Schimbare uriașă în cea mai populară stațiune de la malul mării. Ce se va întâmpla din acest an

Schimbare uriașă în cea mai populară stațiune de la malul mării. Ce se va întâmpla din acest an
Publicat: 31/03/2017, 11:04

Consiliul Local al comunei Limanu a aprobat un regulament privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piața în localitate, document care prevede un set de reguli privind procedurile de autorizare pentru activitățile desfășurate de agenții economici, dar și procedurile pentru desfășurarea activităților cu caracter temporar în zone publice sau cu acces public, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Până la inițierea acestui set de reguli, în comuna Limanu nu exista o centralizare a condițiilor pe care ar trebui să le îndeplinească un agent economic. Acest regulament explică foarte clar care sunt obligațiile celor care doresc să primească autorizații din partea noastră. Sunt gândite unitar, astfel încât, mai ales în sezonul estival, când funcționează cele mai multe activități economice, să existe un reper după care să ne putem ghida, atât noi, ca și autorități locale, cat și agenții economici”, a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

Astfel, regulamentul prevede condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să desfășoare activități comerciale în privința documentațiilor privind apartenența spațiului, tipul de activitate, orarul de funcționare, în funcție de specificul activității, precum și tipul de mobilier sau cromatica acestuia.

Ca reglementări, cu excepția zonelor dedicate distracției, nivelul decibelilor este limitat la cel prevăzut de lege. „Nivelul de zgomot aprobat este de 75 dB pentru saloane fără orchestră, respectiv 90 dB pentru saloane cu orchestră în interior, 70 dB la exterior în cadrul zonei funcționale și 65 dB la limita zonei funcționale”, se arată în regulament. Amplificatoarele audio – boxele – amplasate în exteriorul unității economice vor fi obligatoriu orientate către interiorul perimetrului unității, iar situația barurilor de pe plajă, amplificatoarele audio vor fi orientate către mare. Barurile de pe plajă au obligația obținerii autorizației de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică.

Documentul mai cuprinde norme ce reglementează tot ceea ce ține de unitățile comerciale, de la aspectul acestora, până la program și tipul de mobilier folosit, care trebuie să fie din de lemn, fier forjat ori plastic de calitate. Cromatica acestuia va fi albastru ultramarin, albastru aquamarin, crem deschis, tonuri de brun de la deschis la închis. Mobilier rustic este acceptat numai în Vama Veche și tot acolo orarul de funcționare nu va fi impus, dar cu condiția respectării normelor de zgomot.

De asemenea, în zonele publice sau cu acces public vor fi interzise activitățile care tulbură liniștea și ordinea publică, activitățile de cerșetorie, strângere de fonduri și alte activități similare. În zonele pietonale – alee, promenadă etc, este interzis comerțul de mic detaliu, cât și comerțul de întâmpinare cu articole de plajă, jucării etc, precum și cu legume sau fructe.

Agenții economici care nu respectă noile reguli riscă amenzi de la 1.000 la 2.500 de lei, suspendarea sau anulare autorizație de funcționare. O condiție esențială pentru a beneficia de autorizație, indiferent de tipul de activitate, este încheierea unui contract cu Serviciul Comunitar de Utilități Publice de Interes Local Limanu.

„Nici în 2 Mai și nici în Vama Veche nu a existat până acum un astfel de set de reguli. Este anormal ca în două dintre cele mai vizitate destinații de vacanță de pe litoralul românesc să se deruleze activitățile economice într-un haos total. Desigur că acest regulament poate să sufere modificări, însă consider că se impunea adoptarea unor reguli generale. Cred că în acest mod, cei care desfășurau activități comerciale la limita legislației vor fi obligați să intre în legalitate. Este ca pe domeniul public să se desfășoare activități comerciale fără niciun beneficiu pentru Primăria Limanu. Este anormal să permitem ca aceste situații să se perpetueze de la un sezon la altul”, a spus primarul Daniel Georgescu.

Regulamentul privind Organizarea și Desfășurarea Activităților Comerciale și a Serviciilor de Piață în Comuna Limanu poate fi găsit și descărcat de pe site-ul Primăriei Limanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
"Nu pot să-l privesc în ochi!" Tatăl lui Mirel Dragomir, tânărul care a ucis-o pe...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Podul prăbușit din Baltimore: 2 victime, recuperate din apă