Sechestru pe mașini ale Regiei Autonomă pentru Activități Nucleare, pentru datorii neplătite

Sechestru pe mașini ale Regiei Autonomă pentru Activități Nucleare, pentru datorii neplătite
Publicat: 03/06/2013, 11:22
Actualizat: 11/02/2016, 01:56

Un executor judecătoresc împreună cu un avocat al unui furnizor de servicii al Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) au venit, luni dimineață, la sediul central al instituției din Drobeta Turnu Severin, pentru a pune sechestru pe mai multe mașini, în contul unor datorii ale regiei.

Potrivit unor surse din cadrul regiei, ar fi vorba despre șase autoturisme care aparțin RAAN și care au fost scoase în spatele instituției pentru a fi ridicate în contul datoriei, la fața locului aflându-se mai mulți agenți de pază, dar și jandarmi care așteaptă ca mașinile să fie ridicate în siguranță.

De asemenea, conform surselor citate, va fi pus sechestru, luni, și pe două locomotive ale regiei, în contul unei datorii totale de 1,3 milioane de lei către diverși furnizori.

La ora transmiterii acestei știri, executorul judecătoresc și avocatul firmei care execută silit regia sunt în negocieri cu conducerea instituției.

Liderul de sindicat al platformei Romag Prod, Florin Rogobete, a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost blocate conturile regiei, iar cei aproximativ 2.700 de angajați ai platformelor RAAN nu și-au primit salariile pentru luna aprilie, care ar fi trebuit achitate în 25 mai.

Liderul de sindicat a afirmat că în urma unei discuții pe care a avut-o miercuri, 29 mai, cu directorul general al RAAN, Dan Andrușca, acesta a promis că salariile vor fi plătite în decurs de o săptămână.

Liderul de sindicat a mai spus că dacă nu vor fi achitate salariile în termenul promis, respectiv până miercuri, 5 iunie, salariații vor declanșa proteste.

Conform sursei citate, motivul principal pentru care salariile nu au fost achitate este acela că Guvernul nu a achitat contravaloarea cantității de apă grea produsă pe platforma Romag Prod din cadrul RAAN.

Miercuri, 29 mai, conducerea regiei a fost schimbată, în locul directorului general al RAAN Marius Preda fiind numit Dan Andrușca, consilier al ministrului Constantin Niță.

Premierul Victor Ponta declara, la sfârșitul lunii martie, că Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin este „una dintre cele mai dificile probleme moștenite din trecut”, susținând că în prezent „grija” autorităților sunt angajații, care însă nu vor putea fi menținuți toți.

Regia Autonomă pentru Activități Nucleare din Drobeta Turnu Severin se află în prezent în proces de reorganizare, iar în ultimele luni s-a discutat despre închiderea combinatului de apă grea, Romag Prod, unde lucrează aproximativ 1.400 de oameni, în condițiile în care nu s-au găsit investitori pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, care să preia producția de apă grea de pe platforma RAAN.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, declara că, după ce a analizat situația, și-a dat seama că la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare s-a făcut „un jaf de proporții”, acuzând conducerea regiei de „lipsă totală de management”.

„Un jaf de proporții cum nu mi-am putut imagina. O lipsă totală de management, un management mediocru, un management care nu a dorit să pună această companie pe criterii de eficiență”, afirma Constantin Niță.

Ministrul delegat pentru Energie și-a argumentat declarația cu privire la managementul defectuos de la RAAN prin faptul că structura de conducere, care are peste 200 de angajați, menține contracte păguboase.

Referitor la contractele păguboase, ministrul delegat pentru Energie a dat ca exemplu o licitație de construire a unei intalații de evacuare a zgurii și cenușii în șlam dens, pe platforma Romag Termo, lucrare care a fost câștigată și începută în 2009, de societatea Confort S.A., firmă deținută de omul de afaceri Georgică Cornu, și al cărei preț s-a dublat, deși nu a fost terminată până în prezent.

În scopul scăderii cheltuielilor la Regia Autonomă pentru Activități Nucleare, Constantin Niță a mai spus că se va rezilia contractul de pază pe care unitatea îl are cu firma deținută de familia directorului Poliției Locale, Constantin Micșoniu, în valoare de un milion de euro pe an, urmând ca de paza Regiei să se ocupe angajații Regiei.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
Surse: Prinţul Paul de România, localizat de Poliția Română. Unde se află "fugarul" condamnat la...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Se dau TOTAL GRATUIT, direct de la UE. Trebuie să depui cererea până pe 30...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Surse: Prinţul Paul de România, localizat de Poliția Română. Unde se află "fugarul" condamnat la...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii