Robert Turcescu: „Am fost ofițer acoperit al Armatei. Numai Dumnezeu știe cine este Robert Turcescu”

Robert Turcescu: „Am fost ofițer acoperit al Armatei. Numai Dumnezeu știe cine este Robert Turcescu
Publicat: 22/09/2014, 09:52
Actualizat: 22/09/2014, 09:52

„Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ștatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit”, a scris azi jurnalistul Robert Turcescu pe blogul personal. „Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor”, a mai scris acesta.

Postarea însoțită de copia ale unui livret militar cu fotografia lui (folosită în promovarea emisiunii sale tv) și două ștate de plată a fost distribuită și pe contul personal de Facebook dând naștere la o dezbatere pe rețeaua de socializare. Jurnalistul a refuzat să răspundă întrebărilor postate de către utilizatorii rețelei și și-a ținut închis telefonul. În cursul serii a apărut la emisiunea Sorinei Matei, de la B1, unde a stat doar 20 de minute și a vorbit despre mântuire, Dumnezeu, judecată și dreptate.

A refuzat să ofere explicații suplimentare afirmând că se pune la dispoziția judecătorilor. „Nu vă dau nicio explicație. Toate documentele le voi aduce în fața judecătorilor ca să se facă lumină. Trebuie să se ajungă la un proces. De un singur lucru mă rog la Dumnezeu acum: să am un judecător drept”.

Turcescu a susținut pe parcursul prezenței sale în emisiune că nu a fost șantajat și nici amenințat.

„Am căutat ani de zile până să am puterea să scot asta la iveală. Mi-am dat seama că e necinstit față de Dumnezeu, de mine și de dumneavoastră, că e necinstit, că nu trebuie să mint, să mărturisesc, indiferent cât m-ar costa. Astăzi vă spun, din momentul în care m-am decis să spun aceste lucruri, astăzi mai mult ca oricând sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie, ca un om care a urcat un munte cu un rucsac de pietre în spate”, a declarat Robert Turcescu în emisiunea de la B1.

Cele mai importante declarații ale lui Robert Turcescu din emisiune:

– „Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de organele de anchetă și de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale

– „Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare”.

– „De mâine (n.r. luni) nu voi mai face această emisiune. Știu că, în contextul actual, până ce un judecător va spune dacă am greșit sau nu, nu am tăria să mă mai înfățișez public. Le doresc tuturor să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, al faptului că făcând așa, asta este calea cea dreaptă. Am trecut prin clipe chinuitoare, în momtul acela mă dădeam de ceasul morții pentru că nu mai puteam să vin să discutăm de ofițerul acoperit. Eram în fața voastră un nimeni, un ins care mințea. Se asta am decis să mă eliberez. Fiecare are o cale în a face lucrurile. Sfârșitul nu e aici”.

– Întrebat de către moderatoare cine este Robert Turcescu, acesta a răspuns: „Robert Turcescu numai Dumnezeu știe cine este, iar în această speță numai judecătorii știu cine este. Mă pun la dispoziția lor pentru a face un proces corect”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață