Scrisoarea de adio a lui Ilie Vonica. Care este motivul care l-a determinat să își ia viața

Scrisoarea de adio a lui Ilie Vonica. Care este motivul care l-a determinat să își ia viața
Publicat: 04/06/2014, 13:26
Actualizat: 29/07/2014, 18:21

Surse judiciare au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX că, în scrisoarea pe care a lăsat-o în locuința sa din municipiul Sibiu, Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano, care s-a aruncat de la una din teresele casei, a explicat că arestarea soției sale l-a împins la acest gest.

Documentul este adresat soției, căreia Ilie Vonica i-a scris că nu poate trăi „singur”, știind că ea este „acolo”, adică în arest.

Potrivit sursei citate, omul de afaceri i-a cerut iertare soției atât pentru gestul pe care l-a făcut, cât și pentru că nu a rezistat problemei pe care o avea familia sa. În scrisoare, Vonica i-a mai spus soției că a iubit-o foarte mult și că, știind că este mult mai puternică decât el, o roagă să aibă grijă de tot, în special de fiica pe care o aveau împreună.

Aceleași surse au precizat că, din discuțiile avute cu apropiații familiei Vonica, s-a stabilit că omul de afaceri a refuzat să mănânce de când soția sa a fost arestată, iar marți, înainte de a se arunca în gol de pe o teresă a imobilului în care locuia, a fumat foarte mult.

Sursele citate au afirmat că scrisoarea de adio lăsată de Ilie Vonica se află în prezent la polițiștii Secției 1 Sibiu, care realizează ancheta sub coordonarea unui procuror.

Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, a murit, marți după-amiază, la una din clinicile sale din Sibiu, unde a ajuns după ce a căzut de la etajul vilei sale, iar prima ipoteză a anchetatorilor era că bărbatul a încercat să se sinucidă, sărind de la etaj.

Surse judiciare declarau că omul de afaceri Ilie Vonica s-a aruncat de la una dintre terasele locuinței sale, de la o înălțime de circa opt metri, și că a lăsat în locuința sa de pe strada Andrei Mureșanu din municipiul Sibiu o scrisoare în care își explica gestul.

Documentul este scris de mână și are cinci pagini, dar familia a insistat ca acesta să nu fie dat publicității, adăugau sursele citate.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Luciana Balteș, declara că echipa operativă a încheiat cercetarea la fața locului, însă, în lipsa unui certificat medico-legal, nu se poate concluziona dacă a fost sau nu vorba despre o sinucidere.

„Cercetările în acest caz continuă. Se așteaptă rezultatul necropsiei pentru a se stabili cu certitudine dacă există sau nu suspiciuni cu privire la deces”, declara Luciana Balteș.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, Bianca Sabău, preciza că Ilie Vonica a suferit „un stop cardio-respirator prin cădere de la înălțime”. „Pacientul a fost găsit inconștient de către echipajul SMURD. Pe durata transportului au fost efectuate manevre de resuscitare”, declara Bianca Sabău.

Manevrele de resuscitare au continuat și odată ce Ilie Vonica a ajuns la una dintre clinicile sale din municipiul Sibiu, însă medicii nu l-au mai putut salva, pacientul suferind o ruptură de aortă.

Omul de afaceri Ilie Vonica, de profesie medic, era proprietarul grupului Polisano, din care face parte și lanțul de farmacii Rețeta, la care luna trecută au avut loc percheziții în dosarul rețelor false, în care au fost arestate ulterior nouă persoane suspectate de evaziune fiscală, spălare de bani, înșelăciune, fals intelectual și uz de fals, infracțiuni prin care au creat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1,7 milioane de lei.

Ilie Vonica și soția sa, Ioana Vonica, au fost audiați în 20 mai la Poliția Capitalei, iar ulterior soția omului de afaceri a fost arestată. De asemenea, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor deținute de soția lui Ilie Vonica.

Potrivit procurorilor, reprezentanții societăți care deține lanțul de farmacii „Rețeta” ar fi înregistrat în contabilitate facturi fictive de achiziții de medicamente de la societăți „fantomă”.

Astfel, în baza a aproximativ 1.100 de rețete false pentru medicamente oncologice și hematologice emise de trei medici de specialitate, pe numele unor pacienți care nu au beneficiat de acestea, reprezentanții societății au decontat fraudulos la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB) suma de aproximativ 8,3 milioane de lei.
Ilie Vonica (59 de ani), de profesie medic ginecolog, a construit după 1989 un grup farmaceutic din care face parte distribuitorul farmaceutic Polisano – pe locul trei pe piața distribuției de medicamente, centrele medicale generaliste Clinica Polisano, centre de fertilizare in vitro, un spital privat în Sibiu, rețeaua de farmacii Rețeta și producătorul de medicamente Polipharma Sibiu. Pe lângă aceste activități, grupul deținea și un dealer Toyota, un service auto Citröen, o agenție de tu­rism proprie, proiecte de sport și agrement, construcții imobiliare și real estate.

Grupul Polisano, cu aproximativ 2.000 de angajați, a înregistrat în 2012 venituri totale de peste 300 milioane euro.

În 2011, Vonica a vândut rețeaua de clinici de dializă grupului Diaverum, controlat de fondul de investiții Bridgepoint, tranzacție esti­ma­tă la aproximativ 25 de milioane de euro.

Diana Stancovici, [email protected]

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
EXCLUSIV! Kamara se lansează în afaceri. Din ce vrea să facă bani artistul: ”Este inspirat...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Erupție excepțional de rară pe suprafața Soarelui! O furtună solară se îndreaptă spre Pământ