Situație dramatică într-o comună din Argeș: Locuitorii au rămas fără apă, deși este un județ grav afectat de COVID-19 „Umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii”

Situație dramatică într-o comună din Argeș: Locuitorii au rămas fără apă, deși este un județ grav afectat de COVID-19 „Umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii”
Situație dramatică într-o comună din Argeș: Locuitorii au rămas fără apă, deși este un județ grav afectat de COVID-19 „Umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii” / Sursă FOTO: captură digi24.ro
Publicat: 28/07/2020, 09:08

În județul Argeș, regiune unde numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat în ultima săptămână, autoritățile au putea decide introducerea unor noi măsuri de prevenție pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2. Însă într-una dintre comunele județului situația este cu atât mai gravă cu cât a rămas fără apă curentă ceea ce îi împedică să se spele atât de des pe mâini cum este recomandarea oficială.

Județul Argeș este grav afectat de coronavirus, în ultima săptămână numărul de cazuri dublându-se. Numai în raportarea de luni, județul Argeș figurează cu 129 de noi îmbolnăviri. Din această cauză, autoritățile locale susțin că purtatea măștii ar putea deveni obligatorie și în spațiile publice deschise, dacă propunerea trece de votul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, potrivit digi24.ro.

Și săpătmâna trecută au fost luate măsuri de prevenire: a fost redus programul teraselor iar sălile de jocuri și piscinele au fost închise temporar. În întreg județul s-a impus închiderea teraselor și magazinelor cel târziu la ora 23.

„Este clar o perioadă de răspândire accentuată, e foarte clar că trebuie să luăm măsuri suplimentare. Încercăm să câștigăm încrederea populației, să poarte masca, să păstreze distanța, să folosească mai des apa și săpunul”, a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

De cealaltă parte, localnicii susțin că aceste măsuri implementate de autorități erau inevitabile întrucât au exisrtat persoane care nu le-au respectat pe cele precedente, ceea ce a dus la un număr mare de îmbolnăviri.

Unii susțin că s-a ajuns la dublarea cazurilor de coronavirus în județ „datorită oamenilor care nu respectă regulile, aglomerația de la terase” sau „probabil că nu ne protejăm destul”.

Unora dintre acești li se pare o măsură bună cea a purtării măștii și în spațiul deschis spunând că „E mai mic riscul să iei virusul!”.

Comuna fără apă curentă dintr-un județ grav afectat de pandemie

În comuna Gărdinești, situată la 30 de kilometri de Pitești, există cazuri confirmate de coronavirus. În această situație, localnicii se plâng că lipsa apei curente îi împiedică să se spele pe mâini pe cât de des recomandă autoritățile.

„La noi nu e apă de trei săptămâni, de trei săptămâni nu e apă! (n.r. Ne descurcăm) Greu, foarte greu! Ne trezim noaptea, umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii. Așa ne descurcăm, greu!”, anunță un localnic.

„Nu e presiune! Trebuia să dârdâie țeava! Vedeți? Eu numai de la ploi am luat!”, mai spune acesta.

La rândul său, primarul localității explică situația printr-o licitație întârziată din cauza căreia țeava nu poate fi reparată.

„Am solicitat două lucruri clare, înlocuirea pompelor de către Apă Argeș sau predarea rezervoalelor și a pompelor către Apă-Canal. Nu au fost niciodată de acord cu predarea”, anunță Ion Dumitrache.

De asemenea, localnic precizează că situația i-a determinat pe oameni să găsească alte soluții și să se descurce cum pot „cu apă de la bidoane, de la izvoare, de unde putem!”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Noua cucerire a lui Arpad Paszkany rupe tăcerea. Antonela are planuri mari cu milionarul
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Unde se află prima cabană montană construită în România?