Șantierul București. HARTA ZONELOR care intră în reparații capitale din iunie. Când vor fi finalizate pasajele de la Romană, Piața Sudului ori Piața Presei Libere. VIDEO

Șantierul București. HARTA ZONELOR care intră în reparații capitale din iunie. Când vor fi finalizate pasajele de la Romană, Piața Sudului ori Piața Presei Libere. VIDEO
Publicat: 13/04/2013, 09:05
Actualizat: 21/10/2014, 19:18

Arcul de Triumf restaurat, Calea Victoriei cu trotuare mai largi, circulația în sens unic – schimbată și 10.000 de kilometri de piste pentru biciclete sunt câteva dintre ambițiile primarului Sorin Oprescu pentru bucureșteni. Lor li se aduagă, promite edilul, fluidizarea traficului în zona de Est a Bucureștiului, construirea unui pasaj subteran în zona Delfinului, a unor pasaje supraterane în zona Colentina-Doamna Ghica și Mihai Bravu- splaiul Unirii. Și pe toate vrea să le finalizeze până în 2015 – 2016.

ROMÂNII AU TALENT, semifinala 2. Cine sunt cei 3 finaliști

Primarul Sorin Oprescu a declarat la „Starea Bucureștiului”, raportul său anual de activitate, că prioritatea lui o reprezintă „toate proiectele prin care în București se va circula mai bine”. E conștient că ambițiile sale nu „sună” tocmai bine, ba chiar are și o exprimare plastică: „sună ca dracu”. dar promite că le va duce la îndeplinire. Cu ce preț, o spune chiar el. „Eu știu că sună ca dracu”. Dar să știți că ne apucăm să le facem. Nu știu cum! Mergem la Înalta Poartă, ne facem preș și facem rost de bani. Zic unii că să luăm bani de la buget. Dar de unde să mai iei bani, ce bani să mai iei? Resursele sunt limitate. Proiectele se bazează pe fonduri europene și suntem hotărâți să mergem să obținem aceste fonduri”, a declarat vineri, 12 aprilie, Sorin Oprescu.

În total, pentru proiectele care privesc Capitala și regiunea dimprejur primarul are nevoie de 13 miliarde de euro. Asta în condițiile în care bugetul instituției pe care o conduce este 3,75 miliarde de lei, după cum a scris Gândul.

În fața consilierilor locali și a edililor de sector de la 1 și de la 6, Sorin Oprescu a vorbit despre insistențele sale pentru adoptarea unui nou Plan Urbanistic General, care va aduce schimbări majore în arhitectura orașului. „Dezvoltarea urbanistică a orașului s-a făcut în mod haotic, inestetic, necontrolat, discordant cu cerințele de dezvoltare normale și moderne ale unui oraș”, și-a justificat Sorin Oprescu alegerea.

Vezi în materialul VIDEO de mai jos marile lucrări de infrastructură pe care Primăria Capitalei vrea să le facă

De la un capăt la altul, în următorii doi ani, Capitala va fi un șantier de lucru pentru infrastructură. Scopul? Îmbunățățirea traficului.

Astfel, până în 2015, în zona de Est a Capitalei, va fi construită o arteră de circulație prin care prin care se va întregi inelul median. Pentru aceasta va avea loc străpungerea Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu cu prelungirea Splai Dudescu – Vitan Bârzești (spre Olteniței).

Prin această lucrare, primăria spune că va permite accesul rapid a circa 600.000 de locuritori din sectoarele 3 și 4 spre Aeroportul Otopeni, DN1, spre Ploiesti, Valea Prahovei și spre viitoarea autostrada A3, București-Brașov și spre autostrada Soarelui, A2.

O altă lucrare care va începe este pasajul subteran Chișinău- Pantelimon (zona Delfinului), ce va fi construit până la sfârșitul anului 2014.

Primăria își mai propune construirea unui pasaj suprateran Colentina- Doamna Ghica până în 2015, prin care să întregească inelul median și totodată să asigure un acces rapid al locuitorilor din zonă spre aeroport.

Piața Sudului va avea un pasaj subteran până la mjilocul anului 2015, lucrare care va începe în septembrie 2013 cu 30 de milioane de euro din fonduri europene.

O altă lucrare pe care edilii își propun să o reînceapă în luna mai este pasajul suprateran de la Mihai Bravu – Splaiul Unirii, care va fi gata până la 2014. De asemenea, pasajul subteran de la Muncii va fi de asemenea refăcut până la sfârșitul lui 2013.

Nici zona de Nord și Nord -Sud nu va scăpa de îmbunătățiri ale arterelor de circulație.

Primăria Capitalei va începe lucrările de la pasajul subteran de la Piața Presei Libere în următoarea lună și jumătate și își propune să-l termine în 9 luni de când încep lucrările. Acest pasaj va prelua traficul din patru artere aglomerate: Șos București-Ploiești, Șos. Kisselef, B-dul Mărăști și B-dul Poligrafiei.

Un alt pasaj subteran a cărui construcție va începe în toamnă este Pasajul pietonal Piața Romană – ce va fi similar celui de la Piața Universității. Prin acest proiect municipalitatea își propune să scadă timpii de așteptare pentru mașini cu 30%.

Calea Victoriei cu trotuare lărgite

Nici Calea Victoriei nu va scăpa de lucrări. Primăria vrea să lărgească trotuarele de pe Calea Victoriei, dar pentru aceasta va renunța la o bandă de circulație.

VEZI AICI PROIECTELE LUI SORIN OPRESCU

„Acest lucru este datorat redistribuirii traficului, cam o treime pe fiecare arteră, dintre cele trei artere – Buzești-Berzei, Lascar Catargiu-Magheru și Calea Victoriei. Au zis unii să închidem Calea Victoriei. Ce, suntem nebuni? Cum să închidem Calea Victoriei? Calea Victoriei e Calea Victoriei”, a spus Sorin Oprescu. Bucureștenii trebuie să se aștepte ca lucrările să înceapă în toamnă și să dureze până la jumătatea anului viitor.

În partea de Vest a Capitalei, primăria vrea să construiască până în 2015 pasaj subteran la intersecția Răzoare cu Leului. De asemenea, Splaiul Independenței va fi legat de Autostrada București- Pitești până în decembrie 2015 printr-o nouă arteră.

Partea de Vest a Capitalei va avea o magistrală prin construirea bulevardului Liniei, care va fi amplasată pe actuala linie ferată.

Până în 2016, primăria va construi și o arteră de circulație care va lega Bulevardul Timișoara de autostrada A1- București – Pitești și va fi legătura cu centura Bucureștiului.

Raportul lui Oprescu: 214 de străzi refăcute în următorii 4 ani

Edilul spune că în perioada 2008 – 2012 s-au reabilitat peste 90 de străzi din toate sectoarele, dar că în următorii ani vor mai fi refăcute încă 214 de străzi. În plus, 263 de intersecții vor fi echipate pentru fluidizarea traficului din București.

În privința patrimoniului, Primăria din București își propune anul acesta începerea lucrărilor de restaurare sau continuarea lor, după caz, la Arcul de Triumf, Casa Cesianu, Observatorul Astronomic, Muzeul Mina Minovici, Hanul Gabroveni și vechiul sediu al primăriei din Bd. Elisabeta.

Vezi AICI alte proiecte ale Primăriei Capitalei

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kim Jong Un ar fi fost dispus să renunțe la armele nucleare: „Am o fiică...
S-au luat la bătaie în ultimul hal, în Parlamentul României. VIDEO EXCLUSIV
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Iranul a cerut și ajutorul SUA după prăbușirea elicopterului care a dus la moartea președintelui...
Meteorologii Accuweather anunță o lună iunie cum nu prea a mai fost în România. Prognoză...
Cum a aflat Monica Tatoiu că are CANCER! „Pierd un litru de sânge la trei...
Vremea se schimbă radical în Capitală. Sunt anunţate ploi cu descărcări electrice. Până când ţine...
Breaking news despre Florin Piersic!
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Prima Dacia PREMIUM... păcat că nu va fi produsă niciodată
Nu-ţi mai face patul dimineaţa! Un medic te sfătuieşte să-l laşi dezordonat
Descoperire HALUCINANTĂ în testicule umane! Este de necrezut
O NOUĂ REGULĂ a fost decisă în România. Intră în vigoare de la 1 IULIE
Litoral cu cazare de 35 de lei. Cum pot profita românii de această ofertă
Mesaje si felicitări de Sf. Constantin și Elena 2024 cu „La mulți ani”. Cele mai...
Bunicul Florentinei, fata ucisă la Sibiu, detalii șocante! "Nu a..."
Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea....
Alin Oprea a ajuns într-un suflet acasă la soția lui. Medana, dărâmată de trecerea în...
BANCUL ZILEI. Două măicuțe în mașină. Deodată pe parbriz sare un VAMPIR mic
Analiza regelui Carol al II-lea după atacarea Franței de către Germania. „Turcia este singura noastră...
×