Scandal după concertul Angelei Gheorghiu pentru Colectiv. Ce se întâmplă cu banii strânși

Scandal după concertul Angelei Gheorghiu pentru Colectiv. Ce se întâmplă cu banii strânși
Publicat: 14/01/2016, 09:58

Soprana Angela Gheorghiu a susținut, gratuit, pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, primul concert umanitar din România, inițiind și derulând o campanie dedicată colectării de fonduri în beneficiul victimelor din clubul Colectiv, o tragedie în urma căreia și-au pierdut viața 63 de persoane.

Concertul a fost susținut cu sprijinul Orchestrei și al Corului Filarmonicii „George Enescu” (directori Andrei Dimitriu, Nicolae Licareț) și al dirijorului Tiberiu Soare, fiind organizat în parteneriat cu Fundația Prețuiește Viața, condusă de Andreea Marin. Aceștia s-au aflat pro-bono pe scena Ateneului, în seara concertului.

Banii proveniți din donații directe, care au intrat în conturile fundației partenere, Prețuiește Viața, au fost deja transferați către partenerul acestuia, Fundația Estuar, care îi va distribui familiilor victimelor. Restul de bani, rezultați din vânzarea biletelor la concert, sunt așteptați încă de la operatorul de bilete cu care s-a derulat proiectul, biletoo.ro, informează reprezentanții sopranei Angela Gheorghiu, într-un comunicat.

Bilanțul fondurilor colectate în perioada noiembrie-ianuarie se ridică la peste 430.000 de lei, rezultați din vânzările biletelor la concert, alături de donațiile individuale efectuate atât din țară, cât și din străinătate, direct în conturile deschise pentru acest eveniment de Fundația Prețuieste Viața.

„Suma totală urmează să fie distribuită, prin intermediul Fundației Estuar, familiilor victimelor incendiului de la Colectiv. Din acești bani, spre dezamăgirea inițiatorilor, cei 231.525 RON rezultați din vânzarea biletelor la concert nu au ajuns încă în conturile Fundației Prețuieste Viața, aceștia trebuind să fie achitați de operatorul S.C. Project Expoziție Games & Sports S.R.L (biletoo.ro)”, se spune într-un comunicat al reprezentanților Angelei Gheorghiu.

„Îmi doresc ca în România din anul acesta 2016, responsabilitatea și profesionalismul să fie examinate înainte ca orice cetățean să obțină o funcție sau o proprietate, oricare ar fi ea, dar de către aceia care au demonstrat deja că au aceste calități; să începem să ne respectăm cu înverșunare valorile și să fim și mai umani, mai uniți, mai educați, patrioți și gospodari cu propria persoană, cu propriile locuințe, locuri de muncă, străzi, localități, cu propria noastră patrie. Să nu uităm niciodată că iubirea de semeni și voluntariatul sub orice formă: socială, medicală, culturală, sunt manifestări de civilizație și evoluție umană”, a declarat Angela Gheorghiu.

„Le mulțumesc tuturor celor care au donat sume de bani din țară și din străinătate în această campanie care a fost extrem de importantă și de emoționantă pentru mine, sutelor de oameni care au participat la concertul umanitar de la Ateneu, tuturor partenerilor și prietenilor care s-au implicat fără ezitare, benevol, cu mult profesionalism, dedicare materială și sufletească, dublate și de discreție și modestie, în organizarea concertului și a campaniei”, a spus Angela Gheorghiu.

Soprana a mai afirmat că sumele colectate nu acoperă, din păcate, necesarul atâtor familii afectate de tragedie, dar speră că inițiativa sa să fie replicată și de alte personalități și să întrețină valul de compasiune și umanitate creat în jurul Colectiv”.

La rândul său, Andreea Marin a spus, în același comunicat, că „sprijinirea victimelor de la Colectiv este un proces de durată, care necesită sume considerabile și o echipă specializată, dedicată”. „De aceea, varianta cea mai eficientă de utilizare a fondurilor strânse în urma concertului a fost să ne unim forțele cu Fundația Estuar, organizație parteneră a Fundației Prețuiește Viața de mult timp, în cele mai ample proiecte ale noastre. Fundația Estuar gestionează deja de mai bine de două luni atât relațiile cu cele peste 150 de familii ale victimelor, cât și importante sume de bani adunate din donații sau în urma altor evenimente organizate în beneficiul acestora. Astfel, distribuirea fondurilor se poate face centralizat și rapid”, a adăugat Andreea Marin.

Potrivit comunicatului, fondurile colectate în urma vânzării biletelor prin intermediul operatorilor specializați, care nu au ajuns încă în conturile Fundației Prețuiește Viața, urmează să fie transferate către Fundația Estuar de îndată ce vor fi primite. O primă tranșă de 200.800 de lei, reprezentând donațiile directe efectuate către Fundația Prețuiește Viața, a fost deja transferată către Fundația Estuar în cursul zilei de miercuri.

Andreea Marin a mai scris pe contul său de Facebook că numele său și al fundației sale au fost implicate în acuzații nedrepte. Ea a mai spus că în toată perioada care a trecut de la concertul susținut de Angela Gheorghiu a primit „promisiuni succesive, dublate de ordine de plată și extrase de cont care ne arătau efectuarea plății către noi din partea distribuitorului biletoo.ro (S.C. Project expoziție Games & Sports S.R.L.), promisiuni de transfer în contul fundației noastre a sumei adunate din vânzarea biletelor la concertul din seara de 29 noiembrie 2015 de la Ateneul Roman (231.525 ron)”.

De cealaltă parte, reprezentanții biletoo.ro au anunțat pe pagina lor de Facebook, că banii strânși din vânzarea de bilete la concertul Angelei Gheorghiu vor fi plătiți pe 18 ianuarie.

„Din cauza unor probleme apărute cu magazinele partenere la sfârșit de an, decontările financiare s-au efectuat cu întârziere. Din acest motiv toate plățile către organizatorii de evenimente au fost întârziate până în acest moment iar conturile companiei au fost blocate de către terți. Banii strânși din vânzarea de bilete pentru concertul caritabil susținut de Angela Gheorghiu la Ateneul Român pentru victimele incendiului din Colectiv vor fi plătiți către Fundația ‘Prețuiește Viața’ cu prioritate luni, 18 ianuarie. Toate plățile restante către organizatorii de evenimente se vor efectua în cursul săptămânii viitoare. Ne cerem scuze pe această cale atât față de organizatorii, partenerii și prietenii noștri dar și fața de victimele incendiului din Colectiv care au trebuit să aștepte toată această perioadă”, se spune în anunțul biletoo.ro.

Soprana Angela Gheorghiu, un superstar al operei internaționale, a susținut, pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, un concert caritabil pentru victimele din clubul Colectiv, în care a cântat atât lucrări celebre, precum ariile „Vissi d’arte” și „O mio babbino caro”, de Giacomo Puccini, cât și rugăciunea „Tatăl nostru” și imnul național al României. Concertul a fost transmis în direct de Realitatea TV și difuzat, ulterior, în reluare, de TVR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temu şi Shein sunt verificate în România de ANPC. Ce trebuie să facă clienții înainte...
Detalii explozive! Ce s-a întâmplat în apartamentul lui Mititelu jr, după miezul nopții. Beinur a...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a...
Primele & singurele imagini cu Mititelu Jr., după ce s-a intoxicat cu medicamente! E bine,...
Dieta lui Lili Sandu la 44 de ani | Alimentul la care a renunțat definitiv....
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Veste extraordinară despre pensiile românilor! Marcel Ciolacu a făcut anunțul
Ce au descoperit anchetatorii în mașina presupusului criminal din Orhei. Polițiștii au luat în calcul...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La ce viteză sar airbag-urile mașinii în caz de impact?
Vicepreşedintele Comisiei de Apărare: Rusia a urlat din toţi şoşocii în Parlamentul României
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Decizie pentru cei care nu locuiesc la adresa din buletin. E OBLIGATORIU în 15 zile
Scandal uriaș în showbizul românesc. Protagoniști, Smiley, Damian Drăghici și Dinu Maxer
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Amenzi de 2900 de lei pentru ȘOFERII care fac această greșeală în trafic
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
”Petrecere Hawaii de 38 de ani” Ce surprinză i-a pregătit Dinu Maxer Magdalenei Chihaia de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Lupta unei femei din Peru pentru o „moarte demnă” s-a sfârșit cu o decizie istorică