Școlile vor rămâne deschise săptămâna viitoare în toată țara. Care sunt excepțiile

Publicat: 10/02/2022, 18:50

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat, joi, că şcolile îşi vor continua activitatea în format fizic săptămâna viitoare, cu excepţia cazurilor punctuale. Oficialul a mai anunțat că gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților cu COVID-19 în spitale este 45,7% la nivel naţional, pragul maxim stabilit de autorităţi pentru a trece în sistem online fiind de 75%.

Potrivit lui Baciu, şcolile îşi vor continua activitatea în formatul clasic, în formatul fizic, cu excepţia claselor şi şcolilor care prezintă cazuri punctuale de copii cu SARS-CoV-2″

„Este un obiectiv nu numai al Ministerului Sănătăţii, al Ministerului Educaţiei, al Guvernului României, ci cred că este un obiectiv al întregii ţări de a menţine şcolile cât mai mult deschise. În acest sens, acest mecanism prin care ţinem cont de rata de ocupare a paturilor în momentul de faţă, astăzi, joia, când se evaluează săptămânal pentru săptămâna viitoare, rata de ocupare a paturilor este de 45,7% la nivel naţional, iar pe judeţe variază între 22% şi 58%. Ca urmare, săptămâna viitoare, şcolile îşi vor continua activitatea în formatul clasic, în formatul fizic, cu excepţia claselor şi şcolilor care prezintă cazuri punctuale de copii cu SARS-CoV-2”, a anunţat Andrei Baciu.

Există analize în desfăşurare

Secretarul de stat a mai afirmat că se constată o tendinţă de scădere a gradului de ocupare a paturilor din spitale şi că se menţine numărul de cazuri de pacienţi internaţi la terapie intensivă.

„Vorbim de o tendinţă. Sunt analize în desfăşurare la nivelul Ministerului Sănătăţii şi pe măsură ce acestea se finalizează o să mai venim cu informaţii în acest sens”, a declarat Andrei Baciu.

Potrivit informațiilor Ministerului Educaţiei, gradul/rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 reprezintă, începând din data de 17 ianuarie 2022, noul criteriu privind desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe. Mai exact, în toate judeţele în care rata de ocupare a acestor paturi este cel mult 75%, cursurile şcolare se organizează cu prezenţă fizică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase