Scandal de proporții în plenul Camerei Deputaților: Bacalbașa a folosit un termen nazist – VIDEO

Scandal de proporții în plenul Camerei Deputaților: Bacalbașa a folosit un termen nazist - VIDEO
Publicat: 28/08/2019, 14:23

„Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale și culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuși eu nu înțeleg să suport și să admit mârlănia unui individ care pentru mine este unterrmechian, că tot avem președinte german, și care vorbește după ce am votat eu și colegii mei, despre decizii rușinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt rușinoase și nerușinoase, sunt deciziile Parlamentului. Să facem politică, să ne înfruntăm, dar să ne ferim ca naiba de mârlani care ajung la microfon”, a afirmat deputatul PSD Nicolae Bacalbașa, miercuri, în timpul ședinței de plen din Camera Deputaților.

Deputatul Ovidiu Gantz, reprezentantul minorităților germane, l-a apostrofat pe Nicoale Bacalbașa, acuzând PSD de o amplă campanie de discreditare a președintelui României, Klaus Iohannis, și a etniei germane, pe care îi asociază cu regimul nazist.

„Am asistat astăzi, din nou, la intervenția unui deputat PSD care a folosit terminologia regimului nazist din Germania anilor ’30-’40 la adresa unui coleg deputat, indiferent care ar fi acesta. Este absolut inacceptabil. Mai mult, asocierea ca să citez «că tot avem președinte german», este o mizerie inimaginabilă, o nouă ticăloșie a unui reprezentant PSD la adresa Președintelui României și a unei minorități germane pe care eu o reprezint în Parlamnet. Și eu sunt german, domnule deputat, și ce legătură are aceasta cu regimul nazist din Germania și cu terminologia acestor criminali? Nu vă este rușine să veniți în Parlamnetul României să vă adresați de maniera aceasta unui coleg? Nu vă este rușine să faceți acest lucru în raport cu Președintele țării?”, a declarat, miercrui, în plen, deputatul Ovidiu Gantz.

Reprezentantul minorităților germane a mai spus că aceste declarații fac parte dintr-o campanie „ticăloasă” pe care PSD și reprezentanții PSD o folosesc împotriva etniei germane și a președintelui Klaus Iohannis.

„Mai mult decât atât, aceste mizerii nu sunt singulare, domnule deputat. Sunt parte a unei campanii ticăloase folosită de reprezentanții partidului dumneavoastră la adresa etniei gemane și a Președintelui țării. Nu mai departe decât luna trecută, consilierul de stat Varga, consilier al Primului Ministru, și-a permis aceleași mizerii, postând pe Facebook o asociere între Președintele României și dictatorul cel mai criminal, probabil, din istorie, Adolf Hitler. Vă înscrieți pe această agendă, domnule deputat, și continuați ceea ce au făcut Vâlcov, Pop sau Vasilescu, reprezentanți PSD, indivizi certați cu legea, sancționați de CNCD? Este inadmisibil. Știți că asta este infracțiune în România să faceți apologia regimului nazist, a simbolutilor naziste și a terminologiei naziste? Nu vă este rușine, domnule deputat?”, a completat deputatul din partea Minorităților

Totodată, Ovidiu Gantz i-a cerut liderului deputaților PSD Alfres Simonis să exprime poziția PSD în legătură cu atitudinea depuatului Nicoale Bacalbașa.

„N-aveți ce căuta în Parlamentul României dacă vă comportați de maniera asta. Sunteți o rușine pentru România și pentru Parlament. Iar pentru dumneavoastră, domnule Simonis, veniți în fața Parlamentului și spuneți: Asta este pozitia partidului dumenavoastră? Asta este poziția grupului dumenavoastră în Parlament sau este doar opinia unui deputat rătăcit în traniție, ca să citez clasici în viață și care își permite asemena mizerii la adresa unor concetățeni care nu au nicio legatură cu crimele nazismului?”, a mai spus Gantz.

Ulterior, deputatul PSD Nicolae Bacalbașa și-a cerut scuze pentru terminologia folosită la adresa colegului său de plen.

„Fără îndoială că utilizarea a fost impropie si fără îndoială că îmi cer scuze, dar am făcut acest lucru tocmai pentru a pune în discuție termenul de ciumă roșie, termenul nazist care mie îmi produce greață și care circulă cu multă susținere din partea unor partide din Opozitie”, a completat Bacalbașa.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Care este starea de sănătate a Regelui Charles al III-lea. Familia Regală Britanică a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Regulă pentru absolut toți șoferii din România. Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Resturile unei rachete abandonate în spațiul cosmic de 15 ani au trecut pe lângă un...