Româncele, cele mai traficate persoane din Spania

Româncele, cele mai traficate persoane din Spania
Publicat: 27/07/2016, 19:58
Actualizat: 28/07/2016, 17:53

Femeile din Romania exploatate sexual în Spania sunt din ce în ce tinere, cele mai multe dintre ele având mai puțin de 25 de ani, iar partea cea mai gravă este că printre ele sunt și multe minore, scrie cotidianul catalan care citează concluziile unui studiu realizat de „Fundatia Surt”.

„Traficul de femei este un fenomen greu de măsurat, avem puține date, dar avem dovezi că procesul de recrutare a victimelor începe în adolescență, chiar și de la 14 ani”, a afirmat Laura Sales, cercetator al „Fundației Surt”, care militează pentru egalitatea de gen.

Studiul realizat de mai multe organizații nonguvenamentale din Spania, Italia și România arată că țara noastră se află în fruntea listei vicitimelor traficului de persoane în vederea exploatării sexuale, cu 34%, urmată de China cu 13%, Republica Dominicană 10 procente, Brazilia, cu 7%, Columbia – 6%, Nigeria și Paraguay fiecare cu câte 4 procente.

Pretty Woman și indignarea consulului

La prezentarea studiului a fost prezent și consulul general al României în Catalonia și Insulele Baleare, Geanina Boicu, care și-a exprimat indignarea față de unele concluzii ale analizei, pe care le consideră „echivoce”, scrie elperiodico.com.

Boicu și-a exprimat dezacordul față de concluziile care arată că în numeroase cazuri familia victimei este conștientă de activitatea ilegală practicată de fete în Spania sau Italia și acceptă banii pe care îi primesc de la victime, chiar dacă știu cum sunt câștigați aceștia.

„Este o rușine pentru familie, așa că mă îndoiesc că o prostituată recunoaște că exercită această activitate”, a declarat Boicu, care a solicitat ca o astfel de analiză să fie făcută, de asemenea, „și în țara de origine, nu doar în cea de destinație” .

„Totodată, trebuie să analizăm mediul din care provin victimele, rural și urban: în cel rural resursele sunt foarte limitate, iar oamenii beneficiază de educație. Educație care este foarte bună în România”, a mai subliniat Boicu.

„În România, toată lumea a idealizat Spania și Italia. România a fost sub un regim de totalitar, iar la acel moment nu știam nimic despre Occident: așa că oamenii care trăiesc în mediul rural au început să-și creeze vise și povești cu filme ca ‘Pretty Woman'” , a adugat consulul.

Iubirea, cel mai mare proxenet

Studiul afirma că „iubirea romantică este cel mai mare proxenet” și că principala modalitate prin care sunt ademenite aceste femei sunt logodne false sau „lover boys”. În aceste cazuri traficantul promite victimei o viață împreună, în Spania, conform obiceiurilor tradiționale, o casătorie, precum și o creștere a veniturilor și a nivelului de trai, a mai afirmat Laura Sales.

Având în vedere această afirmație, Boicu a explicat că „există escroci care încearcă să seducă aceste femei, care sunt victimele unei farse”, și a precizat că aceste relații sunt „false”, și în nici un caz „romantice”.

Consulul a explicat că prostituția de stradă este interzisă în România, iar guvernul este „conștient de această problemă”, pentru care a lansat campanii în scopul de a găsi soluții acasă sau în țările de destinație, în care ajung victimele traficului de persoane.

„Fundația Surt” a anunțat că va începe o campanie de conștientizare a pericolului prin intermediul rețelelor sociale, sub numele „Din România, în capcană” pentru a face astfel vizibilă realitatea celor care ajung să fie victime ale traficului de persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Românul de 24 de ani, milionar din nimic. Cum a făcut munți de bani
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția