Situație incredibilă în Râmnicu Vâlcea. Cum au ajuns locatarii unui bloc să încalce legea doar trecând la pas prin parcare

Situație incredibilă în Râmnicu Vâlcea. Cum au ajuns locatarii unui bloc să încalce legea doar trecând la pas prin parcare
Publicat: 23/05/2017, 18:22

Potrivit reprezentanților Primăriei Râmnicu Vâlcea, problemele în ceea ce privește parcarea din fața a trei imobile de pe bulevardul nicolae Bălcescu au pornit în urmă cu trei ani când, în urma cererii făcute în baza HG 834/1991, SC SOCOM SA primea de la Consiliul Județean Vâlcea titlul de proprietate pentru suprafața cuprinsă între blocurile 225, 50 și 300, teren situat vizavi de Liceul Tehnologic „Oltchim”.

Pe această suprafață, societatea comercială solicita și obținea, în anul 2010, certificatul de urbanism în vederea elaborării unui Plan Urbanistic de Detalii (PUD) pentru construirea unei grădinițe cu program normal.

Doi ani mai târziu, Primăria municipiului aproba prin PUD-ul, impunând, conform legislației în domeniu, unele condiții printre care asigurarea locurilor de parcare conform funcțiunilor zonei și analiza circulației carosabile și pietonale pentru asigurarea deservirii clădirilor din zonă și accesul autospecialelor – PSI, SMURD, ambulanțe și altele. Pentru că se modifica categoria de folosință a terenului, solicitantul era, de asemenea, obligat să obțină acordul locatarilor blocurilor din zonă.

SC SOCOM SA nu a contestat în contencios administrativ această decizie a administrației locale, în schimb a atacat în instanță decizia Primăriei municipiului, solicitând despăgubiri pentru o pretinsă lipsă de folosință a terenului.

„Ca urmare, în data de 16 mai 2017, Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dat soluția în Dosarul 4997/288/2015 referitor la reclamația SC SOCOM SA împotriva Primăriei municipiului și a asociațiilor de proprietari de la cele trei blocuri, obligând administrația locală să achite suma de 393.900 lei pentru lipsa de folosință a terenului pe ultimii 3 ani, la care se adaugă 26.440 lei cheltuieli de judecată. Soluția dată de Judecătoria Râmnicu Vâlcea mai obligă Primăria să scoată asfaltul din parcarea dintre blocuri, în caz contrar această lucrare poate fi executată de reclamantă, tot pe cheltuiala primăriei și a celor trei asociații de proprietari”, se arată într-un comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea, remis marți corespondentului MEDIAFAX.

Reprezentanții municipalității mai spun că instanța de judecată impune locatarilor din zonă să nu mai poată ieși din blocuri altfel decât călcând pe proprietatea privată a SC SOCOM SA, dar și că accesul mașinilor de intervenții într-o situație de urgență majoră este restricționat de încălcarea unei proprietăți private.

„În aceste condiții, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea va demara imediat lucrările de scoatere a asfaltului dintre blocurile 225, 50 și 300, transformând astfel, pentru că așa a crezut de cuviință un magistrat, parcarea din zonă într-un loc viran. Totodată, vom delimita proprietatea privată a SC SOCOM SA de cea publică”, se mai arată în comunicatul de presă citat.

Hotărârea Judecătoriei Râmnicu Vâlcea va fi atacată de municipalitate, la instanța superioară.

„În același timp, Primăria va ataca prin toate mijloacele legale această decizie, luată «la birou», fără nici cea mai mică legătură cu realitatea din teren, astfel încât locuitorii din zonă să beneficieze, într-un final, de condițiile decente oferite de o așezare urbană. Sperăm ca rațiunea să triumfe și să avem mai mult câștig de cauză la o instanță superioară”, mai spus reprezentanții Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”