România, în topul țărilor unde se fac cele mai multe operații estetice

România, în topul țărilor unde se fac cele mai multe operații estetice
Publicat: 01/02/2013, 17:17
Actualizat: 10/12/2013, 16:49

România se află pe locul 25 în topul țărilor unde se fac cele mai multe operații estetice, însă pe locul 17 după numărul acestor intervenții la mia de locuitori, depășind Arabia Saudită, Marea Britanie și Thailanda, potrivit unui studiu internațional pe 2011, citat de The Economist.

Cercetarea a fost coordonată de Societatea internațională de medicină estetică (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons – ISAPS), care și-a contactat membrii și a cerut sprijin societăților naționale în domeniu pentru a obține numărul de operații estetice făcute în fiecare țară în 2011.

În clasamentul alcătuit s-a făcut o diferențiere între intervențiile chirurgicale și cele neinvazive (peeling, injecții, epilare cu laser).

În total în 2011 au fost efectuate peste 14,7 milioane de astfel de intervenții de către medici, mai mult de jumătate nefiind dintre cele chirurgicale. Numai intervențiile cu botox s-au ridicat la trei milioane.

Topul include 25 de țări, România fiind pe ultima poziție, ca și în 2010, atât în ceea ce privește numărul de medici specializați în chirurgie estetică – 200, cât și numărul de operații făcute într-un an – 96.902.

În România, cele mai frecvente intervenții chirurgicale în 2011 au fost cele pentru mărirea sânilor (8.724), liposucția (7.316), blefaroplastia (5.498), rinoplastia (3.346) și lifting-ul mamar (3.082). Nu au lipsit nici operațiile de mărire a feselor (286) și remodelare vaginală (468).

România este precedată de Olanda și Australia, unde s-au efectuat 101.452 și respectiv 108.124 de intervenții chirurgicale și nechirurgicale. Pe de altă parte, cu un număr de 43.258 intervenții chirurgicale, România depășește Australia, unde în 2011 s-au făcut 40.427 de astfel de operații.

SUA conduce clasamentul țărilor în care se fac cele mai multe operații estetice, numărul anual al intervențiilor fiind de peste 3 milioane, fiind urmată de Brazilia (1,44 de milioane), China (1,05 milioane), Japonia (peste 952.000) și Mexic (peste 794.000).

Însă ținându-se cont de populațiile țărilor din top și raportând numărul de proceduri la mia de locuitori, în topul alcătuit după frecvența operațiilor estetice se află Coreea de Sud, Grecia și Italia, urmate de SUA, Columbia, Taiwan și Japonia.

România se află în acest top pe poziția a 17-a, depășind Arabia Saudită, Turcia, Marea Britanie, Argentina, Thailanda, Rusia, China și India.

Liposucția și mărirea sânilor se află pe primele două locuri în topul celor mai populare proceduri estetice chirurgicale, numărul acestora în 2011 fiind de 1,268 de milioane și respectiv 1,205 milioane. Acestea sunt urmate de blefaroplastie (corecția pleoapelor inferioare sau superioare), cu peste 703.000 de proceduri, abdominoplastia, cu peste 553.000 de proceduri, și rinoplastia, cu peste 553.000 de proceduri. Numărul operațiilor pentru micșorarea sânilor la care apelează femeile se ridică la 428.129.

În topul intervențiilor nechirurgicale se regăsesc cele cu botox (3,179 de milioane) și acid hialuronic (1,9 milioane), epilarea cu laser (peste 900.000 de proceduri), injecțiile cu grăsime (peste 455.000 de proceduri) și tratamentul cu laser IPL pentru piele (peste 454.000 de proceduri).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTERDICȚIA este clară în România. Gestul pentru care poți lua o AMENDĂ uriașă
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...