Scandal la spitalul Floreasca: Un medic a fost filmat în timp ce bruschează un pacient. Instituția a demarat cercetare – VIDEO

Redactor:
Florin Jinga
Scandal la spitalul Floreasca: Un medic a fost filmat în timp ce bruschează un pacient. Instituția a demarat cercetare – VIDEO
Un bărbat a fost bruscat de un medic la Spitalul Floreasca din București. Pacientul sustine că venise la spital cu o infecție la picior și a așteptat la rând, dar doctorul a preferat să preia alți pacienți înaintea lui pentru că aceștia veneau cu „recomandare" din partea asistentei sale.

Totul ar fi început de la faptul că pacientul îl filma pe doctor. Pe imagini se vede cum medicul îi dă peste cameră, iar bărbatul care filmează scapă telefonul.

„Domnul din imaginile de mai jos se numeste Dr. Bogdan Mehedințu, medic specialist ortopedie-traumatologie, medic la Spitalul Floreasca, la care am ajuns astăzi cu o infecție la picior. Pentru că l-am rugat frumos să mă respecte atunci când mi-a venit rândul, iar el dorea să consulte un alt pacient care venise ca și mine cu o problemă la picior, dar care era „pila” asistentei lui, doamna lăudându-se în gura mare cu acest lucru, cei doi m-au dat afară, vorbindu-mi foarte urât, chiar domnul doctor având un comportament ca cel din imaginile de mai jos. Da, mi-a aruncat telefonul la coșul de gunoi, mi-a sucit mâna, și mi-a vorbit extrem de agresiv, spunându-mi că la el în spital el face legea, iar pe mine mă va consulta când va avea chef și dacă va avea chef!

*Din fericire, până acum, am întâlnit foarte mulți medici pe care îi iubesc și cărora le port un deosebit respect. De aceea pot să spun cu mâna pe inimă că nu ața trebuia să vă purtați domnule doctor. Slavă Domnului, pentru mine sunteți un caz izolat cu care sper să nu mă mai întâlnesc!”, susține bărbatul.

Instituția a demarat cercetare

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, dr. Bogdan Oprița a declarat, pentru MEDIAFAX, că membrii Comisiei de Disciplină a instituției s-au întrunit de urgență pentru a discuta cazul.

„Spitalul de Urgență Floreasca s-a autosesizat, a fost făcută o cercetare administrativă, Comisia de Disciplină a spitalului s-a întâlnit în urgență, a analizat imaginile postate, a luat o declarație medicului, urmează să mai ia declarații și altor persoane din personalul medico-sanitar care a fost în Camera de Gardă”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Conform aceleiași surse, concluziile anchetei realizată de Comisia de Disciplină a spitalului nu au fost încă definite, însă cel vinovat va suporta prevederile legale în astfel de privință.

„Medicul în cauză a cerut să fie mai departe asistat de un avocat, este dreptul lui legal. Mai departe, spitalul nostru, în funcție de toate aceste elemente – Comisia de Disciplină va stabili concluziile, iar dacă aceste concluzii vor însemna că este cineva din personalul spitalului vinovat, că s-au încălcat reglementări, ordine, din punct de vedere legal va suporta toate consecințele”, a precizat Oprița.

Dr. Bogdan Oprița a menționat că în vederea trasării unor concluzii, Comisia de Disciplină a spitalului se va reuni după data de 2 iulie.

„Dacă vor fi descoperite alte aspecte care necesită sesizarea altor organe abilitate ale statului, după finalizarea acestei cercetări se va face și acest lucru”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat situația este în responsabilitatea managerială a spitalului în cauză.

„Am văzut și eu filmulețul respectiv, dar eu nu cred că ministrul Sănătății trebuie să intervină. Este datoria managerului să facă o anchetă internă și să vadă exact cum s-au întâmplat lucrurile. De aceea nu aș vrea să comentez acest aspect, aștept ca managementul să-și facă datoria”, a declarat ministrul.

Foto: Captură

Inchide