Șeful SMURD București: ”Îi rog pe colegii de la Floreasca să revină”

Șeful SMURD București: ''Îi rog pe colegii de la Floreasca să revină''
Publicat: 01/09/2016, 09:57
Actualizat: 01/09/2016, 11:30

Medicii demisionari de la Spitalul de Urgență Floreasca au anunțat că așteaptă numirea unui manager interimar, pentru a decide ce fac mai departe.

„Așteptăm numirea unui nou manager. Dacă noul manager decide că are nevoie de noi și ne va cere să rămânem, ne vom gândi”, a declarat Alexandru Ciucioi, unul dintre medicii demisionari.

Coordonatorul SMURD București, Bogdan Oprița, și-a rugat colegii să revină asupra deciziei.

„Este o demisie anunțată (a lui Sorin Păun – n.r.), nu cunoaștem momentul intrării în funcțiune, poate urmează un număr de zile de preaviz care s-ar putea să mențină problemele care au dus la gestul colegilor mei. Eu personal îi voi ruga să reflecteze asupra deciziei și să revină pentru că acest departament are nevoie de ei pentru a-și face datoria. Dacă procedurile care au dus la implementarea unei metode care a determinat această situație nu se vor îmbunătăți, poate peste trei săptămâni ne trezim în aceeași situație. Noi cerem să avem un dialog cu conducerea și problemele să ne fie rezolvate”, a declarat medicul Bogdan Oprița, coordonator SMURD București.

Totodată, medicii transmit că nu vor exista blocaje la unitatea de primiri urgențe a Spitalului de Urgență Floreasca pentru că ei sunt în continuare la serviciu, unii venind chiar din zile libere.

„Nu există motiv de neprezentare. Toți sunt la serviciu, nu se pune problema ca activitatea să fie întreruptă, sunt niște probleme juridice care trebuie rezolvate”, a mai precizat coordonatorul SMURD București.

Ministerul Sănătății a anunțat, miercuri seară,că managerul interimar al Spitalului de Urgență Floreasca, Sorin Păun, a demisionat ca urmare a scandalului izbucnit la nivelul unității medicale, urmând să fie numit un nou director al spitalului.

„Doctorul Sorin Păun, managerul interimar al Spitalului Floreasca, mi-a înaintat demisia din funcția de conducere a unității sanitare. În cel mai scurt timp va fi numit un nou manager interimar care să asigure buna funcționare a acestui spital până la organizarea concursului, cel târziu în luna octombrie. Dincolo de problemele de comunicare dintre doctorul Sorin Păun și parte a personalului din spital, nimeni nu mi-a adus la cunostință elemente care să pună la îndoială onestitatea sa și calitățile recunoscute de medic chirurg. Ministerul Sănătății va acorda în continuare tot sprijinul Spitalului Floreasca pentru remedierea rapidă a situației”, a declarat miercuri seara ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a avut discuții atât cu unii dintre medicii care au demisionat miercuri cât și cu fostul manager al Spitalului de Urgență Floreasca.

17 medici de la Spitalul de Urgență Floreasca din București, care lucrează la Unitatea Primiri Urgențe SMURD, și-au dat demisia miercuri pe motiv că sunt tratați într-un mod nedemn și abuziv de către Sorin Păun. Demisiile au fost depuse după ce au apărut spațiul public înregistrări audio în care Sorin Păun i-ar fi înjurat pe medici. Doctorul Păun a fost numit manager interimar în aprilie, după ce fostul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, i-a cerut demisia managerului Nicușor Louchi, după ce a vizitat pe neașteptate unitatea de arși de la Floreasca, care nu era încă funcțională la vremea aceea.

Josnic! Tânăra a primit 60.000 de euro pentru partida de amor filmată cu bărbatul celebru...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
FOTO. Nicoleta Luciu e de nerecunoscut după intervențiile estetice! Cum s-a schimbat fosta vedetă TV
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Anda Călin, reacție dură la adresa Oliviei Steer! Iubita lui Liviu Vârciu a pus-o la...
Nu a fost chemat la nuntă de Simona Halep, dar o sfătuiește să facă repede...
Horoscop pentru luni! Se anunţă schimbări importante pentru multe dintre zodii
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Nu te duce la service pentru aceste operațiuni, chiar dacă ești antitalent la mecanică: sunt...
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Închisoarea din Kabul, păzită de deținuți. Mărturia unui fost pușcăriaș: „Mi-au intrat în casă, mi-au...
ȘOC! L-au omorât! Din păcate actorul Dorel Vișan...
Apariție SURPRIZĂ într-o pădure din GIURGIU. Un cameraman de ocazie a înregistrat tot
Cum arată și cât costă apartamentul de lux în care locuiește Mihai Gâdea. E un...
De ce femeile au mai mulţi anticorpi după covid-19 decât bărbaţii. Dr. Adrian Marinescu explică
Un NOR TOXIC va acoperi ROMÂNIA
Kelly din „Familia Bundy” a fost cu Brad Pitt în tinerețe. „Țeapa” pe care i-a...
România trece la ORA DE IARNĂ! Vom dormi mai mult. Cum trebuie să ne potrivim...
Război total! Europa se cutremură. Alertă la granița României
Imagini ȘOCANTE cu vedete desfigurate de operații estetice. Nici părinții lor nu le mai recunosc....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...