Românii ar putea fi obligați să-și schimbe contoarele de curent electric cu unele inteligente. Când va fi implementată măsura

Redactor:
Silviu Bănilă
Românii ar putea fi obligați să-și schimbe contoarele de curent electric cu unele inteligente. Când va fi implementată măsura
Populația și firmele din România ar putea fi obligate să-și înlocuiască toate contoarele care măsoară consumul de curent electric cu unele inteligente, se arată în Planul Național de Acțiune pentru Eficiența Energetică, lansat recent în dezbatere publică de Departamentul de Energie.

Măsura ar putea fi implementată în următorii șase ani, potrivit documentului citat. Cifrele prezentate în Planul Național de Acțiune pentru Eficiență Energetică arată că, în 2012, doar 1% dintre consumatorii alimentați cu energie electrică dețineau contoare inteligente.

În 2014, vor fi implementate proiecte pilot, atât la orașe, cât și la sate, pentru a fi decise condițiile finale de instalare a noilor contoare, precizează incomod-media.ro.

ANRE va aproba apoi, până la finele anului viitor, calendarul național de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă, care va conține datele calendaristice ale etapelor de implementare și planul național de implementare a sistemelor de măsurare inteligentă care să cuprindă lucrările de investiții, valoarea lor, sursele de finanțare, precum și măsuri de informare a clienților finali, precizează sursa citată. 

 

Inchide