Românii din Austria DEZAVANTAJAȚI de sistemul alocațiilor. Europarlamentar PSD: Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că cetățenii altor state membre primesc respectul cuvenit în AUSTRIA

Redactor:
Ionel Dancu
Românii din Austria DEZAVANTAJAȚI de sistemul alocațiilor. Europarlamentar PSD: Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că cetățenii altor state membre primesc respectul cuvenit în AUSTRIA
Comisia Europeană va verifica sistemul de acordare a alocațiilor pentru copii, propus de Guvernul din Austria, după ce europarlamentarul PSD Răzvan Popa a reclamat că propunerile i-ar „dezavantaja clar" pe românii care trăiesc în statul austriac, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.

„Comisia Europeană va verifica noul sistem de acordare a alocațiilor pentru copii, propus de Guvernul din Austria, în contextul în care eurodeputatul PSD Răzvan Popa a reclamat aceste propuneri care ar fi dezavantajat clar cetățenii români ce trăiesc în acest stat. În răspunsul transmis de Comisia Europeană prin intermediul doamnei Marianne Thyssen, Comisar pentru Ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențele și mobilitatea forței de muncă, se afirmă că oficialii europeni vor verifica modul în care propunerile corespund principiilor europene, în măsura în care ele vor fi adoptate, dar și că discriminarea lucrătorilor, directă sau indirectă, pe bază de naționalitate, contravine legislației europene”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX, miercuri, de către delegația PSD din Parlamentul European.

Potrivit sursei citate, comisarul european Marianne Thyssen a transmis că propunerile Comisiei Europene de reformare și coordonare a politicii de acordare a ajutoarelor sociale la nivelul statelor UE nu vor include idei care să sprijine viziunea Guvernului din Austria.

„De asemenea, Comisarul european a transmis și faptul că propunerile Comisiei Europene de reformare și coordonare a politicii de acordare a ajutoarelor sociale la nivelul statelor UE nu vor include idei care să sprijine viziunea Executivului austriac. Concomitent, oficialitățile austriece au răspuns îngrijorărilor eurodeputatului PSD prin intermediul domnului Wolfgang Sobotka, Președintele Consiliului Național al Republicii Austria. Din păcate, poziția domnului Sobotka este una de susținere pentru propunerile Guvernului austriac, fapt care crește importanța implicării Comisiei Europene în această problemă”, se mai arată în comunicatul de presă.

Europarlamentarul PSD, Răzvan Popa arată că va urmări modul în care oficialii austrici vor acționa cu privire la măsurile „discriminatorii” propuse în domeniul alocațiilor plătite copiilor.

„Consider că măsurile propuse de Guvernul din Austria sunt discriminatorii la adresa familiilor muncitorilor străini, mulți dintre aceștia fiind români, și de aceea am atras și continui să atrag atenția asupra acestei probleme. Acești muncitori plătesc taxe în Austria și este normal să aibă toate beneficiile pe care le au și cetățenii austrieci, inclusiv un nivel identic al alocațiilor plătite pentru cei cu copii. Din fericire, Comisia Europeană este de acord cu această viziune. Voi continua să fiu preocupat de temă și voi urmări modul în care autoritățile austriece vor clarifica aceste politici. De asemenea, voi cere constant Comisiei Europene să intervină. Este o obligație pentru oficialii europeni să se asigure că principiile Uniunii Europene, dar și cetățenii altor state membre și familiile acestora primesc respectul cuvenit în Austria”, susține Răzvan Popa.

Gheorghe Hagi trece la nivelul următor. "Regele" dă marea lovitură şi face cea mai mare...
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Brigitte Pastramă, în lacrimi la tv! A explicat de ce a divorțat, de fapt, de...
O localitate din Dâmbovița a fost carantinată deși nu avea niciun caz de COVID. Gafă...
Situaţie îngrijorătoare pe şantierul Autostrăzii A3 Transilvania. Constructorul este, practic, inexistent
Insulele italiene, locuri de „pelerinaj sexual”. Care sunt cele mai vizitate
Gina Pistol, OUT de la emisiune! Șefii de la Antena 1 au luat această decizie...
EXCLUSIV! Adina Buzatu și-a câștigat primii bani din spălat parbrize. Cum a reacționat tatăl său...
ALARMANT! În plină pandemie Rusia a INSTALAT ceva în apropiere de ROMÂNIA. Cât de mare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Toți cei care au WhatsApp trebuie să afle: schimbarea fără precedent se întâmplă acum
Bonus de coronavirus: 2000 DE LEI LUNAR! Cine sunt românii care vor încasa acești bani
10 motive pentru care o femeie căsătorită îşi înşală soţul
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Familia care controlează una dintre cele mai mari tări şi bogate din lume. Ei au...
Bianca Dragușanu, atac dur la adresa divelor din România. Blondina a făcut-o praf pe Carmen...
Inchide