SCHIMBARE MAJORĂ. Sute de mii de lucrători din Spania se vor întoarce la locul de muncă. Spania renunță parțial la restricții, ca urmare a scăderii ratei mortalității

SCHIMBARE MAJORĂ. Sute de mii de lucrători din Spania se vor întoarce la locul de muncă. Spania renunță parțial la restricții, ca urmare a scăderii ratei mortalității
foto: Pixabay.com
Publicat: 14/04/2020, 17:05
Actualizat: 14/04/2020, 17:13

Spania a permis anumitor companii să îşi reia activitatea, începând de luni, ca urmare a scăderii ratei mortalităţii provocată de infecţiile cu coronavirus. Se estimează că aproximativ 300.000 de lucrători se vor întoarce la locul de muncă în regiunea spaniolă din Madrid, în timp ce țara a început ridicarea parțială a restricțiilor de blocare care vizează reducerea răspândirii coronavirusului,

Pe măsură ce Spania intră în cea de-a doua lună de blocare, unele restricții au fost reduse, permițând celor care nu pot lucra de acasă, cum ar fi cei din industria construcțiilor și a producției, să se întoarcă la muncă.
Cu toate acestea, magazinele, barurile și restaurantele și alte întreprinderi, care sunt considerate neesențiale, rămase închise, titrează CNN.

Totuși, reducerea restricțiilor a stârnit îngrijorare

Uniunea Generală a Muncitorilor din Spania (GTU) a semnaat îngrijorări cu privire la siguranța celor care se întorc la muncă. Uniunea, care are 940.000 de membri, a cerut angajatorilor să fie responsabili pentru furnizarea de echipamente de protecție personală pentru personalul lor, potrivit CNN.

Unii politicieni din opoziție și o serie de guverne regionale au criticat, de asemenea, reducerea restricțiilor. Quim Torra, președintele Cataloniei, a declarat că întoarcerea oamenilor la muncă a fost „iresponsabilă și nechibzuită” într-o declarație video postată pe contul său de Twitter verificat.

Săptămâna trecută, un studiu publicat în jurnalul medical The Lancet a avertizat că blocajele coronavirusului de pe glob nu trebuie ridicate complet până la găsirea unui vaccin pentru boală. Studiul, bazat pe focarul Chinei, a folosit modelarea matematică pentru a arăta cum ridicarea prematură a acestor măsuri poate duce la o a doua undă de infecție.

Premierul Spaniei Pedro Sanchez a avertizat că revenirea națiunii la viața normală va fi „progresivă”, subliniind că reluarea activității normale se va întâmpla în etape și va fi însoțită de măsuri de igienă și eforturi pentru a monitoriza noi cazuri și a preveni contagia ulterioară.
„Nici nu putem ști la ce fel de normalitate ne întoarcem”, a spus el săptămâna trecută.
„Urcarea a fost dificilă, coborârea va fi și ea”, a spus Sanchez parlamentului săptămâna trecută, întrucât starea de urgență a țării a fost prelungită până pe 26 aprilie. Sanchez a avertizat că este posibil să fie nevoie de restricții suplimentare.
Săptămâna trecută, guvernul a anunțat că poliția va începe să ofere 10 milioane de măști de protecție la stațiile de metrou și alte huburi de transport, în timp ce a reiterat orientări privind distanțarea socială și spălarea periodică a mâinilor.
Guvernul central din Spania a distribuit un milion de truse de testare a coronavirusului în toată țara, iar alte cinci milioane vor fi trimise în următoarele zile și săptămâni.
Spania este una dintre mai multe țări europene care se pregătește cu precauție pentru a relaxa restricțiile.
Austria a declarat că va începe treptat să redeschidă magazinele după Paște, iar în Germania, un grup de economiști, avocați și experți medicali recomandă o renaștere treptată care ar permite industriilor specifice și lucrătorilor să își reia activitățile în timp ce sunt luate măsuri pentru a preveni reapariția coronavirusului .
Între timp, Danemarca va redeschide grădinițele și școlile în această săptămână dacă cazurile de coronavirus rămân stabile, iar copiii din Norvegia vor reveni la grădiniță o săptămână mai târziu.
Spania a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemia coronavirusului, cu peste 169.000 de cazuri confirmate până în prezent – cele mai multe din Europa, comparativ cu 166.019, cât erau raportate în ziua precedentă, potrivit Ministerului Sănătăţii din Spania.
În prezent, țara a înregistrat un număr de peste 17,400  de decese. Luni, a înregistrat a doua cea mai mică creștere zilnică a deceselor: 517 victime în ultimele 24 de ore
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Vot decisiv în Senatul SUA pentru interzicerea TikTok. Ce se întâmplă acum?