Sentințele sunt VALABILE și cerem continuarea procedurii de EXTRĂDARE. Autoritățile ROMÂNE îi contrazic pe avocații Elenei Udrea și Alinei Bica

Sentințele sunt VALABILE și cerem continuarea procedurii de EXTRĂDARE. Autoritățile ROMÂNE îi contrazic pe avocații Elenei Udrea și Alinei Bica
Publicat: 13/12/2018, 01:23
Actualizat: 25/03/2019, 22:24

La Tribunalul Penal din districtul Pavas, situat la periferia orașului San Jose,, avocații Elenei Udrea și Alinei Bica au prezentat informații conform cărora Curtea Constituțională din România ar fi luat o decizie prin care a declarat nule sentințele pronunțate în perioada 2014-2018. Ei se refereau la decizia Curții Constituționale din 7 noiembrie, privind sistemul completurilor de cinci judecători, scrie publicațiaAmelia Rueda.

Deoarece avocații Elenei Udrea și Alinei Bica nu au putut prezenta documente oficiale în susținerea pledoariei, judecătorii au cerut poziția oficială a autoritățilotr române.

Prin intermediul Ambasadei statului Costa Rica din Mexic, statul român a anunțat că sentințele în cazurile Elenei Udrea și Alinei Bica nu sunt afectate de hotărârea Curții Constituționale, rămân valabile și a cerut continuarea procedurii de extrădare.

Completul de cinci judecători în materie penală al Înaltei Curți de Casație și Justiție a amânat toate dosarele aflate pe rol în ședința de luni, printre procesele care vor fi redistribuite numărându-se și cele ale Elenei Udrea și ale Alinei Bica.

Tribunalul Penal din districtul Pavas a decis pe 3 decembrie admiterea cererii procurorilor de menținere în detenție preventivă a Elenei Udrea și a Alinei Bica până la finalizarea procedurii de extrădare. Înaintea deciziei, Ministerul Public din Costa Rica anunța că a cerut prelungirea detenției preventive până la „finalizarea procedurii de extrădare solicitată de România”.

Autoritățile ROMÂNE îi contrazic pe avocații Elenei UDREA și Alinei Bica

Elena Udrea și Alina Bica au fost reținute pe 3 octombrie de autoritățile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a anunțat pe 17 februariecă se află în Costa Rica. În aprilie, Elena Udrea transmitea, prin intermediul avocaților săi, la procesul „Gala Bute”, că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie și că una dintre obligațiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica. Ea a spus tot atunci și că este însărcinată cu gemeni. La finalul lunii martie, Elena Udrea transmitea însă, prin intermediul înscrisurilor depuse de avocații săi, căa pierdut unul din gemeni. Două luni mai târziu, pe 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Imediat, Poliția Română cerea instanțeimandat european de arestareși urmărirea internațională a Elenei Udrea, iar tot atunci ministrul Justiției, Tudorel Toader, anunța că extrădarea este posibilă și fără un tratat bilateral cu Costa Rica și că Ministerul se va ocupa de transmiterea cererii de extrădare. În 25 iunie, ministrul Justiției declara că și-a îndeplinit la timp și complet obligațiile care îi revin cu privire la procedurile de extrădare în cazul fostului ministru. Ulterior, pe 20 septembrie, iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, anunța pe Facebook că aceastaa născut o fetiță.

Magistrații Curții de Apel București au decis și instituirea sechestrului pe toate bunurile deținute de Elena Udrea, până la concurența sumei de 4,7 milioane de euro, în vederea confiscării speciale în dosarul Hidrolectrica.

Alina Bica, fost procuror-șef DIICOT, a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru „favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat și Adriean Videanu. Și fostul procuror-șef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, după cum au anunțat avocații la proces.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Teo Trandafir renunță. Greu își mai găsește locul
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația