REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 TIMIȘ. Opt elevi au luat media 10. Câte contestații au fost depuse în urma afișării notelor

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 TIMIȘ. Opt elevi au luat media 10. Câte contestații au fost depuse în urma afișării notelor
Aveți aici REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 TIMIȘ, publicate pe EDU.RO și procesul de ADMITERE în LICEU 2013. Cum se fac CONTESTAȚIILE la examenul de CAPACITATE.
Publicat: 30/06/2013, 12:13
Actualizat: 10/04/2019, 13:53

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013TIMIȘ. Emoții mari pentru elevii de clasa a VIII-a care află rezultatele examenului de CAPACITATE atât la unitățile de învământ unde au susținut probele, cât și la inspectorate sau pe EDU.RO.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 TIMIȘ (30 iunie) UPDATE 12:05 În urma afișării notelor, elevii au depus 150 de contestații.

Cele mai multe nemulțumiri au fost legate de rezultatele de la limba română, disciplină la care au depus contestații 101 elevi. La matematică, 43 de absolvenți de gimnaziu s-au simțit nedreptățiți, alte 6 contestații fiind depuse la limba germană.


REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 TIMIȘ UPDATE 17:03 – Opt elevi din județul Timiș au obținut media 10 la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2013, respectiv cinci fete și trei băieți.

Totodată, 29,2% dintre cei circa 4.700 de absolvenți de gimnaziu înscriși la examene nu au reușit să obțină o medie de trecere. Mai exact, 76 de elevi au avut medii mai mici de 1,99, 245 au avut medii cuprinse între 2 și 2,99, 495 între 3 și 3,99 și 645 între 4 și 4,99. Totodată, cele mai multe medii, respectiv 736, au fost între 9 și 9,99, reiese din datele Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Timiș.

În județul Timiș, 26 de elevi au luat nota 10 la examenul de limba română și 196 au obținut nota maximă la matematică.

Peste 97% dintre absolvenții din Timiș înscriși la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 s-au prezentat la examene.


La nivel național, însă, există mii de elevi înscriși la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 care nu așteaptă azi REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Aceasta deoarece la fiecare dintre cele trei probe susținute de elevi la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013-limba română, limba maternă și matematică- au absentat câteva mii se elevi. La proba scrisă de limba română din cadrul examenului de CAPACITATE 2013, desfășurată marți, 25 iunie, au absentat 3.694 de elevi, cei mai mulți absenți fiind în județele Bacău – 221 și Bihor -163. Statisticile de la Ministerul Educației arată că la proba scrisă de limba maternă au lipsit 256 de elevi, cei mai mulți absenții fiind în Mureș- 73 și Bihor -58. La proba de Matematică din 27 iunie au absentat 3935 de elevi, județele cu cei mai mulți absolvenți care nu s-au prezentat la examen fiind Bacău – 244 și Arad 243.

Cei nemulțumiți de rezultate pot depune contestații până sâmbătă, 29 iunie, la ora 22:00. Anul trecut au fost depuse la nivel național, în urma examenului, 12.000 de contestații, majoritatea la română.

Rezultatele finale ale examenului de anul acesta vor fi publicate pe data de 3 iulie. Listele cu rezultatele ar trebui să fie publicate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Datele Inspectoratului Școlar General arată că circa 161.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au participat anul acesta la examen. Înainte de a afla REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 TIMIȘ, vă reamintim că anul trecut la evaluarea din 2012 au participat 4.898 de elevi din Timiș. Dintre aceștia, aproape 2.000 au obținut note mai mici de 5. Doar 7 elevi au luat nota 10.

Procesul de admitere în liceu – pași de urmat

Elevii vor fi repartizați printr-un sistem computerizat în liceele din România în funcție de medii și de opțiunile menționate în fișa de înscriere, pe care participanții la examen trebuie să o completeze în perioada 5 – 9 iulie. În fișa de admitere se vor completa codurile liceelor, în ordinea preferințelor, listă care se află pe fiecare inspectorat județean în parte.

După ce vor completa fișa de admitere, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene până pe 11 iulie.

Ulterior, în 12 iulie, fișele care conțin REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 TIMIȘ vor fi transmise către Centrul Național de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Devine INTERZIS în statele UE! Intră în vigoare și în România
Dr. Francesco Capelletti, copilul-actor, chirurgul pur-sânge și icoana tatălui. Destine de filme la Floreasca
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului