REZULTATE BAC 2013. Cei 122 de elevi de 10. „Am învățat constant de-a lungul celor patru ani de liceu, 12 ore pe zi”

Publicat: 09/07/2013, 11:11
Actualizat: 22/10/2014, 01:03

Pentru câțiva absolvenți de liceu, EDU.RO a adus astăzi, când a publicat REZULTATE BAC 2013, o veste cu care se vor putea mândri toată viața: un BAC de 10. Multe ore de muncă și multă ambiție, așa poate fi descris în câteva cuvinte succesul elevilor care au obținut 10 pe linie la examenul de BACALAUREAT 2013. Numărul elevilor care se pot lăuda cu media 10 în 2013 s-a dublat practic în comparație cu ultimii doi ani. Dacă în 2013 există 122 de medii de 10, în 2012 au fost 67 de medii maxime, în timp ce în 2011 65 de elevi au luat 10 pe linie.

Răspândiți în licee din toată țara, elevii de 10 par să aibă aceeași rețetă pentru reușită: atenție sporită la cursuri și multe ore de pregătire acasă. În timp ce unii vor să-și continue studiile în România, alții au fost deja admiși la universități din străinătate care nu au avut nevoie să aștepte REZULTATE BAC 2013. Gândul a contactat câțiva dintre cei mai buni elevi care au trecut anul acesta cu succes de examenul de maturitate.

Singura elevă de 10 din Capitală, studentă la UCL

Alina-Gabriela Negrea, absolventă la Colegiul Național „Sf. Sava” din Capitală este singurul candidat din București care a luat numai note de 10 la bacalaureat. Nu a participat la olimpiade și nici nu a făcut meditații. „M-am concentrat pe ce mi-a plăcut mie și pe ce am crezut că îmi va folosi”, spune Alina. Se poate lăuda că este deja studentă, pentru că a fost admisă la University College of London (UCL), unde va începe să studieze din toamnă.

În Anglia, Alina va studia chimia și limbile străine. „Voi vedea ce latură a chimiei o să aleg. Îmi place foarte mult chimia organică”, spune adolescenta, care precizează că astfel își poate alege să lucreze în mai multe domenii, de la medicamente până la cosmetice.

Alina-Gabriela Negrea, Colegiul Sf Sava, Foto Arhivă Personală

Subiectele de la BAC 2013 i s-au părut acceptabile, nimic n-a fost foarte greu. „Am învățat pe parcursul celor patru ani și mi-am dorit să termin cu notă mare. Condiția celor de la UCL (după trecerea concursului de admitere, n.red.) este ca media de la bacalaureat să fie de cel puțin 9″, a spus Alina, care mărturisește că nu se aștepta chiar la 10 curat la REZULTATE BAC 2013.

„Știam că am făcut bine la chimie și la matematică”, mai spune eleva. Își va plăti taxele din împrumutul de la guvernul britanic. Se va întoarce în România? Încă nu știe. „M-am hotărât să aplic în acest an, deoarece acolo am mai multe șanse la angajare, iar munca mea va fi apreciată”, a precizat absolventa.

Andreea Dobre: „Aș vrea să devin profesoară de Geografie”

În apropiere de București, în orașul Otopeni, Andreea Dobre, elevă la Liceul „Ioan Petruș”, secția filologie, este o altă elevă de nota 10 pe linie, singura din județul Ilfov.

„Pentru mine a fost foarte bine la toate probele”, spune Andreea. Timpul acordat studiului a fost de 12 ore pe zi. „Am învățat constant de-a lungul celor patru ani de liceu, n-am chiulit, am fost atentă la ore”, spune Andreea, care vrea să studieze geografia la facultate. „Aș vrea să devin profesoară de geografie, așa că geografia este prima opțiune. Dar mai vreau să dau și la limbi străine”, mai spune eleva.

Andreea Dobre, elevă la Liceul „Ioan Petruș// Foto Arhivă Personală

Elevă de 10 din Buzău: „Mi se pare onorant să lucrezi într-un spital militar”

Adriana Roșca, de la Colegiul „B.P.Hasdeu”, este unul dintre cei 10 elevi din județul Buzău care au luat nota 10 la toate probele de la BACALAUREAT 2013.

„Nu mă așteptam să iau chiar zece la română pentru că la simulări am avut tot felul de puncte scăzute pentru diverse cerințe”, spune Adriana, care vrea să devină medic. A fost printre primii candidați la simulările de la Medicină.

Adriana vrea să-și continue studiile la Medicină Militară, în cadrul Institutului de Medicină Militară din București. „Imi place să fiu organizată și mi se pare un drum foarte sigur. Am locul de muncă asigurat. Și, în plus, mi se pare onorant să lucrezi într-un spital militar”, spune Adriana, care crede că medicina militară o va ajuta să devină, treptat, independentă financiar. „Primesc și o soldă lunară și asta mă ajută să mă desprind de părinții mei, care mă vor ajuta în continuare”, dezvăluie Adriana unul dintre avantajele de a urma Medicina Militară.

Adriana Roșca de la Colegiul „B.P.Hasdeu” din Buzău// Foto Arhivă Personală

„Sper să-mi ofere o slujbă de femeie puternică, la ONU de exemplu”

EDU.RO i-a dat astăzi și Denisei Agache o veste foarte bună, ea fiind o altă elevă de la Colegiul „B.P.Hasdeu” cu 10 pe linie la BAC 2013. Spune că s-a apucat din vara trecută să învețe la limba română. „La istorie am început să învăț de la începutul anului. Dar uite că după atâta muncă rezultatele s-au văzut”, spune fata care visează la o carieră în Științe Politice. „M-am hotărât să urmez studii de securitate la Știinte Politice la Universitatea București. Sper să-mi ofere o slujbă de femeie puternică, la ONU de exemplu. Este un profil care mă atrage și pentru perspectivele pe care mi le oferă”, spune Denisa, care precizează că media 10 la BACALAUREAT 2013 îi oferă un loc sigur la Științe Politice, unde intrarea la examen se face exclusiv pe nbaza acestei medii.

Denisa Agache Colegiul „B.P.Hasdeu” din Buzău// Foto Arhivă Personală

„Am mai multe oportunități în străinătate”

O altă elevă de 10, Alexandra Neag, de la secția de Științe Sociale de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, spune că n-a făcut meditații pentru BAC 2013, ci a fost să dea numai teste. „M-am pregătit constant. Cel mai greu a fost la proba de psihologie, pentru că programa de examen este foarte extinsă și verifică modul cum faci conexiuni”, spune Alexandra, care vrea să devină criminalist. „Am fost acceptată la secția de Criminologie a Universității Essex, unde au un program foarte bun de criminologie”, arată eleva.

Alexandra Neag de la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca// Foto Arhivă Personală

De ce a ales străinătatea? „Pentru că am multe pespective după ce termin, pot să lucrez cu multe instituții. Iar cei de la facultățile din Marea Britanie au tot interesul să facă toate eforturile ca tu să te angajezi, astfel ca să dai banii pe care îi primești ca imprumut pentru studii”, a mai spus eleva.

REZULTATE BAC 2013, publicate pe EDU.RO. Harta mediilor de 10. Topul liceelor cu 10 pe linie

Datele de la Ministerul Educației arată că dintre cei 122 de elevii cu bmedii de 10, 114 elevi din cei 122 au absolvit liceul pe filiera teoretică, 4 pe filiera vocațională, iar alți 4 un profil tehnologic.

Pe licee, statistica arată că liceul cu cei mai mulți elevi de 10 pe linie este Colegiul Național „B.P. Hasdeu” din Buzău, unde 9 absolvenți au luat nota maximă la toate materiile. Multe note de zece s-au obținut și la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare, unde cinci elevi au luat note maxime. Toate mediile de 10 din Galați au fost obținute de elevii de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”.

LISTA LICEELOR CU MEDII DE 10 La BACALAUREAT 2013

Nouă medii de 10

COLEGIUL NAȚIONAL „B. P. HASDEU”, BUZĂU

Cinci medii de 10

COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, SATU MARE

COLEGIUL NAȚIONAL „VASILE ALECSANDRI”, GALAȚI

Trei medii de 10

COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, IAȘI

COLEGIUL NAȚIONAL „COSTACHE NEGRUZZI”, IAȘI

COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ”, CLUJ-NAPOCA

LICEUL TEORETIC „MIHAI VITEAZUL”,CARACAL

LICEUL TEORETIC „NICOLAE IORGA”, BRĂILA

Două medii de 10

COLEGIUL NAȚIONAL „RADU GRECEANU”, SLATINA

COLEGIUL NAȚIONAL „EMIL RACOVIȚĂ”, IAȘI

COLEGIUL NAȚIONAL „IENACHIȚĂ VĂCĂRESCU”, TÂRGOVIȘTE

COLEGIUL NAȚIONAL „NICOLAE BĂLCESCU”, BRĂILA

COLEGIUL NAȚIONAL „VASILE LUCACIU”, BAIA MARE

COLEGIUL NAȚIONAL „GHEORGHE ȘINCAI”, BAIA MARE

COLEGIUL NAȚIONAL „GH. LAZAR”, SIBIU

COLEGIUL ECONOMIC „MIHAIL KOGĂLNICEANU”, FOCȘANI

COLEGIUL NAȚIONAL „PETRU RAREȘ”, PIATRA NEAMT

COLEGIUL NAȚIONAL „TRAIAN”, DROBETA TURNU SEVERIN

COLEGIUL NAȚIONAL „BARBU ȘTIRBEI”, CĂLĂRAȘI

COLEGIUL NAȚIONAL „I. MAIORESCU”, GIURGIU

O medie de 10

COLEGIUL NAȚIONAL „MOISE NICOARĂ”, ARAD

LICEUL „MIHAI VITEAZUL”, INEU

COLEGIUL NAȚIONAL „TUDOR VLADIMIRESCU”, TG-JIU

COLEGIUL NAȚIONAL „SPIRU HARET”, TG-JIU

COLEGIUL NAȚIONAL „LUCIAN BLAGA”, SEBEȘ

COLEGIUL NAȚIONAL „HOREA CLOȘCA ȘI CRIȘAN”, ALBA IULIA

LICEUL TEORETIC „MARIN PREDA”, TURNU MĂGURELE

LICEUL PEDAGOGIC „MIRCEA SCARLAT”, ALEXANDRIA

LICEUL TEORETIC „GHEORGHE MUNTEANU MURGOCI”, MĂCIN

COLEGIUL DOBROGEAN „SPIRU HARET”, TULCEA

COLEGIUL NAȚIONAL „SFÂNTUL SAVA”, BUCUREȘTI

COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, ORADEA

COLEGIUL NAȚIONAL „ALEXANDRU LAHOVARI”, RÂMNICU VÂLCEA

LICEUL TEORETIC „IOAN PETRUȘ”, OTOPENI

COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI VITEAZUL”, PLOIEȘTI

COLEGIUL „ALEXANDRU CEL BUN”, GURA HUMORULUI

LICEUL „REGINA MARIA”, DOROHOI

COLEGIUL NAȚIONAL „CALISTRAT HOGAȘ”, PIATRA NEAMȚ

LICEUL PEDAGOGIC „SPIRU HARET”, FOCȘANI

COLEGIUL NAȚIONAL „SAMUEL VON BRUKENTHAL”, SIBIU

LICEUL TEHNOLOGIC „DIMITRIE BOLINTINEANU”, BOLINTIN-VALE

COLEGIUL NAȚONAL „SIMION BARNUȚU”, ȘIMLEU SILVANIEI

COLEGIUL NAȚIONAL „ION C. BRĂTIANU”, PITEȘTI

COLEGIUL NAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, BAIA MARE

COLEGIUL NAȚIONAL „G.VRANCEANU”, BACĂU

COLEGIUL SPORTIV „NADIA COMĂNECI”, ONEȘTI

COLEGIUL NAȚIONAL „GH. M. MURGOCI”, BRĂILA

COLEGIUL NAȚIONAL „CONSTANTIN CARABELLA”, TÂRGOVIȘTE

COLEGIUL NAȚIONAL „NICOLAE TITULESCU”, PUCIOASA

LICEUL DE ARTE „BĂLAȘA DOAMNA”, TÂRGOVIȘTE

LICEUL TEHNOLOGIC „VOIEVODUL MIRCEA”, TÂRGOVIȘTE

LICEUL TEHNOLOGIC ECONOMIC DE TURISM, IAȘI

COLEGIUL „NAȚIONAL”, IAȘI

LICEUL TEORETIC „VASILE ALECSANDRI”, IAȘI

LICEUL PEDAGOGIC „VASILE LUPU”, IAȘI

LICEUL TEORETIC „MARIN PREDA”, TURNU MĂGURELE

LICEUL PEDAGOGIC „MIRCEA SCARLAT”, ALEXANDRIA

LICEUL TEORETIC „ALEXANDRU MARGHILOMAN”, BUZĂU

COLEGIUL NAȚIONAL „ION MINULESCU”, SLATINA

COLEGIUL NAȚIONAL VOCAȚIONAL „NICOLAE TITULESCU”, SLATINA

LICEUL TEORETIC „MIHAI VITEAZUL”, CARACAL

COLEGIUL NAȚIONAL „KOLCSEY FERENC”, SATU MARE

LICEUL TEORETIC „AVRAM IANCU”, CLUJ-NAPOCA

LICEUL TEORETIC „LIVIU REBREANU”, TURDA

COLEGIUL NAȚIONAL PEDAGOGIC „GHEORGHE LAZĂR”, CLUJ-NAPOCA

LICEUL TEORETIC „LUCIAN BLAGA”, CLUJ-NAPOCA

LICEUL TEORETIC „GHEORGHE ȘINCAI”, CLUJ-NAPOCA

COLEGIUL NAȚIONAL „ANDREI MUREȘANU”, DEJ

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Gigi Becali a donat 25.000.000 de euro. Dezvăluirea a venit chiar înainte de Înviere
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Inventatorul REVOLVERULUI avea o PERSPECTIVĂ NEOBIȘNUITĂ asupra PĂCII!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice