România, sancționată de Comisia Europeană, pentru aplicarea incorectă a regulilor privind azilul

Redactor:
Ioana Bojan
România, sancționată de Comisia Europeană, pentru aplicarea incorectă a regulilor privind azilul
Comisia Europeană a declanșat miercuri 40 de proceduri de infringement împotriva a 19 state membre UE, inclusiv a României, care au implementat incorect regulile blocului comunitar privind azilul, informează un comunicat al CE.

Comisia Europeană și-a intensificat eforturile în vederea aplicării depline a legislației Uniunii Europene în domeniul imigrației și azilului. Prin urmare, CE a adoptat miercuri 40 de decizii de infringement împotriva mai multor state membre care nu au implementat deplin legislația în domeniu.

Comisia a transmis scrisori de notificare formală unui număr de 18 state membre, pentru că nu au comunicat măsurile naționale luate pentru a transpune deplin Directiva revizuită privind procedurile de azil. Cele 18 state sunt: Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franța, Ungaria, Lituania, Luxemburg, Letonia, Malta, Polonia, România, Suedia, Slovenia.

Această directivă stabilește procedurile pentru acordarea și retragerea protecției internaționale și fixează reguli mai clare privind procedura de depunere a cererii de azil.

De asemenea, Comisia a trimis scrisori de notificare formală unui număr de 19 state membre, pentru că nu au comunicat măsurile luate la nivel național pentru a transpune deplin Directiva privind condițiile de recepție, care stabilește standarde minime pentru primirea celor care solicită protecție internațională. Cele 19 state sunt: Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Germania, Estonia, Grecia, Spania, Franța, Ungaria, Lituania, Luxemburg, Letonia, Malta, Polonia, România, Suedia, Slovenia.

În plus, CE a transmis avize motivate Bulgariei și Spaniei, pentru că nu au comunicat măsurile luate la nivel național pentru a transpune în legislație Directiva privind standardele referitoare la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii țărilor terțe care solicită protecție internațională.

Comisia transmite de asemenea o a doua scrisoare de notificare formală Greciei, pentru încălcarea anumitor prevederi ale Directivei privind condițiile de recepție și ale Directivei privind procedurile de azil, care vizează deficiențe grave în sistemul grec de azil.

Pe fondul celui mai mare val de imigranți și solicitanți de azil după cel de-al Doilea Război Mondial, mai multe state membre au evitat să-și asume responsabilitatea și nu au respectat regulile Uniunii Europene, precum înregistrarea imigranților și procesarea cererilor de azil în primul stat membru în care ajunge un imigrant, comentează DPA.

Comisia Europeană, executivul UE, trebuie să se asigure că regulile blocului comunitar sunt implementate.

Anunțul de miercuri privind declanșarea procedurilor de infringement a intervenit cu câteva ore înainte ca șefii de state și de Guverne din UE să se întâlnească la Bruxelles, pentru un summit extraordinar pe tema crizei imigrației, care a pus la încercare unitatea blocului comunitar.

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Judecătorii îi dau DREPTATE lui Liviu Dragnea! Sentinţa e CLARĂ
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Rareș Bogdan a tunat după ce jandarmii au dat buzna la terasa în care se...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Cleopatra Stratan, aproape măritată. De ce nu vrea să plece de lângă Pavel Stratan, tatăl...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide