Șeful Parchetului Tribunalului Ialomița, acuzat de șantaj, are interdicție de a părăsi țara

Șeful Parchetului Tribunalului Ialomița, acuzat de șantaj, are interdicție de a părăsi țara
Șeful Parchetului Tribunalului Ialomița, Cristian Hristescu, acuzat de șantaj, după ce ar fi amenințat administratorul unei firme să îi livreze "cu discount" materiale de construcție pentru a-și finaliza locuința, are interdicție de a părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile, potrivit DNA.
Publicat: 22/01/2014, 13:58
Actualizat: 04/02/2019, 02:55

Șeful Parchetului Tribunalului Ialomița, Cristian Hristescu, acuzat de șantaj, după ce ar fi amenințat administratorul unei firme să îi livreze „cu discount” materiale de construcție pentru a-și finaliza locuința, are interdicție de a părăsi țara pe o perioadă de 30 de zile, potrivit DNA.

„La data de 21 ianuarie 2014, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura obligării de a nu părăsi țara pentru o perioadă de 30 de zile față de inculpatul Hristescu Cristian”, arată miercuri Direcția Națională Anticorupție, într-un comunicat de presă.

Procurorii anticorupție au început urmărirea penală, marți, pe numele prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița, Cristian Hristescu, după ce acesta l-ar fi amenințat pe administratorul unei firme să îi livreze „cu discount” materiale de construcție pentru a-și finaliza locuința.

Potrivit Rezoluției de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA, materialele de construcție, precum și manopera unor lucrări necesare pentru acea locuință au fost cerute și primite și de la un alt administrator de firmă.

„În acest sens, învinuitul Hristescu Cristian a lăsat să se creadă că are influență asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, în scopul evitării instituirii unor măsuri asigurătorii și dispunerii unei soluții favorabile într-un dosar penal în care administratorul și societatea acestuia, au calitatea de învinuiți”, a precizat DNA.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii aprilie 2013, Hristescu ar fi încercat să determine doi polițiști de la Serviciul Poliției Rutiere Fetești să nu îi deschidă dosar penal unei persoane care a condus în stare de ebrietate.

„Urmare a faptului că cei doi polițiști nu au dat curs actelor de instigare exercitate de procurorul Hristescu Cristian, acesta din urmă i-a constrâns, amenințându-i cu mutarea de la locul de muncă, în scopul finalizării favorabile a dosarului respectiv, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești”, au menționat anchetatorii.

Șeful Parchetului Tribunalului Ialomița este acuzat de șantaj, trafic de influență și instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat perchezițiile la domiciliul procurorului șef Cristian Hristescu, precum și la biroul acestuia din Parchetul Tribunalului Ialomița, desfășurate marți de DNA.

Cristian Hristescu este acuzat de procurorii DNA că, prin fapte de corupție pe care le-ar fi comis, a ajutat membri unei grupări infracționale din Ialomița, condusă de Victor Dinescu, zis „Vivi”, spun surse judiciare, precizând că există probe care atestă că magistratul era în relații de prietenie cu Victor Dinescu.

Anchetatorii au descins, marți dimineață, la locuința magistratului dar și în biroul acestuia din Parchetul Tribunalului Ialomița, iar în urma perchezițiilor au ridicat documente relevante pentru acuzațiile ce i se aduc procurorului Hristescu.

Magistratul a fost dus la DNA central, împreună cu alte aproximativ 20 de persoane, pentru audieri în dosarul de corupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom