SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. SUBIECTE și BAREM la matematică, clasa a VIII-a

Publicat: 06/03/2018, 12:47

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.Evaluarea națională 2018 continuă, marți, 6 martie, cu proba la matematică. Subiectele vor fi primite la ora 09.00, iar timpul de rezolvare pentru problemele la matematică din cadrul sesiunii de simulare evaluare națională 2018 este de două ore. Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni, 5 martie, proba la limba și literatura română și urmează să susțină și proba la limba și literatura maternă pe 7 martie. Ministerul Educației anunță că la simularea evaluării naționale 2018 sunt așteptați aproximativ 180.000 de elevi de clasa a VIII-a.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Mai jos puteți consulta subiectele la matematică primite de elevii de clasa a VIII-a la sesiunea de simulare evaluare națională 2018.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.În cazul evaluării naționale, elevii nu pot face contestație, iar notele nu vor fi trecute în catalog. Totuși, atunci când se dorește trecerea notelor în catalog, acest lucru poate fi realizat printr-o cerere scrisă întocmită de elev. Totodată, pentru a suplini lipsa posibilității contestării notei, lucrările vor fi discutate la nivelul fiecărei școli, fie individual, cu fiecare elev în parte, fie la nivelul clasei, fie în cadrul unor ședințe cu părinții. De asemenea, profesorii vor purta discuții pentru a lua cele mai bune măsuri, după simulare evaluare națională 2018, în ceea ce privește creșterea performanțelor elevilor.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.Subiectele pentru simulare evaluare națională sunt concepute de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro. Subiectele la matematică la simulare evaluare națională 2018 au în vedere valorificarea capacităților pe care elevii de clasa a VIII-a le au, în sensul asimilăriitemelor prevăzute în programă. Corectarea lucrărilor va fi făcută de către doi profesori din unitățile de învățământ în care elevii susțin simularea la evaluare națională 2018.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.Ministerul Educației Naționale susține că printre obiectivele susținerii acestei simulări se numără familiarizarea elevilor cu atmosfera examenului de final al ciclului gimnazial de învățământ, dar și verificarea nivelului la care au ajuns în ceea ce privește acumularea cunoștințelor. Totodată, în urma acestei simulări la evaluare națională 2018, se vor lua și măsurile necesare îmbunătățirii performanței elevilor până la probele finale, din iunie 2018.Proba scrisă la matematică începe la ora 9:00, acesta fiind momentul în care elevii din toate unitățile școlare din România vor primi subiectele. Totodată, în ceea ce privește detaliile de organizare, elevii au voie să intre în sălile de clasă cel târziu la ora 8:30. Cele două ore permise pentru rezolvarea subiectelor la matematică, din cadrul sesiunii de simulare la evaluării naționale, încep să se scurgă după încheierea distribuirii foilor cu subiecte.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Sesiunea programată în aceste zile pentru testarea cunoștințelor elevilor de clasa a VIII-a la simularea evaluării naționale este boicotată de profesorii din 1.000 de școli. În urma deciziei, ministrul Educației, Valentin Popa, a anunțat că ar putea urma o o cercetare disciplinară a cadrelor didactice. În opinia sa, poate fi vorba de un conflict de muncă sau o neîndeplinire a sarcinilor de serviciu de către profesorii care au refuzat să participe la sesiunea de simulare evaluare națională 2018.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.Pe site-ul Ministerului Educației Naționale au fost publicate modelele de subiecte cu baremele aferente la proba de matematică pentru evaluarea națională 2018.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Puteți consulta mai jos baremul pentru modelul de subiect evaluare națională 2018 la matematică, publicat pe Edu.ro

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.Simularea la evaluarea națională 2018 se va desfășura după următorul calendar stabilit de Minsiterul Educației:

5 martie – proba de limba și literatura română

6 martie – proba de matematică

7 martie – proba de limba maternă

16 martie – rezultate la simulare evaluare națională 2018

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. În 2017,la simularea Evaluării Naționale clasa a VIII-a, peste 51,47% dintre elevi au obținut medii mai mari sau egale cu 5, ceea ce înseamnă un număr de peste 81.000 de elevi, în creștere față de anul 2016, când, la acest capitol, se încadrau doar 30,58% dintre elevi. În ceea ce privește diferențierea pe categorii de medii, în 2017 s-au înregistrat următoarele rezultate: 21.890 de medii între 5 și 5,99, 20.352 de medii între 6 și 6,99, 17.452 de medii între 7 și 7,99, 14.982 de medii între 8 și 8,99, 6.572 de medii între 9 și 9,99, respectiv 14 medii de 10 la simulare evaluare națională.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.La simularea evaluării naționale din 2017 printre județele fruntașe în ceea ce privește mediile mai mari sau egale de 5 s-au numărat Brăila (60,9%), Cluj (62,5%) și București (69,8%). La matematică, la simulare evaluare națională, procentul de medii mai mari sau egale cu 5 s-a situat la nivelul de 40%. La limba română, procentul a fost mai ridicat, ajungând la 60,54%, în timp ce limba maternă a înregistrat cel mai ridicat nivel, de 75,2%, la simularea examenului de evaluare națională. .

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018.Ratele de participare la simulare evaluare națională pe discipline au fost: 93,18% (162.249 de elevi dintr-un total de 174.118 elevi de clasa a VIII-a) la Limba și literatura română, 92,92% (9.668 de elevi) la Limba și literatura maternă și 92,78% (161.555 de elevi) la Matematică.

SIMULARE EVALUARE NAȚIONALĂ 2018. Gândul va publica subiectele și baremul la simulare evaluare națională matematică primite de elevii de clasa a VIII-a, imediat ce acestea vor fi disponibile public.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Anunțul momentului pentru cei cu PENSII SUB 2.000 DE LEI. Este obligatoriu până pe 31...
Viața la bloc. Se schimbă regulile pentru chiriași
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Câți bani alocă Pentagonul pentru avionul care va înlocui F-22 Raptor?