Rudel Obreja, despre plângerea împotriva lui Kovesi, Maior și Coldea: Voi cere despăgubiri

Rudel Obreja, despre plângerea împotriva lui Kovesi, Maior și Coldea: Voi cere despăgubiri
Publicat: 02/06/2018, 00:27
Actualizat: 25/03/2019, 23:21

„În urmă plângerii penale formulată împotriva semnatarilor Protocolului dintre SRI și DNA, astăzi (joi, n.r.) am fost citat și m-am prezentat la PÎCCJ, secția Parchetului Militar. Am dat declarație în calitate de persoană vătămată și am declarat că mă constitui parte civilă împotriva celor care și-au bătut joc de viața mea și a familiei mele timp de 7 ANI, urmând să precizez într-un viitor apropiat cuantumul despăgubirilor solicitate. Am declanșat aceste demersuri (a se citi o luptă foarte dificilă) din dorința de ajuta la instaurarea normalității în Țara mea. L-am întrebat, la finalul declarației, pe dl Procuror, deloc retoric : „Domnule procuror, corb la corb își vor scoate ochii… ??” N-a știut să-mi dea un răspuns… De acest răspuns depinde în viitor normalitatea, firescul, respectarea Legii în această Țară. Meciul e lung, greu, dar rezistență am destulă. Dorința de victorie vine din dorința de a (mi) se face DREPTATE. Nimic nu se poate clădi pe minciună, doar ADEVĂRULl ne va elibera din chingile în care ne-au prins partenerii noștri”, a scris Rudel Obreja pe Facebook.

Plângerea depusă de Rudel Obreja în luna aprilie la DIICOT îi vizează pe Laura Codruța Kovesi, la data faptelor procuror general al României, pe George Maior, fost director SRI și pe Florian Coldea, la data faptelor prim-adjunct al directorului SRI.

„În virtutea drepturilor constituționale și a prevederilor Codului de Procedură Penală, am formulat plângere penală împotriva numiților Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea și George Maior. Având în vedere pericolul pentru ordinea publică și a statului, precum și probele (și nu „suspiciuni rezonabile”), aștept luarea de urgență a măsurilor legale ce se impun”, a transmis Rudel Obreja la acel moment.

În plângerea formulată se menționează și numele ‎semnatarului protocolului încheiat între SRI și Ministerul Public, Gabriela Scutea, cea care l-a reprezentat pe prim-adjunctul procurorului general de la acea vreme. De asemenea, plângerea este formulată și împotriva tuturor procurorilor care au făcut parte din „echipe mixte”, dar și contra celor care au transmis informații, date, probe din dosare către angajați ai SRI sau au colaborat în orice mod cu structurile de informații în baza acestui protocol.

„Este necesar să se stabilească la ce moment, în ce structura și cu ce resurse a luat ființă acest grup, cine a fost inițiatorul și constituitorul acestui grup, cât de extinse au fost legăturile sale și câți membri au aderat la acest grup – devenind beneficiari ai informațiilor strict secrete și implicit ai puterii oculte care a îngrozit justiția și justițiabilii, câți membri sprijinitori au avut, cine sunt aceștia și în ce formă au acționat în vederea punerii în aplicare a acestui plan zero diabolic și distructiv la adresa puterii judecătorești”, se arată în documentul înaintat procurorului Daniel Horodniceanu.

Ulterior, plângerea a fost preluată de către Parchetul Militar.

Rudel Obreja este inculpat în dosarul Gala Bute de la Înalta Curte de Casație și Justiție, în care este așteptată o decizie definitivă în 5 IUNIE. În primă instanță, fostul președinte al Federației Române de Box a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului