Scandal în noaptea de Revelion: RCS&RDS a scos din grilă, fără nici o explicație, două dintre cele mai importante televiziuni din lume. UPDATE: Primele reacții

Scandal în noaptea de Revelion: RCS&RDS a scos din grilă, fără nici o explicație, două dintre cele mai importante  televiziuni din lume. UPDATE: Primele reacții
Publicat: 01/01/2015, 17:04

RCS&RDS a scos din grilă aceste televiziuni fără a avea aprobarea Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) pentru modificarea grilei de programe, așa cum impune Legea audiovizualului.

În momentul difuzării acestei știri, pe cele două poziții din grilele RCS&RDS pe care erau retransmise Universal Channel și Diva apare mira.

Contactați joi de agenția MEDIAFAX, reprezentanții companiei americane Universal Networks International, care deține televiziunile Universal Channel și Diva, au declarat: „Contractul de distribuție dintre Universal Networks International și RCS&RDS pentru televiziunile Univesal Channel și Diva a expirat și, în pofida discuțiilor de reînnoire a distribuție, nu s-a ajuns la o înțelegere. Ca urmare, RCS&RDS a decis să scoată televiziunile din grila sa începând cu 31 decembrie. Ne pare rău că abonații RCS&RDS vor fi afectați de această situație”.

Reprezentanții Universal Networks International au precizat că telespectatorii români pot urmări în continuare programele Universal Channel, incluzând serialele „Arcașul”, „Spionul cibernetic”, „O familie de polițiști”, „Hawaii 5.0” și „Doi bărbați și jumătate”, pe alte platforme din România, printre care Telekom România și NextGen.

De asemenea, televiziunea Diva, care difuzează seriale și sezoane în premieră precum „Hărțuitorii”, „Soția perfectă”, „Jurnalele vampirilor”, „Cu sânge rece”, este în continuare disponibilă la Telekom România, UPC România, NextGen și pe alte platforme.

„Universal Networks International va continua să își concentreze eforturile strategice pentru a susține aceste canale TV pe platformele de mai sus și pe altele din întreaga țară”, au mai spus reprezentanții Universal Networks International, pentru MEDIAFAX.

Neprelungirea contractului dintre Universal Networks International (UNI) și RCS&RDS ar putea avea la bază motive legate de prețul pe abonat solicitat de UNI pentru retransmisia televiziunilor Universal Channel și Diva în grilele RCS. Un alt motiv ar putea fi tot de natură comercială, respectiv că încă din luna noiembrie Universal a notificat operatorii de cablu privind trecerea, începând de la 1 ianuarie 2015, de pe satelitul Thor 6, folosit de platforma Digi a RCS, pe satelitul Eutelsat, după cum au precizat pentru MEDIAFAX surse din industria de telecomunicații.

Universal Channel este cea mai importantă televiziune din portofoliul Universal Networks International, difuzând filme hollywoodiene și seriale, precum „Arcașul”, „Doi bărbați și jumătate”, Dexter”, „Castle” și „CSI: Miami”.

Diva este o televiziune de divertisment pentru femei, care difuzează atât filme, cât și seriale precum „Soția perfectă” și „Anatomia lui Grey”.

Universal Networks International, divizia internațională de televiziuni a NBCUniversal, este una dintre cele mai mari companii de divertisment, furnizând conținut și branduri de calitate în peste 176 de țări din Europa, Orientul Mijlociu, Africa, America Latină și Asia Pacific. Portofoliul include brandurile Universal Channel, Syfy, 13th Street Universal, Studio Universal, E! Entertainment Television, The Style Network, DIVA Universal, Telemundo și Golf Channel. De asemenea, Universal Networks International reprezintă și televiziunea Movies 24.

NBCUniversal News Group operează și televiziuniune CNBC și NBC News la nivel internațional.

Universal Networks International este parte a NBCUniversal, o divizie Comcast Corporation.

RCS&RDS este una dintre cele mai importante companii de pe piața serviciilor de televiziune prin cablu și satelit din România.

În ultimii ani, RCS&RDS și-a dezvoltat propriile televiziuni. Astfel, în prezent compania deține televiziunea de știri Digi 24 HD (cu stațiile aferente din teritoriu), televiziunile de filme Digi Film, televiziunile de sport Digi Sport, dar și televiziunile de documentare Digi Animal World, Digi Life și Digi World (cu variantele „secundare” Animal World Channel, Life Channel și World Channel). De asemenea, RCS&RDS este acționar la posturile muzicale Music Channel, H!T Music Channel și UTV.
Până la ora difuzării acestei știri, reprezentanții RCS&RDS nu au putut fi contactați.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Un mare post din România moare. Se închide, sute de angajați rămân pe drumuri
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic