Scandal major de corupție în Tanzania pentru un contract de 390 mil. euro cu o firmă din România

Redactor:
Mihai Gongoroi
Scandal major de corupție în Tanzania pentru un contract de 390 mil. euro cu o firmă din România
Oficialii anticorupție din Tanzania au audiat luni doi oficiali guvernamentali ca urmare a unei presupuse implicări în semnarea unui contract în valoare de 390 milioane de euro cu o firmă din România pentru achiziția de echipamente de salvare și de pompieri, transmite publicația The Citizen.

Cei vizați sunt adjunctul ministrului Afacerilor Interne, Hamad Masauni, și adjunctul secretarului permanent al ministerului, Ramadhani Kailima. Contractul a fost făcut public săptămâna trecută de președintele John Magufuli, care i-a demis pe ministrul Afacerilor Interne și pe comisarul general al Forțelor pentru incendii și salvare.

El și-a acuzat adjunctul că a semnat acordul fără a implica Ministerul de Finanțe și Adunarea Națională. Secretarul permanent al ministerului de Interne la acel moment, generalul – maior Jocob Kingu, a demisionat după descoperirea afacerii.

Directorul general al Biroului pentru Prevenirea și Combaterea Corupției, John Mbungo, a precizat pentru sursa citată că agentia anticorupție va trimite o echipă în România pentru a investiga detaliat legatura cu acest contract.

„Trebuie să stabilim dacă presupusa firmă românească, Rom International Solution, chiar există”, a precizat el.

Potrivit informațiilor preliminare, compania în cauză nu este înregistrată în România.

 

Inchide