Șeful Direcției Generale Antifraudă din cadrul Fiscului, urmărit penal pentru trafic de influență. ANAF cere suspendarea lui

Șeful Direcției Generale Antifraudă din cadrul Fiscului, urmărit penal pentru trafic de influență. ANAF cere suspendarea lui

Șeful Direcției Antifraudă din ANAF, Romeo Florin Nicolae, este urmărit penal pentru trafic de influență, pentru o faptă comisă în 2010, pe când era consilier superior al ANAF, la Direcția Generală de Coordonare Inspecție Fiscală, conform DNA.

Nicolae i-ar fi cerut în 2010 unui om de afaceri 5.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra factorilor de decizie din ANAF, pentru a-i rezolva favorabil o contestație față de o decizie de impunere de plată pentru firma acestuia, conform DNA.

Inspectorii Direcției Generale a Finanțelor Publice Prahova găsiseră la firma respectivă obligații fiscale restante la bugetul de stat de peste 13 milioane lei. După intervenția lui Nicolae, decizia de impunere a fost desființată parțial de Direcția Generală de Soluționare a Contestațiilor din ANAF, suma de plată la buget fiind redusă de la 13 milioane de lei la aproape 1,1 milioane lei.

Reprezentatul firmei respective l-a denunțat la DNA pe Romeo Florin Nicolae.

Președintele ANAF, Gelu Diaconu, a anunțat printr-un comunicat de presă că a propus prim-ministrului Victor Ponta suspendarea din funcție a lui Romeo Florin Nicolae, „până la clarificarea situației”.

Romeo Florin Nicolae, șef al Direcției Generale Antifraudă, a fost scos din sediul DNA Ploiești după trei ore de audieri, iar surse judiciare spun că a fost dus să asiste la percheziții pe care procurorii le fac în două locuințe ale acestuia din județul Prahova.

Conform surselor citate, la finalul perchezițiilor Romeo Florin Nicolae va fi dus din nou la sediul DNA Ploiești, urmând ca procurorii să decidă dacă dispun sau nu măsuri preventive în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență.

Coordonatorul Direcției Generale Antifraudă, Romeo Florin Nicolae, care deține și funcția de vicepreședinte al ANAF cu rang de sectretar de stat, s-a prezentat la DNA, unde a fost citat pentru audieri, miercuri, în jurul orei 14.40, însoțit de avocatul Alexandru Chiciu.

Întrebat, la intrarea în sediul DNA Ploiești, dacă în calitatea deținută la ANAF a făcut fapte care să îi poată fi reproșate, Romeo Florin Nicolae a răspuns doar: „Exclus”.

Potrivit unor surse judiciare, vicepreședintele ANAF Romeo Florin Nicolae, care coordonează Direcția Generală Antifraudă și Direcția Generală Vamală, are calitatea de suspect într-un dosar de corupție.

Conform declarației de avere a acestuia, soția lui Nicolae lucrează în Direcția Județeană de Finanțe Publice Prahova, iar cei doi dețin trei terenuri și trei imobile pe raza județului Prahova.

La ora transmiterii acestei știri, Romeo Florin Nicolae se află în sediul DNA Ploiești, urmând să fie audiat.

Venituri de circa 2.000 de euro lunar

Șeful de la Antifraudă și vicepreședinte ANAF Romeo-Florin Nicolae a încasat în 2014 venituri de 102.165 lei, adică o medie de 8.513 lei lunar, echivalentul a circa 2.000 de euro lunar, reiese din declarația sa de avere datată iunie 2015.

Banii au fost obținuți din salariul de la ANAF – 3.965 lei lunar -, iar restul din indemnizații de la Loteria Română și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

De la ANAF a obținut anul trecut un venit anual de 47.580 de lei, adică 3.965 lei. Soția sa, angajată la Direcția Finanțe Publice Prahova, a avut în 2014 un venit anual de 76.612 lei, adică 6.380 de lei lunar.

Nicolae Romeo-Florin are patru terenuri trei în județul Prahova și unul în Sibiu. Trei sunt în intravilan și unul inclus la categoria „alte terenuri extravilane”.

Toate cele patru terenuri au fost dobândite de șeful de la Antifraudă în 2012.
Romeo-Florin Nicolae are un apartament de 115 mp în Ploiești, cumpărat în 2004, un apartament de 50 de mp dobândit prin succesiune de soția sa în 2012, tot în Ploiești și o casă de 142 mp în județul Prahova primită prin donație de la părinți în același an.

Șeful de la Antifraudă deține două autoturisme – un BMW în leasing, an de fabricație 2011 și un Peugeot, an de fabricație 2007.

Tot prin succesiune el a dobândit la BCR și Unicredit patru depozite în valoare totală de 26.000 de euro și 30.000 de lei. Din 2015 are un depozit de 1.000 de lei la Banca Transilvania.

La capitolul datorii, șeful de la Antifraudă și-a trecut un contract de leasing, de 20.492 euro, contractat în 2013 și scadent în 2017.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Explozie la rafinăria Petromidia. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Care este cauza incendiului
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Motivul inedit pentru care Volkswagen modifică logo-ul bine-cunosut - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Decizia aşteptată de toată România. Se va întâmpla în 2024. Ciolacu: Vă asigur
Omenirea, speriată cu strategii pentru o nouă pandemie. Ce s-a întâmplat la Geneva
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Tatăl lui Mirel Dragomir, despre crima sângeroasă comisă de fiul său: "Nu pot să-l privesc...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii de știință au descoperit efectul ciudat al sarcinii asupra vârstei biologice