ȘOCANT. Gardieni de la Penitenciarul Giurgiu, condamnați după ce i-au agresat și umilit pe „călăul” de la Chiajna și pe un celebru prădător sexual (EXCLUSIV)

ȘOCANT. Gardieni de la Penitenciarul Giurgiu, condamnați după ce i-au agresat și umilit pe „călăul” de la Chiajna și pe un celebru prădător sexual (EXCLUSIV)
Angajații penitenciarului au fost condamnați în urma unui conflict cu patru deținuți/Sursa/Mediafax Foto
Publicat: 02/09/2020, 21:11
Actualizat: 06/04/2021, 16:10

Unsprezece angajați ai Penitenciarului Giurgiu au fost condamnați de instanță după ce ar fi bătut și umilit un grup de șase deținuți. Printre aceștia s-au numărat și Costeluș Litrașu, unul dintre cei mai violenți interlopi din Chiajna, dar și prădătorul sexual Iulian Fentzel, zis Frențer, autor a cel puțin cinci violuri.

Anul 2016 a fost unul dificil pentru Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP). A fost anul în care deținuții din mai multe închisori au organizat revolte în timpul cărora unii s-au urcat pe acoperiș, alții au dat foc la saltele, în timp ce alți deținuți au intrat în refuz de hrană. Pe fondul acestor conflicte, la Penitenciarul Giurgiu au existat unele incidente între angajații instituției și unii deținuți.

Astfel, patru condamnați, Marius Costea, Cătălin Merișor, Costantin David Stan, dar și Costel Constantin Raiciu, zis Costeluș Litrașu și Fentzel Iulian, alias Frențer, s-au adresat instanței după ce au considerat că au fost bătuți și supuși la „tratamente degradante”.

Surse judiciare au declarat în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO că, în urma plângerii formulate de cei patru pușcăriași, unul mai periculos decât altul, s-a declanșat urmărirea penală pe numele a unsprezece angajați ai Penitenciarului Giurgiu. După patru ani, timp în care aceștia au fost puși la dispoziție, polițiștii de penitenciare au decis să facă un acord de recunoaștere a vinovăției.

Ce decizie au luat judecătorii Tribunalului Giurgiu

Ca urmare, instanța a decis să-i condamne pe aceștia, însă sentința a fost una blândă, în sensul în care, cu toate că au fost puse în discuție cinci infracțiuni, angajații închisorii s-au ales doar cu un avertisment.

În ce-l privește pe liderul interlop Costeluș Litrașu, acesta ispășea atunci o condamnare pentru o tentativă de omor, după ce, ajutat de mai mulți prieteni, a zdrobit oasele, la propriu, unui dușman al tatălui său. Cu toate că au trecut mai bine de zece ani de atunci, victima nu și-a mai revenit niciodată.

Eliberat între timp, același Litrașu a fost implicat într-un nou scandal, cu o grupare rivală din Chiajna. Mai exact, acesta a coordonat un atac în stil mafiot îndreptat împotriva unui rival, Liviu Iordan, care, la momentul respectiv, se afla alături de un prieten, culmea, văr primar cu Litrașu.

În urma atacului, cei doi au fost grav răniți. În acest sens, Iordan a fost nevoit să plece din țară, pentru o operație de refacere facială. La rândul său, Iulian Fentzel este cunoscut drept un violator în serie care are până acum la activ cinci victime. Eliberat în 2018, ca urmare a recursului compensatoriu, Fentzel s-a întors la închisoare după ce a violat două femei în aceeași zi.

Bărbatul executase deja ani grei pentru alte trei violuri, între care și mama unui procuror. Eliberat mai devreme, acesta s-a abținut o perioadă, după care a comis un nou viol, în sectorul 1. Mai mult, în premieră absolută pentru practica judiciară din România, în timp ce era căutat de polițiști, care scotoceau zona, Iulian Fentzel a fost prins, în flagrant, chiar în timp siluia o nouă victimă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Hammer time”: O bombă de fabricație franceză lansată de ucraineni distruge o clădire plină de...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Tatăl Andreei, studenta la Medicină, ucisă cu bestialitate, nu s-a putut dezlipi de sicriul cu...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Un nou tip de concediu medical. Românii vor primi bani ca să participe la studii...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Era uşa închisă şi mi-a dat de bănuit. Am insistat să deschid". Sora lui Mirel...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
O nouă fotografie fabuloasă cu Sagittarius A*, gaura neagră supermasivă din inima Căii Lactee