Slujba de Înviere va avea loc în aer liber. Regulile pentru Paștele ortodox, stabilite miercuri

Slujba de Înviere va avea loc în aer liber. Regulile pentru Paștele ortodox, stabilite miercuri
Regulile pentru Slujba de Înviere / Sursă Foto: Pixabay
Publicat: 20/04/2021, 10:53

Premierul Florin Cîțu a spus luni seară, la Digi24, că miercuri vor avea loc noi discuții cu cultele religioase în legătură cu modalitatea de desfășurare a slujbei de Înviere. Potrivit șefului Executivului, tot atunci se vor stabili clar regulile care vor trebui respectate.

Regulile pentru Slujba de Înviere, hotărâte miercuri

„Voi avea o discuție cu cultele religioase din nou, miercuri, ca să vedem cum organizăm noaptea de Paști ortodox. Trebuie să avem niște reguli de distanțare socială, pe care să le respectăm cu toții, acolo, în jurul bisericii, etcetera. Vom discuta, vor fi și cei de la MAI, și cei de la Ministerul Sănătății, voi fi și eu și vom lua cele mai bune măsuri”, a spus Florin Cîțu la Digi24.

Premierul a precizat că slujba de Paști se va ține în afara bisericilor, și respectând regulile de distanțare.

Slujbele vor fi în afara bisericii, cu distanțare. Miercuri ne vom asigura că procedurile sunt înțelese clar de toată lumea și că le vom respecta cu toții”, a spus Cîțu.

Paștele ortodox va fi celebrat pe 2 mai. În noaptea dinspre 1 spre 2 mai, pentru ca ortodocșii să poată participa la slujba de Înviere, va fi ridicată carantina, iar oamenii vor putea circula liber până la 5 dimineața.

Circulația va fi permisă în intervalul orar 20,00 – 5,00

„În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20,00 – 5,00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”, se arată în Hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România pentru încă 30 de zile, în perioada 13 aprilie 2021 – 12 mai 2021.

Lucian Bode, ministrul de Interne, le-a cerut însă românilor să nu abuzeze de această ridicare a carantinei, pentru că circulația pe timpul nopții va fi permisă „doar pentru participanții la slujbele religioase”. „Îi rog pe cei care nu participă la slujba de Înviere să rămână acasă”, a spus Bode.