Secția de anchetă a magistraților a retras apelul în dosarul unui judecător prins băut la volan

Secția de anchetă a magistraților a retras apelul în dosarul unui judecător prins băut la volan
Publicat: 16/05/2019, 12:03

„Ia act de retragerea de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie a apelului declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești împotriva sentinței penale nr. 21 din 18 martie 2019 pronunțate de Curtea de Apel Ploiești – Secția penală și pentru cauze cu minori și de familie în dosarul nr. 2/42/2019 privind pe intimatul inculpat Dolache Damian”, se arată în decizia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Instanța supremă a admis însă și cererea procurorilor de sesizare a Curții Constituționale privind atribuțiile Secției de investigare a infracțiunilor din justiție, CCR urmând să se pronunțe în acest caz.

În primă instanță, Damian Dolache a fost condamnat la o pedeapsă de 10 luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii arată în rechizitoriu că pe 4 noiembrie 2017, în jurul orei 22.00, judecătorul, aflat la volanul unui autoturism, în Capitală, a fost observat de un echipaj al Poliției Rutiere în timp ce făcea viraj la stânga cu depășirea marcajului longitudinal continuu. „În această împrejurare, conducătorului auto i s-au solicitat documentele și a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se că alcoolemia inculpatului în aerul expirat a fost de 0,77 mg/l”, arată procurorii, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX. Ulterior, judecătorul fost condus la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde i-a fost recoltată o probă de sânge, dar a părăsit unitatea medicală fără preaviz, iar specialiștii nu au mai putut să-i recolteze și o a doua probă. „Din buletinul de analiză toxicologică emis de Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, a reieșit că la ora 22:30 inculpatul avea în sânge o alcoolemie de 1,95 gr.%o”, potrivit sursei citate.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, la începutul anului, că nu se impune suspendarea judecătorului pentru că a condus băut.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase