• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Robert Turcescu: „Am fost ofițer acoperit al Armatei. Numai Dumnezeu știe cine este Robert Turcescu”

Robert Turcescu: „Am fost ofițer acoperit al Armatei. Numai Dumnezeu știe cine este Robert Turcescu”
Robert Turcescu spune că a fost ofițer acoperit: Nu m-a șantajat nimeni

„Da, am fost lt -colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre ștatele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit”, a scris azi jurnalistul Robert Turcescu pe blogul personal. „Am ales sa nu-l tradez pe bunul Dumnezeu si sa fac aceasta marturisire publica. Refuz sa fiu Iuda in fata lui Christos, chiar daca astazi, celor ce vor citi si vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se intimpla. Rugati-va pentru mine si cu mine sa fim iertati si izbaviti. Sint pregatit sa indur oprobiul public, il merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecatori drepti. Cu Dumnezeu inainte si va fi bine! Va cer iertare tuturor”, a mai scris acesta.

Postarea însoțită de copia ale unui livret militar cu fotografia lui (folosită în promovarea emisiunii sale tv) și două ștate de plată a fost distribuită și pe contul personal de Facebook dând naștere la o dezbatere pe rețeaua de socializare. Jurnalistul a refuzat să răspundă întrebărilor postate de către utilizatorii rețelei și și-a ținut închis telefonul. În cursul serii a apărut la emisiunea Sorinei Matei, de la B1, unde a stat doar 20 de minute și a vorbit despre mântuire, Dumnezeu, judecată și dreptate.

A refuzat să ofere explicații suplimentare afirmând că se pune la dispoziția judecătorilor. „Nu vă dau nicio explicație. Toate documentele le voi aduce în fața judecătorilor ca să se facă lumină. Trebuie să se ajungă la un proces. De un singur lucru mă rog la Dumnezeu acum: să am un judecător drept”.

Turcescu a susținut pe parcursul prezenței sale în emisiune că nu a fost șantajat și nici amenințat.

„Am căutat ani de zile până să am puterea să scot asta la iveală. Mi-am dat seama că e necinstit față de Dumnezeu, de mine și de dumneavoastră, că e necinstit, că nu trebuie să mint, să mărturisesc, indiferent cât m-ar costa. Astăzi vă spun, din momentul în care m-am decis să spun aceste lucruri, astăzi mai mult ca oricând sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie, ca un om care a urcat un munte cu un rucsac de pietre în spate”, a declarat Robert Turcescu în emisiunea de la B1.

Cele mai importante declarații ale lui Robert Turcescu din emisiune:

– „Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de organele de anchetă și de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale

– „Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar costa asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare”.

– „De mâine (n.r. luni) nu voi mai face această emisiune. Știu că, în contextul actual, până ce un judecător va spune dacă am greșit sau nu, nu am tăria să mă mai înfățișez public. Le doresc tuturor să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, al faptului că făcând așa, asta este calea cea dreaptă. Am trecut prin clipe chinuitoare, în momtul acela mă dădeam de ceasul morții pentru că nu mai puteam să vin să discutăm de ofițerul acoperit. Eram în fața voastră un nimeni, un ins care mințea. Se asta am decis să mă eliberez. Fiecare are o cale în a face lucrurile. Sfârșitul nu e aici”.

– Întrebat de către moderatoare cine este Robert Turcescu, acesta a răspuns: „Robert Turcescu numai Dumnezeu știe cine este, iar în această speță numai judecătorii știu cine este. Mă pun la dispoziția lor pentru a face un proces corect”.

 

Inchide