Șeful comisiei de examinare de la Liceul „Bănescu” Mangalia, reținut pentru luare de mită, a fost arestat

Redactor:
Cătălin Legănel
Șeful comisiei de examinare de la Liceul „Bănescu” Mangalia, reținut pentru luare de mită, a fost arestat
Președintele comisiei de bacalaureat de la Liceul "Ion Bănescu" din Mangalia, reținut, joi, pentru luare de mită, după ce ar fi primit mită 3.000 de euro și cazare într-un hotel din Saturn, de la mai mulți elevi care susțineau examenul, pentru a-i ajuta să promoveze, a fost arestat preventiv.

Președintele comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Bănescu” din Mangalia, reținut, joi, pentru luare de mită, după ce ar fi primit mită 3.000 de euro și cazare într-un hotel din Saturn, de la mai mulți elevi care susțineau examenul, pentru a-i ajuta să promoveze, a fost arestat preventiv.

Magistrații Tribunalului Constanța au admis, vineri, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii anticorupție împotriva lui Gheorghe Amza, șeful comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Bănescu” din Mangalia, și au emis mandat, pentru 29 de zile, pe numele acestuia.

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Constanța.

Gheorghe Amza, președintele comisiei de bacalaureat la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, este cercetat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța pentru luare de mită și permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații care nu sunt destinate publicității, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Procurorii au dispus reținerea lui Gheorghe Amza și au cerut Tribunalului Constanța arestarea lui preventivă.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii iulie, Gheorghe Amza, în calitate de președinte al comisiei de bacalaureat de la Liceul „Ion Bănescu” din Mangalia, a primit mită, prin intermediar, de la mai mulți elevi care au susținut examenul în prima sesiune, 3.000 de euro și i s-a achitat contravaloarea cazării într-un hotel din stațiunea Saturn, în cuantum de 1.863 de lei, precum și serviciile de masă.

Amza a primit banii pentru a le permite elevilor să promoveze fraudulos proba scrisă la chimie din cadrul examenului de bacalaureat.

„Ca urmare, în 5 iulie 2013, Gheorghe Amza, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziția elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condițiile în care acestea aveau caracter confidențial”, a precizat DNA.

Procurorii au menționat că în această cauză se fac acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Ancheta în cazul suspiciunilor de fraudă la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia a fost declinat, în iulie, de la Parchetul Tribunalului Constanța la DNA Constanța, întrucât în această cauză este cercetat și președintele comisiei de examinare.

În acest dosar sunt cercetați 23 de elevi și patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, pentru luare și dare de mită, după ce elevii ar fi primit fotocopii cu subiectele rezolvate la examenul de bacalaureat, potrivit unor surse judiciare.

La ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, în sălile de examen de la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia au fost găsite pe băncile a doi candidați subiecte rezolvate și fotocopiate. În urma anchetei s-a stabilit că nu doar cei doi absolvenți de liceu au primit rezolvarea subiectelor de examen, ci toată clasa, în total 23 de elevi.

Surse din rândul anchetatorilor spuneau că există imagini de pe camerele de supraveghere în care se vede că un membru al comisie de examen ar fi împărțit elevilor subiectele rezolvate.

La Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” au susținut probele de la bacalaureat și absolvenții Liceului Teoretic din Negru Vodă.

Medicul care a prezis pandemia de COVID-19 în 2017 a anunţat că urmează un nou...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
FOTO. Avocata superbă, `vânată` de fotbaliști! Cine este Andreea Roșca
FOTO. Ea e femeia pentru care Walter Zenga ar fi părăsit-o pe Raluca! Seamănă foarte...
Când vine, de fapt, iarna în România. Data în care va începe să ningă
Marea Britanie vrea să reducă perioada de carantină la 10 sau chiar 7 zile. România...
Mulți se plâng că 2020 e cel mai rău an din istorie. Care este, de...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000 de euro pentru o noapte de amor...
Ce a ajuns să facă Mariana Moculescu după ce s-a lăsat de videochat? Femeia trăiește...
400.000 de tinere au fost ţinute SCLAVE sexuale într-un singur loc. ''Mă VIOLAU în fiecare...
Nicolae Ceaușescu, gest RUȘINOS față de Arsenie Boca. De ce l-a amenințat și a făcut...
Dezastru pentru românii cu aceste conturi și carduri bancare. Li se blochează banii chiar acum
Sfântul Dimitrie cel Nou 2020: Marţi este sărbătoare mare pentru toţi românii! Ce nu este...
Gaze urât mirositoare? Alimentele care la declanșează și când poate fi vorba de cancer la...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
Cine este tânăra care vinde unele dintre cele mai scumpe locuinţe din Bucuresti
Inchide