accident, în 30 ianuarie se afla în faza de revenire progresivă din comă. Khem anunțase, vineri, că Michael Schumacher a fost mutat de la secția de terapie intensivă a spitalului din Grenoble într-o sală de recuperare.

Michael Schumacher s-a născut pe data de 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. El a debutat în Formula 1 la vârsta de 22 de ani, la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în Marele Premiu al Belgiei, desfășurat pe circuitul Spa-Francorchamps și a obținut prima victorie un an mai târziu, pe același circuit. Schumacher are în palmares șapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 și 2004 (toate cinci cu Ferrari), performanță neegalată până acum.

Schumacher s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010, atras de proiectul Mercedes, care cumpărase echipa Brawn GP. Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a ajutat să intre în posesia celor șapte titluri mondiale. Michael Schumacher nu a reușit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, și patru clasări pe locul 4. El a renunțat la F1 la finalul sezonului 2012.

Michael este căsătorit cu Corinna din 1995 și au doi copii, Gina Maria (16 ani) și Mick (14 ani). Familia Schumacher s-a stabilit în anul 2007, la Gland, Elveția, o stațiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva. Averea lui Schumacher a fost estimată în 2010 la peste 600 de milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România de Florii! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Simona Halep SCHIMBĂ REGULILE în lumea tenisului. Decizie radicală după verdictul TAS
Meghan Markle, sperietoarea de la Palatul Kensington. Angajații tremurau când o vedeau
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului