Șeful RCS&RDS, interceptat chiar în sediul DNA când cerea telefoane pentru un ofițer de poliție judiciară. UPDATE: Ofițerul a demisionat. STENOGRAME

Șeful RCS&RDS, interceptat chiar în sediul DNA când cerea telefoane pentru un ofițer de poliție judiciară. UPDATE: Ofițerul a demisionat. STENOGRAME
Publicat: 18/05/2017, 17:20

UPDATE: Ofițerul de poliție judiciară al DNA Teo Iordăchiță, pentru care Ioan Bendei, unul dintre directorii RCS-RDS, ar fi solicitat telefoane, și-a încheiat joi activitatea la cerere, transmite DNA la solicitarea Mediafax, decizia de încetare a activității venind după apariția interceptărilor.

„Doamna Iordăchița Teodosia Elena și-a încetat activitatea la cerere din funcția de ofițer de poliție judiciară pe care o avea la DNA”, se arată într-un răspuns al Direcției Naționale Anticorupție, la solicitarea Mediafax.

Reprezentanții DNA au mai precizat că data la care ofițerul de poliție judiciară și-a încheiat activitatea este 18 mai 2017.

„Îți dau așa: o adresă din București, dar pe asta o rezolv eu, vorbești cu Florin Spătaru să îți aducă un telefon, un fix, un mobil, la tine acolo la secretariat, într-o pungă, și doi, îți dictez o adresă, de la Craiova, îl suni pe Croitoru din partea mea și trebuie să schimbe un telefon din ăsta fix, să pună unul din ăsta portabil. Care se plimbă cu el prin casă. Dacă nu are, vorbești tot cu Florinel Spătaru și i-l trimitem la Craiova pentru adresa asta pe care ți-o spun eu. Iordăchiță Ioan..Deci aici trebuie telefon d-ăla de te plimbi prin casă, cică n-a mers niciodată. Și îți mai dau încă unul, tot pentru Craiova. Hai că îți dau pe doamna să îți dicteze. Îi dai lui Croitoru și să rezolve problema astăzi. Și îți dau și numărul de aici, poate să sune la numărul ăsta”, ar fi spus Ioan Bendei, potrivit interceptărilor difuzate de Antena 3.

Ulterior, așa cum reiese din înregistrări, Ioan Bendei i-ar fi pasat telefonul ofițerului DNA pentru ca aceasta să indice adresele la care ar fi urmat să ajungă telefoanele. Antena 3 a difuzat o altă înregistrare, care ar fi avut loc ulterior, în care ofițerul de poliție judiciară s-ar fi interesat când vor ajunge produsele în toate locațiile.

„Teo Iordăchiță: Bună dimineața, domnule Bendei. Teo Iordăchiță sunt, de la DNA. Voiam să vă spun că s-a rezolvat la Craiova.

Ioan Bendei: Da, dar la dumneavoastră.. v-a căutat aseară acasă și nu v-a găsit. Eu îl am aici la mine. Să vă sune după masă să vi-l aducă, nu?

Teo Iordăchiță: Oricând, aici, dacă poate să mi-l aducă

Ioan Bendei: Dacă nu, săptămâna viitoare, marți probabil. Vin eu și vi-l aduc, dacă.. Și la Craiova, pe o persoană n-a găsit-o, că e plecată, una a rezolvat-o

Teo Iordăchiță: O să-i dea astăzi lui frate-meu celălalt telefon, pentru mama și tata. Și se duc astăzi băieții să-i dea, după amiază. Că ei sunt la țară, părinții mei.

Ioan Bendei: Bine atunci vi-l aduc eu marți”, se arată în înregistrarea difuzată de Antena 3.

Ulterior, jurnaliștii dau exemplu o altă înregistrare, al unei discuții telefonice care ar fi avut loc la sediul, între Ioan Bendei și șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) de la acea vreme, Jenică Arion Țigănașu, în care s-ar fi discutat despre sponsorizarea instituției de stat.

„Jenică Arion Țigănașu: Uitați, am în față contractul de prestări servicii între unitatea noastră, Direcția Generală Anticorupție și RDS RCS. RCS RDS. Și. îl semnez! L-a semnat de la dumneavoastră. doamna Mihaela Neacșu.

Ioan Bendei: Da, da, da, cum să nu.

Jenică Arion Țigănașu : Voiam să pun și eu o întrebare. Știți că anul trecut, la ziua DGA-ului. Cu ocazia zilei DGA-ului, pe 30 mai.

Ioan Bendei: Da.

Jenică Arion Țigănașu : Ne-ați sprijinit, așaaa.

Ioan Bendei: Încercăm și anul ăsta! Da, încercăm și anul ăsta, să vedem.

Jenică Arion Țigănașu : Da? Facem o scrisoare, ceva?

Ioan Bendei: Da, da, da

Jenică Arion Țigănașu: Către dumneavoastră, da?

Ioan Bendei: Da, da, da”, se mai arată în înregistrarea difuzată de Antena 3.

Interceptările redate de Antena 3 au fost depuse la dosar de șantaj Antena Group-RCS-RDS recent, la solicitarea apărării.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, și fiica sa Camelia au fost trimiși în judecată la 1 octombrie 2013, alături de fostul director general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, și de fostul șef ANAF Șerban Pop.

Sorin Alexandrescu este acuzat de șantaj, iar Dan Voiculescu și fiica sa, de complicitate la această infracțiune. Șerban Pop, președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală la data faptelor, avocat suspendat, este acuzat de folosire, în orice mod, de informații ce nu sunt destinate publicității, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.În același dosar este judecat, pentru complicitate la șantaj, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat și gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

În prezent, Dan Voiculescu este încarcerat la Penitenciarul Rahova, fiind condamnat la o pedeapsă de zece ani de închisoare pentru spălare de bani în dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare.

Faptele de corupție cu care ar fi fost amenințat Ioan Bendei fac obiectul unui dosar penal aflat pe rolul DNA, în care se fac cercetări față de Bendei, Alexandru Oprea, Dumitru Dragomir, compania RCS-RDS și alte persoane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice