S-au dus să lucreze în Italia și au sfârșit ca sclave sexuale. Drama trăită de româncele angajate în agricultură, în Sicilia

Redactor:
Silviu Bănilă
S-au dus să lucreze în Italia și au sfârșit ca sclave sexuale. Drama trăită de româncele angajate în agricultură, în Sicilia
Mărturiile unui preot din Sicilia și creșterea numărului de avorturi din zonă au scos la iveală situația dramatică în care se află peste o mie de românce, devenite sclave sexuale ale patronilor italieni.

Multe românce devin sclavele sexuale ale agricultorilor pentru care lucrează în Italia. Odată ajunse acolo, acestea se tem că își vor pierde joburile în cazul în care refuză avansurile sexuale ale patronilor. În urma relațiilor, multe din ele rămân însărcinate și sunt obligate să facă avort. Medicii spun că înregistrează chiar și șase avorturi pe săptămână.

„E totul adevărat! Dacă sunt femeie și vin din România, iar patronul îmi zice: faci ceva cu mine sau te trimit acasă, unde mă duc eu, dacă sunt femeie? Stau cu patronul, nu? Dacă nu te culci cu patronul, te întorci acasă. Eu vorbesc de lucruri pe care le-am văzut, nu le știu din auzite. Fetele nu vor să vorbească pentru că se rușinează”, a declarat un angajat care trăiește printre românce.

Primul care a semnalat aceste abuzuri a fost preotul Beniamino Sacco din Vittoria, informează stirileprotv.ro. „Dacă am aflat despre aceste fapte, nu pot să tac. Dacă tac, îmi pierd libertatea interioară”, a spus Sacco. Situația din Vittoria durează de câțiva ani și în prezent, acolo lucrează circa 1.500 de românce. Cele mai multe femei au între 20 și 40 de ani, dar printre românce se numără și minore. Acestea culeg roșii 11 ore pe zi, șase zile pe săptămână și de multe ori primesc salarii mizerabile.

Situația este cu atât mai dramatică atunci când se recurge la avorturi. „Uneori, fetele depășesc trei luni de sarcină și nu mai pot face avort. Am avut cazuri de acest tip, fete care ne-au cerut să le primim luni de zile”, a spus Don Beniamino Sacco, din cadrul Parohiei Santo Spirito Vittoria. Părintele a înființat un adăpost pentru româncele abuzate și a atras furia fermierilor și a primarului din Vittoria. Italienii se tem că vânzările de roșii cherry vor avea de suferit din cauza scandalurilor sexuale.

Inchide