REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VÂLCEA. Află ce notă ai luat

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VÂLCEA. Află ce notă ai luat
Găsiți aici REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VÂLCEA, publicate pe EDU.RO și procesul de admitere în liceu 2013 după repartizare computerizată edu.ro. Cum se fac contestații la evaluare nationala 2013
Publicat: 30/06/2013, 12:30
Actualizat: 04/11/2019, 15:53

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013VÂLCEA. Absolvenții de clasa a opta din acest județ au aflat primele rezultate de la evaluare la unitățile de învățământ în care au susținut probele, dar și de pe EDU.RO. Pe 3 iulie vor fi publicate listele finale cu rezultatele, după ce vor fi soluționate contestațiile.

REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VÂLCEA (30 iunie) 12:25 La nivelul județului Vâlcea au fost centralizate 287 de contestații.

Cele mai multe dintre acestea, respectiv 203, au fost depuse la limba română.

În ceea ce privește rezultatele de la matematică, 84 de elevi s-au simțit nedreptățiți de primele note afișate.


REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VÂLCEA UPDATE 18:44 – Peste 85% dintre elevii care au dat proba de limba română de la Evaluarea Națională de anul acesta au obținut o notă de trecere, în timp ce la examenul de matematică procentul a fost ceva mai scăzut, respectiv 65%.

Circa 3.300 de absolvenți de gimnaziu din Vâlcea s-au prezentat săptămâna aceasta la Evaluarea Națională. Dintre ei, 15 au luat 10 la română și 206 au luat nota maximă la matematică, potrivit REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013, centralizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vâlcea. În total, în județ au fost 10 medii de 10 „curat”.

„Vâlcea s-a clasat, ca note, în treimea superioară a clasamentului județean. Dacă anul trecut, nota medie la matematică a fost de 4,85, anul acesta a fost de 6,12. La limba română, nota medie a urcat de la 5,37 anul trecut la 6,05 anul acesta”, a comentat pentru gândul Remus Grigorescu, inspector școlar general Vâlcea.

În opinia sa, simulările au fost cele care „i-au trezit” pe elevi la realitate. Tototadă, pregătirile suplimentare coordonate de inspectorat și subiectele accesibile au fost de natură să îmbunătățească REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013.


La nivel național, însă, există mii de elevi înscriși la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 care nu așteaptă azi REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Aceasta deoarece la fiecare dintre cele trei probe susținute de elevi la EVALUARE NAȚIONALĂ 2013-limba română, limba maternă și matematică- au absentat câteva mii se elevi. La proba scrisă de limba română din cadrul examenului de CAPACITATE 2013, desfășurată marți, 25 iunie, au absentat 3.694 de elevi, cei mai mulți absenți fiind în județele Bacău – 221 și Bihor -163. Statisticile de la Ministerul Educației arată că la proba scrisă de limba maternă au lipsit 256 de elevi, cei mai mulți absenții fiind în Mureș- 73 și Bihor -58. La proba de Matematică din 27 iunie au absentat 3935 de elevi, județele cu cei mai mulți absolvenți care nu s-au prezentat la examen fiind Bacău – 244 și Arad 243.

Contestațiile pot fi depuse până sâmbătă, 29 iunie, la ora 22:00. Anul trecut au fost depuse 12.000 de contestații la nivel național.
Circa 161.000 de absolvenți de clasa a opta înscriși la examen sunt interesați de REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013. Anul trecut, la evaluare au participat 166.000 de elevi, dintre care 3.343 din Vâlcea. 1.296 de elevi au luat note mai mici de 5, iar 21 note de 10.
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013 VÂLCEA ar trebui să fie publicate și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea.
Cum se desfășoară admiterea în liceu
După aflarea notelor la evaluare, elevii trebuie să urmeze pașii necesari pentru admiterea la liceu. Repartizarea se va face printr-un sistem computerizat. Elevii, împreună cu părinții, trebuie să completeze o fișă de înscriere la liceu în perioada 5 – 9 iulie. În document se vor introduce codurile liceelor, în ordinea preferințelor.
Ulterior, reprezentanții din centrul zonal de admitere vor transmite pe suport electronic baza de date comisiei județene până pe 11 iulie.
Apoi, în 12 iulie, fișele care conțin REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2013VÂLCEAvor fi transmise către Centrul Național de Admitere. Repartizarea computerizată se va face pe 16 iulie.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului