Românii din Austria DEZAVANTAJAȚI de sistemul alocațiilor. Europarlamentar PSD: Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că cetățenii altor state membre primesc respectul cuvenit în AUSTRIA

Românii din Austria DEZAVANTAJAȚI de sistemul alocațiilor. Europarlamentar PSD: Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că cetățenii altor state membre primesc respectul cuvenit în AUSTRIA
Publicat: 29/08/2018, 15:49
Actualizat: 02/10/2018, 18:02

„Comisia Europeană va verifica noul sistem de acordare a alocațiilor pentru copii, propus de Guvernul din Austria, în contextul în care eurodeputatul PSD Răzvan Popa a reclamat aceste propuneri care ar fi dezavantajat clar cetățenii români ce trăiesc în acest stat. În răspunsul transmis de Comisia Europeană prin intermediul doamnei Marianne Thyssen, Comisar pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențele și mobilitatea forței de muncă, se afirmă că oficialii europeni vor verifica modul în care propunerile corespund principiilor europene, în măsura în care ele vor fi adoptate, dar și că discriminarea lucrătorilor, directă sau indirectă, pe bază de naționalitate, contravine legislației europene”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, miercuri, de către delegația PSD din Parlamentul European.

Potrivit sursei citate, comisarul european Marianne Thyssen a transmis că propunerile Comisiei Europene de reformare și coordonare a politicii de acordare a ajutoarelor sociale la nivelul statelor UE nu vor include idei care să sprijine viziunea Guvernului din Austria.

„De asemenea, Comisarul european a transmis și faptul că propunerile Comisiei Europene de reformare și coordonare a politicii de acordare a ajutoarelor sociale la nivelul statelor UE nu vor include idei care să sprijine viziunea Executivului austriac. Concomitent, oficialitățile austriece au răspuns îngrijorărilor eurodeputatului PSD prin intermediul domnului Wolfgang Sobotka, Președintele Consiliului Național al Republicii Austria. Din păcate, poziția domnului Sobotka este una de susținere pentru propunerile Guvernului austriac, fapt care crește importanța implicării Comisiei Europene în această problemă”, se mai arată în comunicatul de presă.

Europarlamentarul PSD, Răzvan Popa arată că va urmări modul în care oficialii austrici vor acționa cu privire la măsurile „discriminatorii” propuse în domeniul alocațiilor plătite copiilor.

„Consider că măsurile propuse de Guvernul din Austria sunt discriminatorii la adresa familiilor muncitorilor străini, mulți dintre aceștia fiind români, și de aceea am atras și continui să atrag atenția asupra acestei probleme. Acești muncitori plătesc taxe în Austria și este normal să aibă toate beneficiile pe care le au și cetățenii austrieci, inclusiv un nivel identic al alocațiilor plătite pentru cei cu copii. Din fericire, Comisia Europeană este de acord cu această viziune. Voi continua să fiu preocupat de temă și voi urmări modul în care autoritățile austriece vor clarifica aceste politici. De asemenea, voi cere constant Comisiei Europene să intervină. Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că principiile Uniunii Europene, dar și cetățenii altor state membre și familiile acestora primesc respectul cuvenit în Austria”, susține Răzvan Popa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Ultimele cuvinte pe care Ana-Maria a reușit să le rostească mamei sale, înainte să fie...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Statele Unite ale Americii pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru...