România, lovită de cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Când va începe urgia: Anunțul făcut de meteorologi

România, lovită de cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani. Când va începe urgia: Anunțul făcut de meteorologi
Publicat: 13/11/2019, 11:29

Potrivit meteorologilor de la accuweather.com, citați de b1.ro, iarna pare să vină mai devreme decât ne-am fi dorit, pentru că primele temperaturi cu minus pe timpul nopții se vor înregistra la finalul lunii noiembrie 2019, ultima lună de toamnă a anului.

În Europa, meteorologii avertizează că temperaturile se vor diminua sub temperatura de îngheț.

Conform prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 va fi a șaptea cea mai rece din ultimii 30 de ani.

Specialiștii au prezis că iarna care urmează va fi mai grea decât cea de anul trecut.

Cod portocaliu de vânt puternic în șapte județe din țară

Meteorologii au emis, miercuri dimineața, mai multe avertizări Cod portocaliu de vânt puternic, valabile în șapte județe din țară.

Potrivit ANM, una dintre avertizări vizează zonele de munte din județele Hunedoara și Caraș-Severin și este în vigoare până la ora 8.00. Alte două avertizări sunt valabile pentru zonele de munte din județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova și Dâmbovița, până la ora 12.00.

Specialiști susțin că, în aceste județe, la cote de peste 1.800 de metri se va semnala vânt puternic cu viteze ce vor atinge la rafală 120-140 km/h.

Meteorologii au emis și o avertizare Cod galben, care vizează localitățile Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Șelimbăr, Roșia, Racovița, Turnu Roșu, Sadu, Boița din județul Sibiu, valabilă până la ora 9.00.

În aceste localități se vor semnala intensificări locale ale vântului ce vor atinge la rafală de 55-65 km/h.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase