Rudele femeii ucise de concubin spun că ea îl reclamase la Poliție că o bătea și o amenința. Bărbatul și-ar fi premeditat fapta, inclusiv sinuciderea, luându-și rămas bun de la cunoștințe

Rudele femeii ucise de concubin spun că ea îl reclamase la Poliție că o bătea și o amenința. Bărbatul și-ar fi premeditat fapta, inclusiv sinuciderea, luându-și rămas bun de la cunoștințe
Publicat: 20/05/2012, 17:02
Actualizat: 05/07/2013, 10:14

UPDATE Corina Corbaciu, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad care instrumentează dublul asasinat de la Pecica, a declarat duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că împotriva asasinului nu exista nicio plângere pentru violențe.

„Nu era înregistrată nici măcar o reclamație la Postul de Poliție Pecica împotriva agresorului, astfel că nu a fost emis ordin de restricție”, a spus procurorul Corina Corbaciu.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, a infirmat cele spuse de familia concubinei criminalului, declarând că victima nu s-a plâns polițiștilor că a fost agresată, astfel că Ladislau Farcaș nu avea vreo interdicție de a se apropia de concubină sau de casa părintească a acesteia.


Bărbatul din Pecica și-a împușcat concubina și pe cumnata acesteia chiar de ziua sa de naștere, apropiații afirmând că își plănuise inclusiv sinuciderea pentru că și-a luat rămas bun de la cunoștințe în ultimele zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Apropiați din Pecica ai criminalului spun că în ultimele zile bărbatul își luase rămas bun de la cunoștințe, spunându-le că se văd pentru ultima dată.

Oamenii spun că Ladislau Farcaș plănuise să își împuște concubina de ziua sa de naștere, respectiv sâmbătă, când a împlinit 64 de ani.

„A dat și de băut în ultimele zile. Acum îmi vine să cred că ne-a cinstit ca pomană de moarte sa. Totul pare plănuit că ieri (sâmbătă – n.r.) a fost ziua sa. Păcat că a căzut victimă și cealaltă femeie”, spune un prieten al asasinului.

Rudele celor două femei ucise afirmă că bărbatul își bătea frecvent concubina, Maria Hudrea, și o amenințase cu moartea în repetate rânduri, fapt pentru care aceasta îl părăsise în luna februarie, întorcându-se la părinți.

De atunci, spun rudele Mariei Hudrea, victima era urmărită constant de agresor și uneori bătută.

„Se temea pentru viața ei, în repetate rânduri le-a spus prietenilor că o să fie ucisă. Cinci minute se înțelegeau perfect și după aia începea scandalul, o bătea. Au fost plângeri la Poliție, el a primit restricție să se apropie la mai puțin de 200 de metri de casa ei, dar el aștepta să se îndepărteze ea de casă”, declară sora concubinei, Olga Brezan.

Fratelei Mariei Hudrea, Tănase Virgil Hudrea, care este soțul celeilalte femei ucise, Otilia Mihaly, afirmă și el că asasinul o bătea frecvent pe sora sa.

„Au trăit 25 de ani împreună, dar tot cu scandal. O perioadă stătea cu el, apoi venea bătută acasă la părinți. Fugea ca și câinele de lanț”, declară Tănase Virgil Hudrea.

Angajații magazinului în fața căruia s-au petrecut crimele urmate de suicid afirmă că în stradă se jucaseră niște copii, care cel mai probabil au fost martori și au fugit speriați.

„El le-a urmărit, a venit cu bicicleta la magazin și a chemat-o afară pe una dintre femei și au ieșit amândouă, iar la scurt timp am auzit bubuituri, dar am crezut că sunt petarde aruncate de copii”, spune o vânzătoare.

Polițiștii și procurorii continuă cercetările, căutând eventuali martori. Aceștia au făcut o percheziție în casa lui Ladislau Farcaș, încearcând să afle de unde a făcut rost acesta de armă.

Din primele cercetări, anchetatorii cred că mobilul asasinatului este gelozia, bărbatul refuzând să accepte că a fost părăsit.

Sâmbătă, Ladislau Farcaș a împușcat în stradă două femei, respectiv pe concubina sa și pe cumnata acesteia, după care s-a sinucis cu aceeași armă.

Potrivit procurorului de caz Corina Corbaciu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad, concubina bărbatului, Maria Hudrea, de 48 de ani, și cumnata acesteia, Otilia Mihaly, de 36 de ani, au coborât dintr-un autoturism Dacia alb în fața unui magazin de la ieșirea din orașul arădean Pecica spre Vama Nădlac. Femeile au intrat la cumpărături, iar când au ieșit au fost împușcate.

„S-a tras cu un revolver și au fost descărcate toate cele șase gloanțe”, a precizat procurorul de caz Corina Corbaciu.

Anchetatorii au stabilit că agresorul a folosit un revolver de proveniență cehă, marca Zastava, de calibru 9 mm, iar primele două gloanțe au nimerit-o și au ucis-o pe loc pe concubina bărbatului, unul lovind-o în cap.

Corbaciu a afirmat că următoarele două gloanțe au nimerit-o pe cumnata femeii, care era soția unuia dintre frații primei victime. Un glonț a ajuns în toracele femeii, iar victima a murit câteva zeci de minute mai târziu, în pofida încercărilor medicilor de a o resuscita.

Un alt glonț a ajuns în peretele magazinului.

Ulterior, agresorul s-a împușcat, însă nu a murit pe loc, ci după aproximativ 30 de minute, timp în care medicii SMURD sosiți au încercat resuscitarea acestuia.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Arad, Lorena Radu, agresorul nu deținea autorizație pentru armă și avea antecedente penale pentru furturi comise înainte de 1989.

Magazinul nu deține un sistem de supraveghere video și nici alte camere nu există în zona unde a avut loc asasinatul.

Șeful Poliției Arad, Nicolae Bătrân, afirma că bărbatul locuia și lucra în Austria și venea la Arad o dată pe lună.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Toți românii au INTERZIS. Legea peste care nu poate trece NIMENI. Se dau amenzi de...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția