REVOLTĂ. Tudor Chirilă, despre „cheful” din Guvern: „Dă-le mă-n p..a mea de reguli și de legi că nu ne vede nimeni”

Redactor:
Gandul
REVOLTĂ. Tudor Chirilă, despre „cheful” din Guvern: „Dă-le mă-n p..a mea de reguli și de legi că nu ne vede nimeni”
Tudor Chirilă, supărat de gestul lui Orban: „Dă-le în p..a mea de reguli!”

Tudor Chirilă comentează foarte dur, pe Facebook, fotografia virală în care apar premierul Ludovic Orban și alți guvernanți, în timp ce beau, fumează și încalcă regulile privind distanțarea socială în vremuri de pandemie.

„O fotografie cu Ludovic Orban – Liderul Dreptei Româneşti, Raluca Turcan şi alţi băieţi la o masă cu alcool, fără măşti, cu Orban fumând şi nerespectând distanţarea socială într-o încăpere din interiorul Guvernului României. Cum s-ar putea traduce poza asta? Dă-le mă-n p..a mea de reguli şi de legi că nu ne vede nimeni. Cam asta e esenţa. Cam ce aşteptări ar trebui să avem de la un popor care de treizeci de ani are asemenea „lideri politici”? De ce ar trebui să nu încerce să fenteze legile un popor cu asemenea modele?“, afirmă Chirilă în postarea de pe Facebook.

Fostul solist al trupei „Vama Veche” nu se abține și se întreabă cum ar putea să privească oamenii situația când „prim-ministrul României micţionează relaxat pe reguli în timp ce invită zilnic populaţia să le respecte“.

Precedentul Grindeanu. „Pst, pesediștii, dați muzica un pic mai încet”

Și totuși, pentru a fi corect, Chirilă distribuie și o poză virală cu Sorin Grindeanu, „tot premier” la vremea în care a fost surprins în timp ce fuma la Parlament.

„Dar mi se pare corect să spun încă un lucru.
În imagine, distinsul domn Sorin Grindeanu. Tot premier, la vremea respectivă. La Parlament.
Pst, pesediștii și trompetuțele care acum faceți festival, dați muzica un pic mai încet”, scrie jurnalista Oana Dimofte la postarea cu Grindeanu.

Autodenunțul lui Ludovic Orban: A plătit amenda de 3.000 de lei

Fotografia în care premierul Ludovic Orban fumează relaxat, alături de alți miniștri, în biroul său, a devenit virală pe internet. Acesta a precizat că poza a fost făcută cu ocazia onomasticii sale și că, dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spațiu închis.

Asta a și făcut premierul. Orban a sunat la poliție pentru a se întâlni cu un comisar, scrie Mediafax. S-a întocmit proces verbal și premierul a achitat online două amenzi de 3.000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

„Era o ocazie de ziua mea, la care am avut niște invitați și la care i-am servit, vedeți că sunt farfurii pe masă. I-am servit cu o gustare, cu un pahar de bere, de whiskey.

Faptul că nu purtam masca se datora în primul rând faptului că eram după ce mâncasem și îi servisem pe colegi cum e firesc. Dacă e nevoie plătesc amenda, nu mă dau în lături. Greșeala e umană. Ni se întâmplă tuturor”, a declarat Ludovic Orban.

Inchide