Revolut depășește 1 milion de utilizatori în România

Revolut depășește 1 milion de utilizatori în România

Astfel, România devine a doua cea mai mare piață pentru Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziție și în topul piețelor cu cea mai rapidă creștere, urmată de Franța, Polonia și Irlanda,, potrivit unui comunicat remis miercuri Mediafax.

Fintech-ul britanic a deschis, în medie, 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an.

Vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulți provin din mediul urban, București, Cluj, Timișoara și Iași fiind orașele cu cei mai mulți utilizatori.

De la lansarea Revolut pe piața locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacții, cu o valoare totală ce depășește 3,8 miliarde de euro.

Totodată, 62% dintre tranzacții sunt efectuate în țară, iar comercianții preferați sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald”s și Auchan.

În topul țărilor unde utilizatorii Revolut plătesc cu cardul se numără Ungaria, Italia, Marea Britanie și Germania.

Utilizatorii români folosesc Revolut și pentru serviciul de tranzacționare de acțiuni fără comisioane, care le oferă posibilitatea de a investi în acțiuni ale peste 300 de companii din Statele Unite ale Americii listate la New York Stock Exchange și NASDAQ. Clienții Metal, care beneficiază de această funcționalitate, au investit până acum peste 12 milioane de euro în acțiuni cu ajutorul Revolut, iar companiile preferate au fost Tesla, Apple, Microsoft, Advanced Micro Devices, Amazon și Facebook.

Compania mai spune că urmează să lanseze un produs special dedicat tinerilor, care le va permite adolescenților să își gestioneze mai bine banii, sub supravegherea părinților.

Revolut anunță că se va lansa în curând și pe noi piețe cum ar fi Statele Unite ale Americii, Japonia și Noua Zeelandă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase