SIMULARE BAC 2018 ROMÂNĂ. Subiecte și barem REAL și UMAN, clasele a XI-a și a XII-a, la simulare bacalaureat 2018

Redactor:
Clarice Dinu
SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Elevii din clasele a XI-a și a XII-a intră în sesiunea de simulare bacalaureat 2018, prima proba fiind de limba și literatura română. Gândul vă prezintă subiecte și barem la română, la simulare BAC 2018.

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ UPDATE. Gândul vă prezintă mai jos subiectele primite la română, la simularea bacalaureatului de anul acesta, pentru clasele a XI-a și a XII-a. 

Iată subiectele la română la simularea bacalaureatului 2018, clasa a XI-a, profil real

Iată subiectele la română la simularea bacalaureatului 2018, clasa a XII-a, profil real 

Iată subiectele la română la simularea bacalaureatului 2018, clasa a XII-a, profil uman

 

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ UPDATE. Elevii de clasa a XI-a, profil real, au primit, la primul subiect la română la simularea bacalaureatului 2018, un text din „Amintiri despre Caragiale”, având printre cerințe prezentarea viziunii lui I.L. Caragiale despre profesia de scriitor.La subiectul al doilea liceenii din clasa a XI-a au avut un text din „Sânziana și Pepelea”, de Vasile Alecsandri. Al treilea subiect la română a constat într-un eseu despre particularitățile unei nuvele studiate. De asemenea, elevii de clasa a XII-a au primit la subiecte la română la simularea bacalaureatului 2018 romanul „Ion” de Liviu Rebreanu, iar un alt subiect a constat într-un fragment din Tudor Arghezi. 

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Elevii din clasele a XI-a și a XII-a au început de luni sesiunea de simulare a bacalaureatului 2018. Prima probă este cea de limba și literatura română, pentru care Ministerul Educației a publicat modele de subiecte și barem pentru simularea BAC 2018. Pe 20 martie va aveade Limba și literatura maternă, pe 21 martie, proba obligatorie a profilului, iar pe 22 martie se va desfășura ultima probă din cadrul simulării BAC 2018, respectiv proba la alegere a profilului și specializării. Elevilor li se va permite accesul în sălile de examen începând cu ora 08:30, pentru ca la ora 09:00 să li se distribuie subiectele la simularea bacalaureatului 2018. Timpul acordat pentru rezolvarea subiectelor la română, dar și la celelelate probe din cadrul simulare BAC 2018, este de trei ore. 

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Pentru elaborarea subiectelor pentru simularea bacalaureatului 2018 s-a apelat la specialiști din cadrul Centrului Național de Evaluare și Examinare, cum a fost și în cazul modelelor care au fost publicare pe subiecte.edu.ro. Stabilirea cerințelor care se regăsesc pe foile de examen aa fost decisă astfel încât să permită valorificarea capacităților elevilor de clasele a XI-a și a XII-a care susțin simularea BAC 2018 pe temele prevăzute în programa de examenul de bacalaureat. 

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Gândul vă prezintă mai jos subiectele primite la română, la simularea bacalaureatului de anul trecut. Primul subiect primit de liceenii de clasa a XI-a, profil UMAN, la simulare BAC, a fost un text din Iacob Negruzzi la care trebuiau să răspundă la cinci cerințe. Următoarele trei subiecte de la proba de română din cadrul sesiunii de simulare a bacalaureatului au fost redactarea unui text argumentativ, comentarea unui text din Ioan Slavici cu evidențerea rolului verbelor la timpul imperfect și perfect simplu, iar ultimul subiect la română la simulare BAC a constat în redactarea unui eseu despre comedie. 

CONSULTĂ AICI BAREM DE CORECTARE AL SUBIECTELOR LA ROMÂNĂ LA SIMULARE BACALAUREAT ANUL TRECUT

u

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Anul trecut, elevii de liceu de clasa a XI-a, profil REAL, au primit la subiectele română la simulare bacalaureat, un text din Iacob Negruzzi, având de scris pe foaia de examen răspunsurile la cinci cerințe. Al doilea subiect la română la simulare BAC a fost elaborarea unui text argumentativ despre emoțiile care pot fi sau nu stăpânite de un vorbitor în public. Al treilea subiect se referea la comentarea unui text din Ioan Slavici cu evidențerea rolului verbelor la timpul imperfect și perfect simplu. Ultimul dintre subiectele la română la simulare BAC era redactarea unui eseu în care să se evidențieze unui text poetic al lui Mihai Eminescu. 

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Pentru elevii de liceu din clasa a XII-a, profilul REAL, subiectele la română la simularea bacalaureatului de anul trecut au constat întru text scris de Liviu Rebreanu, la care au avut de rezolvat nouă cerinșe(vezi mai jos).  Al doilea subiect la română la simulare BAC a fost scrierea unui text argumentativ privind necesitatea competențelor de utilizare a calculatorului în contextul actual. Ultimul dintre subiectele la română la simulare BAC pentru elevii de clasa a XII-a, profil real a fost redactarea unui eseu privind tema și viziunea despre lume într-un text poetic studiat apraținând lui Tudor Arghezi.  

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Anul trecut, procentul notelor de promovare (6 sau peste 6), obținute de elevii de clasa a XII-a la simularea bacalaureatului a fost de doar 38,23%, respectiv 43.978 de elevi din 115.022 de elevi prezenți. În cazul liceenilor de clasa a XI-a rata de promovare, potrivit datelor centralizate în urma sesiunii de simulare BAC a fost de 29,85%, în creștere cu aproape 4 procente față de anul precedent. Potrivit centralizării făcute de Ministerul Educației un număr de 29.496 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a au obținut medii între 6 și 6,99, la simularea bacalaureatului. 27.633 de elevi au avut medii între 7 și 7,99, 17.577 de elevi, medii între 8 și 8,99 și 5.366 de elevi – medii între 9 și 9,99. La nivel național, 31 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a au avut media 10 la simulare BAC.

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. În ceea ce privește notele obținute la fiecare dintre probele din sesiunea de simulare a bacalaureatului, 59,4% dintre elevii de clasele a XI-a și a XII-a au avut medii mai mari sau egale cu 5 la română, 52,1% la proba obligatorie a profilului, respectiv la Matematică sau Istorie. În cazul probei la alegere a profilui, care a fost susținută doar de către elevii de clasa a XII-a la simulare BAC, procentul notelor de peste 5 a fost de 60,4%. În ceea ce privește rata de promovare, potrivit datelor centralizate în urma sesiunii de simulare a bacalaureatului, la clasa a XII-a, cea mai mare a fost în județul Sibiu, respectiv 47,9%, iar cea mai mică în Ilfov, 18,9%. În cazul elevilor de clasa a XI-a, rata de promovare înregistrată la simularea bacalaureatului a fost de 41,8% în Cluj și de doar 16,6% în Giurgiu. 

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Notele obținute în cadrul sesiunii de simulare a bacalaureatului 2018 nu se contestă și nu se trec în catalog. Acest lucru va fi posibil doar în situații excepționale și doar dacă elevii vor face o cerere scrisă pentru a li se trece în catalog notele obținute la simulare BAC 2018. 

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ.  Iată mai jos calendarul bacalaureatului 2018: 

12-13 februarie – proba de limba și literatură română oral

14-15 februarie – evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

16, 19, 20 februarie – evaluarea competențelor digitale

21-22 februarie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională 

25 iunie – limba și literatura română scris

26 iunie – limba si literatura maternă

27 iunie – proba obligatorie a profilului 

28 iunie – proba la alegere a profilului

4 iulie – afișarea primelor rezultate la bacalaureat 2018 și depunerea contestațiilor

5-8 iulie – soluționarea contestațiilor

9 iulie – afișarea rezutatelor finale la BAC 2018

SIMULARE BAC 2018 SUBIECTE ROMÂNĂ. Gândul va publica subiecte și barem la simulare Bacalaureat 2018 la proba de limba și literatura română imediat ce acestea vor fi disponibile.

 

Inchide