Revoluționar, la ședința CJ: Timișoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de către clanuri

Revoluționar, la ședința CJ: Timișoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de către clanuri
Publicat: 18/12/2013, 14:50
Actualizat: 01/10/2014, 02:50

Reprezentantul Asociației „Victoria” din Timișoara, Adrian Sanda, s-a declarat nemulțumit, la ședința festivă a CJ dedicată comemorării Revoluției din ’89, că niciun revoluționar nu e cetățean de onoare al orașului și că „Timișoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de clanurile țigănești”.

Miercuri, la Palatul Administrativ din Timișoara a avut loc o ședință festivă a Consiliului Județean Timiș, dedicată comemorării Revoluției din Decembrie 1989, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În cadrul ședinței, Adrian Sanda, reprezentantul Asociației „Victoria” – una dintre cele mai cunoscute asociații ale revoluționarilor timișoreni, a atras atenția că niciun revoluționar nu este cetățean de onoare al municipiului.

„Niciun revoluționar nu e cetățean de onoare al Timișoarei. Timișoara a ajuns să fie cumpărată, stradă cu stradă, de clanurile țigănești. (…) Cum e posibil ca Laszlo Tokes să ajungă să lase Ordinul dat de un președinte inconștient la Biserica Reformată și să îi cheme la Timișoara pe cei care i-au dat această distincție, să vină să o ia înapoi tocmai de aici? Revoluția din Timișoara nu a fost făcută de Tokes, ci a fost făcută de timișorenii cei mulți. Dacă nu erau timișorenii cei mulți, Tokes poate își mai lua o palmă în plus din partea comuniștilor. Îi transmitem să nu ne târască în mocirla în care dorește să ne târască”, a spus Sanda.

Un alt reprezentant al revoluționarilor, Tudorin Burlacu, a afirmat, tot în ședința festivă, că dorește să îi transmită premierului Victor Ponta „să facă curățenie” printre revoluționari.

„Ne bucurăm că o dată pe an vă mai amintiți de noi. Noi, Timișoara, ne-am angajat să facem curățenie pentru toți eroii și ne-am îndeplinit acest obiectiv, pentru perioada 16-20 decembrie 1989. Pentru restul perioadei, de după 20 decembrie 1989, îi transmitem premierului să facă ei dreptate”, a spus Burlacu, făcând referire la faptul că dosarele revoluționarilor au fost reverificate, iar cei considerați impostori au fost eliminați de pe listele celor care primeau indemnizații.

În Timișoara sunt, în total, 282 de revoluționari cu acte în regulă, potrivit reprezentanților asociațiilor de revoluționari din municipiu.

Joi, urmași ai eroilor Revoluției de la Timișoara vor porni într-un pelerinaj la București, unde vor depune, vineri, coroane de flori în Piața Universității, la mai multe monumente, dar și la Popești-Leordeni, unde au fost incinerați mai mulți revoluționari în timpul evenimentelor din decembrie 1989, iar cenușa lor a fost aruncată într-un canal.

Vineri, la Timișoara este zi de doliu, iar la ora 12.00 în zona centrală a municipiului vor suna sirenele pentru a marca momentul în care Timișoara, în urmă cu 24 de ani, a devenit primul oraș liber de comunism din România.

Sâmbătă, participanții la pelerinajul de la București se vor opri și la Slatina, pentru a depune coroane de flori în memoria eroilor Revoluției.

La Timișoara, potrivit reprezentanților Asociației „Memorialul Revoluției” au murit aproximativ o sută de persoane. Conform acestora, au fost 73 de morți și 296 de răniți în perioada 16-22 decembrie 1989, iar după 22 decembrie, 20 de morți și 77 de răniți.

La Timișoara au fost inventariate peste 14.500 de imobile considerate istorice, construite înainte de anul 1945, iar dintre acestea 938 sunt monument istoric, conform legii. Câteva sute dintre aceste clădiri, aflate în zona centrală, au fost cumpărate de romi. Inițial, familiile de romi au cumpărat un singur apartament, iar apoi, prin amenințări sau șicane, au determinat familiile rămase în clădire să vândă sub prețul pieței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom