Situație dramatică într-o comună din Argeș: Locuitorii au rămas fără apă, deși este un județ grav afectat de COVID-19 „Umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii”

Redactor:
Alexandra Mortu
Situație dramatică într-o comună din Argeș: Locuitorii au rămas fără apă, deși este un județ grav afectat de COVID-19 „Umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii”
Situație dramatică într-o comună din Argeș: Locuitorii au rămas fără apă, deși este un județ grav afectat de COVID-19 „Umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii” / Sursă FOTO: captură digi24.ro

În județul Argeș, regiune unde numărul cazurilor de coronavirus s-a dublat în ultima săptămână, autoritățile au putea decide introducerea unor noi măsuri de prevenție pentru a limita răspândirea SARS-CoV-2. Însă într-una dintre comunele județului situația este cu atât mai gravă cu cât a rămas fără apă curentă ceea ce îi împedică să se spele atât de des pe mâini cum este recomandarea oficială.

Județul Argeș este grav afectat de coronavirus, în ultima săptămână numărul de cazuri dublându-se. Numai în raportarea de luni, județul Argeș figurează cu 129 de noi îmbolnăviri. Din această cauză, autoritățile locale susțin că purtatea măștii ar putea deveni obligatorie și în spațiile publice deschise, dacă propunerea trece de votul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, potrivit digi24.ro.

Și săpătmâna trecută au fost luate măsuri de prevenire: a fost redus programul teraselor iar sălile de jocuri și piscinele au fost închise temporar. În întreg județul s-a impus închiderea teraselor și magazinelor cel târziu la ora 23.

„Este clar o perioadă de răspândire accentuată, e foarte clar că trebuie să luăm măsuri suplimentare. Încercăm să câștigăm încrederea populației, să poarte masca, să păstreze distanța, să folosească mai des apa și săpunul”, a declarat Emanuel Soare, prefectul județului Argeș.

De cealaltă parte, localnicii susțin că aceste măsuri implementate de autorități erau inevitabile întrucât au exisrtat persoane care nu le-au respectat pe cele precedente, ceea ce a dus la un număr mare de îmbolnăviri.

Unii susțin că s-a ajuns la dublarea cazurilor de coronavirus în județ „datorită oamenilor care nu respectă regulile, aglomerația de la terase” sau „probabil că nu ne protejăm destul”.

Unora dintre acești li se pare o măsură bună cea a purtării măștii și în spațiul deschis spunând că „E mai mic riscul să iei virusul!”.

Comuna fără apă curentă dintr-un județ grav afectat de pandemie

În comuna Gărdinești, situată la 30 de kilometri de Pitești, există cazuri confirmate de coronavirus. În această situație, localnicii se plâng că lipsa apei curente îi împiedică să se spele pe mâini pe cât de des recomandă autoritățile.

„La noi nu e apă de trei săptămâni, de trei săptămâni nu e apă! (n.r. Ne descurcăm) Greu, foarte greu! Ne trezim noaptea, umplem butoaie, fierbem pe aragaz, spălăm copiii. Așa ne descurcăm, greu!”, anunță un localnic.

„Nu e presiune! Trebuia să dârdâie țeava! Vedeți? Eu numai de la ploi am luat!”, mai spune acesta.

La rândul său, primarul localității explică situația printr-o licitație întârziată din cauza căreia țeava nu poate fi reparată.

„Am solicitat două lucruri clare, înlocuirea pompelor de către Apă Argeș sau predarea rezervoalelor și a pompelor către Apă-Canal. Nu au fost niciodată de acord cu predarea”, anunță Ion Dumitrache.

De asemenea, localnic precizează că situația i-a determinat pe oameni să găsească alte soluții și să se descurce cum pot „cu apă de la bidoane, de la izvoare, de unde putem!”.

Transfer de titlu pentru Universitatea Craiova. Oltenii au dat mare lovitură şi l-au convins să...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
DOLIU in lumea politica! A MURIT! Ion Iliescu – Am aflat cu profund regret vestea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Ungaria sfidează UE, afacerea uriașă pe care o face cu Rusia. Ce se întâmplă chiar...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Mai mulți asistenți și medici au fost „vaccinați“ cu ser fiziologic, în loc de ser...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
O cameră de monitorizare a SUPRINS ceva neașteptat într-o pădure din România. „Privire LASER în...
S-a aflat ce SALARIU are preşedintele SUA. Mulţi au rămas surprinşi de suma primită lunar
Amenda pe care o primesc șoferii pentru această greșeală. Planul secret al Poliției
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide