Schimbare bruscă de vreme. Prognoza ANM pentru week-end

Schimbare bruscă de vreme. Prognoza ANM pentru week-end
Publicat: 05/10/2017, 15:38
Actualizat: 06/10/2017, 13:48

Începând de vineri, temperaturile scad, iar vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă, potrivit prognozei ANM.

ÎN ȚARĂ( vineri): În vestul, nordul și centrul țării, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit la această dată, cu temperaturi mai coborâte decât cele din intervalul precedent, maxime cuprinse între 10 și 16 grade. În sud și în sud-est, valorile termice se vor situa peste cele specifice perioadei, maximele urmând să atingă 25…26 de grade, în zona de câmpie. În cursul zilei, cerul va fi variabil în Câmpia Română și în Dobrogea, iar în celelalte regiuni va avea înnorări; va ploua în Banat, Transilvania, la deal și la munte și izolat în restul teritoriului.

Seara și noaptea, înnorările se vor accentua; ploile se vor extinde ca arie și vor cuprinde Oltenia, Muntenia, sudul Transilvaniei și jumătatea de sud a Moldovei, unde local, cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 30 l/mp; pe arii restrânse, vor fi posibile descărcări electrice. La munte, îndeosebi la înălțimi mai mari de 1700 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și pe litoral. Temperaturile minime vor avea valori de la 2…4 grade în depresiuni, până în jur de 13 grade, pe litoral.

ÎN ȚARĂ(sâmbătă): În regiunile sudice și de sud-est, vremea se va răci accentuat, iar în restul teritoriului, temperatura aerului va avea valori apropiate de cele din intervalul anterior, sub cele normale la această dată. La nivelul întregii țări, vor fi maxime cuprinse între 8 și 16 grade, ușor mai ridicate pe litoral și minime între 2 și 9 grade, mai ridicate în deltă și pe litoral. În jumătatea de sud-est, cerul va fi mai mult noros și va ploua. Cu precădere în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, local, cantitățile de apă vor fi însemnate și se mențin condiții de descărcări electrice. La munte, în general, la înălțimi de peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare cu depunere de strat consistent de zăpadă la altitudini mari. În celelalte zone, cerul va fi variabil și doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în sud-estul țării și pe crestele montane cu viteze la rafală de peste 55-60 km/h, iar în rest va fi slab și moderat.

LA BUCUREȘTI(vineri): Cerul va fi variabil, mai mult noros în cursul nopții, când vor fi averse, în general, moderate cantitativ. Trecător, vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va deveni moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 9…10 grade.

LA MUNTE(vineri): Vremea se va răci. Cerul va avea înnorări și va ploua, iar la altitudini în general mai mari de 1700 m, în special în a doua parte a intervalului, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste

LA MUNTE(sâmbătă): Vremea va continua să se răcească. Înnorările vor persista și pe arii relativ extinse va ploua, în timp ce, la altitudini mai mari de 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. În Carpații Meridionali și în Carpații Orientali local, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări temporare, iar pe creste, vitezele la rafală vor depăși 55…60 km/h.

LA MUNTE(duminică): Cerul va avea înnorări și va ploua pe arii extinse în Carpații Meridionali și în Carpații Orientali și izolat în Munții Banatului. Cu precădere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste. Temperatura aerului va marca o creștere ușoară față de ziua precedentă.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an....
Anunțul matrimonial devenit viral al unui pensionar rămas văduv: 'Caut parteneră, maxim 50 de ani....
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
Polițist local filmat când lovea un tânăr încătușat. Victima, cu lanterna pusă în ochi, a...
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte...
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un...
Larisa Uţă a redeschis scandalul, iar acum… Alin Oprea o desfiinţează: „O femeie mutilată de...
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o...
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9...
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
El este George, un cunoscut fotograf care și-a pus capăt zilelor aruncându-se de pe barajul...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Atacul unei drone ucrainene a declanşat o explozie de mărimea unui cutremur în regiunea Tver,...
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
Asociația de proprietari e obligată să notifice. Fiecare proprietar de apartament trebuie să plătească
Traian Băsescu, în spatele jocurilor de culise care ar putea arunca alegerile prezidențiale în aer!
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De...
Ce pensie primește Adriana Trandafir după o viață dedicată teatrului și filmului: ”Ce să facem?...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Coreea de Nord continuă provocările! Mai multe rachete au fost lansate