Schimbare majoră decisă de companiile aeriene. Toți pasagerii sunt vizați!

Schimbare majoră decisă de companiile aeriene. Toți pasagerii sunt vizați!
Schimbare majoră decisă de companiile aeriene. Toți pasagerii sunt vizați! / Sursa FOTO: https://sparefare.net
Publicat: 22/09/2020, 16:37

Schimbare majoră decisă de companiile aeriene în privința zborurilor internaționale. De acum înainte, toți pasagerii vor fi testați pentru Covid-19, informează Asociația Internațională de Transport Aerian.

Marți, 22 septembrie, IATA a anunțat că toate companiile aeriene globale vor solicita o testare pentru Covid-19 înainte de plecare spre toate cursele internaţionale, care va înlocui carantina şi alte restricţii din cauza cărora a scăzut semnificativ numărul călătoriilor.

Teste rapide şi accesibile, care pot fi administrate de personalul non-medical, ar urma să fie disponibile „în următoarele săptămâni” şi ar trebui introduse conform standardelor în vigoare pe plan global, a afirmat Alexandre de Juniac, directorul general al IATA. El a adăugat: „Nu vedem nicio soluţie alternativă care ar fi mai eficientă sau mai puţin solicitantă”.

IATA avertiza recent că 2020 „ar putea fi cel mai rău an din istoria aviaţiei”, iar companiile aeriene ar putea înregistra pierderi de 84,3 miliarde de dolari. Asociația Internațională de Transport Aerian reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase