Șeful Centrului Chinologic Sibiu: Acuzațiile de hărțuire sexuală și loviri sunt false. Reacția IGPR. UPDATE

Șeful Centrului Chinologic Sibiu: Acuzațiile de hărțuire sexuală și loviri sunt false. Reacția IGPR. UPDATE
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 04/07/2013, 06:20

UPDATE Șeful Centrului Chinologic din Sibiu, Crișan Mucenic Lăzureanu, a fost eliberat din funcție și pus la dispoziție până la finalizarea cercetărilor prealabile și a celor administrative dispuse în cazul său la sfârșitul lunii decembrie 2012, a anunțat, joi, Viorel Vasile, adjunct al șefului IGPR.

Directorul Centrului Chinologic „Aurel Greblea” din Sibiu, Crișan Mucenic Lăzureanu, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că scandalul cu acuzații de hărțuire și loviri a început în urmă cu aproape doi ani, fiind acuzat de un bărbat și o femeie, angajați ai centrului.

Potrivit acestuia, femeia îl acuză de hărțuire, ea fiind concubina bărbatului care îl acuză de lovire.

„Cei doi (cei care îl acuză – n.r.) s-au certat pe probleme sentimentale. El a crezut că eu am ceva cu ea. Au început tot felul de probleme. El s-a dat cu capul de pereți, au făcut amândoi fel de fel de reclamații. Am peste 20 și ceva de plângeri depuse de el. Plângeri de tot felul, și penale. Am fost verificat. Mi s-a dat neînceperea urmăririi penale. Am fost verificat de Parchet, de DNA, de Parchetul de la Sibiu și de corpurile de control. Am fost găsit nevinovat. Văd că el, acum, în contextul probelor de la Olt a ieșit în presă și vrea în continuare să dea în mine”, a declarat Lăzureanu.

Întrebat de ce își dorește cuplul care îl acuză „să dea” în el, Lăzureanu a spus că este vorba de o răzbunare, deoarece ar fi aflat că cei doi „fac reproducție” cu câinii unității, lucru ilegal, și că bărbatul care îl acuză ar fi primit bani de chirie de la acest centru, deși locuia împreună cu concubina sa, adică femeia care îl acuză pe director de hărțuire sexuală.

„El vrea să mă dea jos de aici. E supărat că eu i-am făcut mai multe plângeri penale. Am aflat că a făcut mai multe reproducții cu câinii unității și i-a vândut la persoane fizice, anul trecut și acum doi ani”, a declarat Lăzureanu.

Potrivit sursei citate, acest lucru ar fi ilegal și există o cercetare, nefiind cunoscută suma pe bani pe care acuzatorul ar fi câștigat-o astfel.

Lăzurean a spus că acest lucru s-a observat și în momentul în care a fost adus la unitate efectivul canin, iar cățeaua care era în grija femeii a fost adusă gestantă.

„El stătea în apartament cu concubina sa și lua bani de chirie, lucru pe care nu i l-am mai permis. A înjurat și scuipat cadrele unității. Lui i-am dat vreo șapte sancțiuni disciplinare anul trecut. Și ei, pentru că atunci când am adus la unitate efectivul canin, a venit cu cățeaua gestantă și nu avea voie să se întâmple asta. S-a confirmat astfel că ei reproduceau căței. Am făcut și testele ADN la căței”, a spus Lăzureanu.

Despre acuzațiile de hărțuire sexuală, Lăzureanu a spus că sunt „niște porcării” și că ar fi trebuit să le spună în timpul cercetării, nu în presă.

„Astea sunt niște porcării. Au spus asta la televizor? Să îi pună la poligraf. De ce nu au spus asta la procuror?”, a spus Lăzureanu.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Anghel Andreescu a declarat, joi, referitor la scandalurile din Poliție, că sunt indicii că ar fi probleme și la Centrul Chinologic de la Sibiu, iar un șef serviciu de la Școala de Subofițeri Slatina ar fi acuzat de o fostă subalternă că o hărțuia sexual.

Șeful Departamentului Ordine și Siguranță Publică, secretarul de stat Anghel Andreescu, a anunțat, într-o conferință de presă, că s-au declanșat verificări care privesc climatul organizațional la Poliția Română, Poliția de Frontieră, Jandarmerie și Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Andreescu a precizat că pentru aceste verificări au fost detașați toți psihologii ministerului și peste o sută de sociologi din cadrul instituției.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Interdicție completă în România din 9 aprilie. Legea n-are excepţii. Amendă 1000 lei
Un milionar român, ajutat de un mic obiect. I-a purtat noroc la făcut mulți bani
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Fără el, lumea ar fi arătat cu totul altfel. Ziua în care s-a născut un...