Când se închid Transfăgărăşanul şi Transalpina / Decizia a fost luată

Când se închid Transfăgărăşanul şi Transalpina / Decizia a fost luată
Transalpina / Foto: Mediafax
Publicat: 16/10/2020, 16:32
Actualizat: 16/10/2020, 16:33

Începând de marţi, Transfăgărăşan şi Transalpina vor fi închise pe anumite sectoare, a anunțat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR.

Potrivit unui comunicat al CNAIR, decizia a fost luată în conformitate cu Normativul AND 615-2020 privind circulaţia rutieră pe drumurile montane.

Astfel, de marţi, 20 octombrie, pe DN7C (Transfăgărăşan) şi pe DN67C (Transalpina), circulaţia rutieră va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule pe anumite sectoare:

– DN 7C între km 104+000 (Piscu Negru) şi km 130+800 (Cabana Bâlea Cascada);

– DN 67C – între km 34+800 (Rânca) şi km 79+200 (Curpat).

Precizăm că măsura închiderii circulaţiei rutiere pe aceste secotare de drum a fost luată pentru siguranţa participanţilor la trafic, având în vedere fenomenele meteorologice imprevizibile ce pot apărea în orice moment în aceste zone”, a transmis CNAIR.

Imagini de la tragedia de pe Transfăgărășan: Tânărul care a decedat nu purta centura (VIDEO)

O maşină care circula pe Transfăgărăşan, în apropiere de Cabana Capra, judeţul Argeş, s-a răsturnat de câteva ori și s-a izbit de o stâncă. O persoană a murit şi două au fost rănite.

La fața locului echipajul SMURD de la Cota 2000 a descarcerat un pasager și a acordat îngrijiri medicale bărbaților, începând deplasarea spre spital.

În autoturism se aflau 3 bărbați. Din păcate, șoferul nu a mai putut fi salvat și a fost declarat decedat.

Bărbații veneau de la Sibiu și se îndreptau către Pitești. Șoferul care a decedat este singurul care nu a avut centură și a fost aruncat din mașină. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, autoturismul a căzut iniţial de la 12 metri înălţime, apoi a parcurs încă aproximativ 400 de metri până să revină pe carosabil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase